Sabadell

El treball i la fortuna

Triomf agònic. El Sabadell aguanta mitja hora amb un home menys per l'expulsió de Juvenal i supera el Xerez amb un gol en pròpia porta de Galán en el darrer instant del partit (94')

sabadell1

xerez0

El factor fortuna en el futbol és clau. De vegades pot semblar un pretext per justificar un resultat, però res més lluny de la realitat. Si no, que li ho preguntin al Sabadell, que ahir va aconseguir una victòria agònica a Xerez de forma gairebé inesperada: Galán va refusar dins de la seva pròpia porta una assistència d'Eneko. I això que durant els 90 minuts els vallesans gairebé no van inquietar Navas. Això sí, no seria just atribuir el triomf dels de Lluís Carreras únicament a la sort, perquè al darrere hi ha el treball del bloc, sobretot arran de l'expulsió de Juvenal (61'), just quan més pressionaven els de casa.

En els primers 45 minuts el respecte mutu va impedir que es veiessin massa ocasions de gol. Es notava, això sí, que els de casa, cuers, tenien moltes més necessitats i, d'aquesta manera, el Sabadell va cedir el control de la pilota al Xerez i ho va intentar sobretot amb pilotes llargues des de la rereguarda. En aquest context, el conjunt andalús va acaparar la possessió, tot i que va inquietar Nauzet en comptades ocasions. De fet, tan sols Porcar i Maldonado, molt incisius, el van fer treballar, però sense la precisió necessària per superar-lo.

Els de Lluís Carreras, d'altra banda, van defensar-se bé i van generar problemes amb transicions ràpides, ja que la pressió al mig del camp dificultava la circulació de la pilota. En una d'aquestes accions va arribar l'ocasió més clara dels arlequinats: Eneko va culminar una bona jugada col·lectiva amb el gol (40'), tot i que estava un pèl avançat i l'àrbitre va anul·lar la diana per fora de joc. La primera part, amb tot, va acabar tal com va començar: amb la llauna per obrir i el partit ben obert.

Patiment i alegria

Després de la represa, va quedar clar qui té més urgències. I és que el Xerez va saltar al terreny de joc amb molta més empenta. De fet, en la primera acció, els locals gairebé sorprenen Nauzet, que va esvanir tot el perill després d'una rematada de Porcar. Després d'aquesta acció, el tempteig de la primera part va continuar fins que Juvenal va ser expulsat per la segona groga en el 61'. Llavors, el domini dels locals va augmentar i els andalusos van acaparar totes les arribades de perill. Primer, ho va intentar Marquitos amb un xut perillós de falta que va refusar Òscar Ramírez (65'). Deu minuts després, els de casa van tenir l'ocasió més clara del partit, amb una canonada molt llunyana de Rueda que Nauzet, amb uns grans reflexos, va enviar a córner.

Els minuts passaven i el Sabadell, sòlid a la rereguarda, va aconseguir aturar l'embranzida d'un Xerez que va pagar l'ansietat i no va ser capaç de generar més arribades de perill clares a la porteria arlequinada. Amb tot, quan semblava que el duel acabaria amb el resultat amb què va començar, va aparèixer la fortuna. Era el minut 94', Samuel de los Reyes va fer una sacada llarga de banda que Eneko va prolongar, amb la sort que Galán, d'una forma molt estranya, va desviar la pilota al fons de la seva pròpia porteria. Al final, doncs, recompensa inesperada però benvinguda.

EL SABADELL SE SITUA EN ZONA DE PROMOCIÓ D'ASCENS

Després de guanyar el Madrid Castella a casa la setmana passada, la victòria d'ahir a Chapín va tenir un premi doble per al Sabadell, que més enllà de sumar els tres punts se situa en la sisena plaça: un dels llocs que permetrien als arlequinats disputar la promoció d'ascens a primera. El tècnic dels vallesans, Lluís Carreras, es mostra satisfet amb el nou estatus de l'equip, tot i que té molt clar que no és definitiu. “Com més amunt estiguem millor, i si ara ens hem situat a dalt és perquè ens ho hem merescut”, va dir el de Sant Pol de Mar, que creu que no cal pensar només en el coixí de punts respecte als de sota. Ara, el Sabadell intentarà allargar la dinàmica de victòries la setmana que ve, en què torna a tenir un desplaçament al camp d'un equip amb urgències: el Guadalajara (17è).
XEREZ: Raúl Navas, Cámara, Iago Bouzón, Galán, Redondo, Porcar, Rueda (Adrián Ruiz, 83'), Rafa García (Bruno Herrero, 77'), Maldonado, Marquitos (Vega, 70') i Patiño. SABADELL: Nauzet, Òscar Ramírez, Abraham Paz, Raúl Goni, Samuel, Hidalgo, Juvenal, Moha (Llorente, 89'), Eneko, Manu Lanzarote (Collantes, 93') i Aníbal (Úli Dávila, 66'). GOLS: 0-1 (94') Galán, en pròpia porta. ÀRBITRE: Arias López. T.G.: Al local Rueda; i als visitants Samuel i Eneko. T.V.: Al visitant Juvenal (61'), doble amonestació. PÚBLIC: 4.736 espectadors.
Ha estat el debut somiat, gairebé arribar i moldre, amb una victòria a prop de casa
Samuel de los Reyes
defensa DEL SABADELL
No hem combinat com ens hauria agradat, però ens hem posat la granota i hem treballat bé
Lluís Carreras
ENTRENADOR DEL SABADELL
Hem guanyat per fortuna, però també per tot el treball previ. Anàvem 0-0, si haguéssim anat 3-0 el gol final no hauria servit de res