Sabadell

Una qüestió d'eficiència

Sabadell. L'equip arlequinat perd al Madrigal contra un Vila-real molt superior que, tot i no acaparar la pilota, va disposar de les millors ocasions i de la inspiració necessària per imposar-se

El gol de Gerard Moreno en el minut 12 va ser una llosa massa pesada
Els locals van controlar en la segona part i van sentenciar

sabadell0

vila-real3

Visitar el Madrigal és una prova de foc, sigui quin sigui el moment de forma del Vila-real. Ahir el Sabadell en va prendre consciència, ja que va tornar-hi amb una derrota tot i la mala ratxa amb què els groguets arribaven al partit. Les urgències, doncs, van imposar-se. Val a dir, això sí, que no va ser només una qüestió de necessitats, ja que els locals van ser superiors, van imposar el seu criteri i, tot i no acaparar la pilota, van generar les millors ocasions. Al final, tres gols que van fer justícia a un duel dominat pels de casa, però en què els vallesans van lluitar.

El Vila-real, esperonat per les urgències, va sortir amb molta més intensitat que el Sabadell, que es va veure sobrepassat pel conjunt groguet en la primera mitja hora de partit. Els locals, de fet, van ofegar la sortida de la pilota dels arlequinats, erràtics davant la pressió dels de Marcelino. Així, l'únic porter amb feina en el primer tram de partit va ser Nauzet, que va haver de lamentar-se ben d'hora. I és que, després de refusar amb bons reflexos una precisa rematada de cap de Trigueros (5'), el porter canari no va poder aturar el xut de Gerard Moreno en el minut 12. El davanter vallesà del Vila-real, molt atent i murri, va aprofitar una errada de Gato, que va refusar la pilota enrere, per obrir la llauna. Cop dur per al Sabadell, que va reaccionar quatre minuts després amb una canonada des de la frontal del mateix Gato. El xut, això sí, va vorejar l'escaire.

Amb el pas dels minuts, i amb l'entrada de Juvenal en el minut 27, els de Lluís Carreras van anar acaparant la possessió, tot i que els groguets, ràpids i precisos al contraatac, van continuar generant més ocasions de perill. La més clara, un xut creuat de Gerard Moreno (38'), després d'una nova errada en la circulació, que va anar fora arran de pal. Tot just després, Gato va posar a prova els reflexos de Juan Carlos amb un xut que el porter local va desviar a córner. El joc, amb tot, va estabilitzar-se abans d'un descans que hauria pogut arribar amb un altre signe en el marcador si l'àrbitre hagués assenyalat les mans del local Mario dins l'àrea en el minut 35.

Sentència ‘grogueta'

Després de la represa, la necessitat de punts del Vila-real va propiciar que els de casa es tanquessin, cedint la pilota als arlequinats i esperant al contraatac –en una d'aquestes accions Cani va fer un gol que va ser anul·lat per fora de joc–. Veient el panorama, Lluís Carreras va decidir fer entrar Baha i Aníbal (62'). L'entrada dels dos atacants, això sí, va coincidir gairebé amb el 2-0, obra de Cani, que va culminar amb un xut col·locat una grandíssima acció col·lectiva d'atac. Era el minut 66 i pintaven bastos per als vallesans, que veien com el bagatge i la qualitat individual del rival s'imposaven sobre la gespa.

Amb el segon gol, a més, els de la Plana van recuperar les regnes del partit i van aproximar-se amb insistència a la porteria de Nauzet. Tot hauria pogut canviar, això sí, si Ulises Dávila no hagués topat amb unes mans salvadores de Juan Carlos en el minut 76. I és que el porter local va evitar amb bons reflexos el 2-1, després que el mexicà aprofités una bona passada d'Aníbal. Aquesta acció va marcar un punt d'inflexió, ja que els de Lluís Carreras van abaixar els braços.

El pas dels minuts va beneficiar el Vila-real, que va sentir-se amo i senyor del partit i va demostrar la seva superioritat amb el gol de la sentència. L'encarregat de fer-lo, en el minut 86, va ser un insistent Jonathan Pereira, que va superar Nauzet amb un xut ras i creuat després d'una bona acció del cambrilenc Joan Oriol.

VILA-REAL: Juan Carlos, Mario, Mellberg, Musacchio, Joan Oriol, Senna (Héctor Canteros, 78'), Farinós, Cani (Moi, 85'), Trigueros, Jonathan Pereira i Gerard Moreno (Jaume Costa, 58'). SABADELL: Nauzet, Toni Lao, Abraham Paz, Goni, Òscar Ramírez, Juanjo, Hidalgo, Fito (Juvenal, 27'), Gato (Aníbal, 62'), Arteaga (Baha, 62') i Uli Dávila. GOLS: 1-0 (12') Gerard Moreno. 2-0 (66') Cani. 3-0 (86') Jonathan Pereira. ÀRBITRE: Prieto Iglesias (col·legi canari). T.G.: Als locals Joan Oriol i Musacchio; i al visitant Juanjo. T.V.: Cap. PÚBLIC: Uns 8.000 espectadors.
El Vila-real ens ha passat per sobre i ens ha tornat a la realitat de la competició. Ens ho han posat tot molt difícil
Em feia molta il·lusió tornar a l'onze, ha estat una llàstima que m'hagi fet mal al turmell
Fito Miranda
MIG DEL SABADELL
Hem tingut massa respecte: hem sortit una mica a veure què passava i no a proposar
Lluís Carreras
entrenador del sabadell
El rival té jugadors internacionals, d'un altre nivell, i aquest aspecte cal contrarestar-lo amb concentració i amb ritme

Un onze amb dos canvis

Després de superar el Girona la setmana passada (4-1), Lluís Carreras no va voler fer gaires variacions en l'onze i tan sols va introduir un parell de retocs, els obligats per les baixes. Amb tot, la rereguarda va ser la mateixa, mentre que a la medul·lar Fito va substituir el sancionat Moha. A dalt, d'altra banda, Arteaga va cobrir la baixa per sanció de Lanzarote, acompanyat per Manuel Gato i Ulises Dávila. La mala notícia del partit per als arlequinats va ser la lesió de Fito, que va torçar-se el turmell i va ser substituït en el minut 27 per Juvenal.