Sabadell

Procés de consolidació

Sabadell. L'equip arlequinat, que diumenge passat va situar-se en zona de promoció a primera, visita el camp del Guadalajara amb l'objectiu d'encadenar la tercera victòria i afermar-se a dalt

El Sabadell ha oscil·lat per la primera meitat de la classificació des que va començar la temporada. Fruit d'aquests moviments, els arlequinats han ocupat gairebé totes les posicions que hi ha entre la tercera i l'onzena plaça. Diumenge passat, això sí, van aconseguir un triomf agònic al feu del Xerez, que els va situar sisens, en zona de promoció d'ascens a primera. La fita amb què els de Lluís Carreras afronten el partit d'aquesta tarda a Guadalajara, doncs, és clara: encadenar la tercera victòria i mantenir-se en la zona privilegiada de la taula.

L'objectiu més immediat, a més a més, està molt vinculat amb el que es va marcar a llarg termini: deixar de fluctuar i mantenir una línia regular que permeti als vallesans estar en la lluita de les ambicions a final de temporada. Per mantenir la bona dinàmica, per tant, seria clau tornar del desplaçament d'avui a Castella-la Manxa amb el botí complet dels tres punts. Caldrà, però, batallar de valent, ja que el Guadalajara és un equip amb urgències, el qual, després de ressorgir a final de l'any passat, torna a tenir dificultats per guanyar (dos triomfs en nou jornades). Val a dir que els pupils de Carlos Terrazas, que tenen la zona de descens dos punts per sota, només han perdut un parell dels últims tretze partits. A tot això cal afegir una altra dificultat per als arlequinats: els de l'Alcarria s'ha fet forts al Pedro Escartín, on no ensopeguen des de l'octubre. Des de llavors, han jugat vuit jornades a casa amb un bagatge de quatre victòries i quatre empats.

Terrazas té per triar

Carreras va remarcar en la prèvia del partit que, quan juga a casa, “el Guadalajara no especula i surt a proposar”. Contra el Sabadell, és molt possible que sigui així. En aquest sentit, el seu tècnic té l'objectiu “d'escurçar la diferència que hi ha entre els dos equips.” Al seu favor hi ha el factor lesions: a banda d'Álex García, tots els seus homes estan disponibles, ja que recuperarà, després de complir la sanció, el seu porter titular, Razak Brimah; mentre que el Sabadell té les baixes de llarga durada en defensa i tampoc no podrà disposar de Juvenal, que va ser expulsat a Jerez i està sancionat. Carreras no ha convocat ni Juanjo ni Arteaga, però recuperarà Toni Lao, que estava sancionat en l'últim enfrontament i podria ocupar el lateral dret.

El partit serà molt equilibrat: nosaltres volem escurçar les distàncies
Carlos Terrazas
entrenador del guadalajara
Tots volem estar a dalt; ara hi estem nosaltres, i això motiva els rivals
Lluís Carreras
ENTRENADOR DEL SABADELL
Espero un partit molt difícil, perquè el Guadalajara és un equip intens que, quan juga a casa, surt a proposar

Un bon bagatge a domicili que el conjunt vol millorar

El Sabadell ha obtingut a casa el doble de punts (28) que a domicili, en què ha disputat un partit menys. La dada, doncs, reflecteix que els de Lluís Carreras rebaixen les prestacions quan juguen lluny de la Nova Creu Alta. Aquesta tendència, però, és global, tal com mostra la següent estadística: els arlequinats són el cinquè equip que més punts aconsegueix a domicili, junt amb l'Sporting, el Recre i el Còrdova, que també hi han obtingut 14 punts. Per sobre, només hi ha l'Elx, que és el líder intractable (i ja en té 24); l'Almeria (21); el Barça B (17) i el Girona (16). Lluís Carreras, que ha explicat més d'una vegada els problemes que té el seu equip lluny de casa, va mostrar-se sorprès per aquests números i els atribueix “a l'equilibri que hi ha”. Tot i això, el de Sant Pol de Mar espera millorar els números dels seus lluny del Vallès encadenant dues victòries a domicili, una fita que l'equip no assoleix des de l'últim curs a segona divisió B (2010/11).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)