Sabadell

Una il·lusió per expandir

Sabadell. L'equip arlequinat, que viu un moment molt dolç gràcies als últims resultats, rep la Ponferradina amb la fita d'afermar-se a la zona de promoció davant una parròquia expectant

Cinc victòries en les últimes vuit jornades. Tres partits seguits sense perdre. Dos desplaçaments consecutius amb un bagatge de quatre punts. Per reblar-ho, l'equip és setè i ocupa una plaça en zona de promoció d'ascens a primera. Això sí, més enllà d'aquesta enumeració de dades empíriques, hi ha les sensacions, que no es poden quantificar però són igualment importants en un esport com el futbol. En aquest aspecte, el Sabadell tampoc no falla. El bloc desprèn vibracions positives: ha madurat i ha demostrat que té recursos per adaptar-se a les mil i una situacions diferents que pot viure en una categoria com la segona divisió A, en què la igualtat fa que sigui molt difícil determinar que un bloc és superior a un altre mirant la classificació. L'Elx, és clar, menja a part.

Tot plegat, doncs, ha propiciat que a la cocapital del Vallès Occidental es respiri il·lusió. La parròquia arlequinada espera la cita d'aquest vespre contra la Ponferradina expectant. És un partit més del segon tram de la lliga, que segurament no decidirà res. Enllaçar una jornada més sense perdre, però, s'entreveu clau amb vista a avivar la il·lusió i transformar-la en una raó més per afrontar el final de campionat amb l'emoció que et dóna lluitar per alguna cosa de valor.

Val a dir, això sí, que la fita de sumar els tres punts i encadenar el cinquè triomf a la Nova Creu Alta no estarà absenta de complicacions. Les que posarà la Ponferradina, un bloc que visita Catalunya amb l'objectiu de superar els sabadellencs en la classificació. Lluny del Toralín, però, el conjunt d'El Bierzo passa un moment delicat: té força dificultats i ha perdut quatre partits seguits.

Més alternatives

Lluís Carreras està recuperant efectius a poc a poc. De moment, avui podrà disposar de Juvenal, que ja ha complert el partit de sanció. Caldrà veure, això sí, si el de Sant Pol compta amb ell d'entrada o confia en Llorente o Longás, titulars en l'últim partit a Guadalajara. L'entrenador també té disponible Dani Tortolero, tot i que encara no l'ha convocat i té pensat fer-ho la setmana que ve. Juanjo, d'altra banda, encara no té l'alta, però no trigarà a tornar a l'equip, ja que, segons explica el tècnic del Sabadell, “està bé i només necessita uns quants dies”.

El Sabadell fa un bon joc, però ara té més alternatives i és imprevisible
Claudio Barragán
tècnic de la ponferradina
La Ponferradina és un bon bloc: juga bé al contraatac i ha fet mèrits per ser a dalt
Lluís Carreras
tècnic del sabadell
Més enllà de la il·lusió, és important guanyar per mantenir-nos a dalt i continuar la bona dinàmica a casa

El Sabadell és el tercer millor equip del 2013

Les quatre victòries que ha encadenat a casa i els últims resultats positius a domicili han enlairat el Sabadell el 2013. El conjunt arlequinat, de fet, és el tercer millor des que va començar l'any: ha sumat 16 punts. Tan sols el líder (19 punts) i l'Almeria (18) tenen un bagatge més positiu. Si hi ha un aspecte pel qual hagi destacat l'equip vallesà és l'atac: ha marcat disset gols, una dada que només milloren l'Almeria i el Barça B, amb vint dianes. Els números en la rereguarda, en canvi, són força negatius, ja que Nauzet ha encaixat setze gols –les derrotes a Vila-real (3-0) i Almeria (5-1) en tenen bona part de la culpa–. El rival d'avui, en canvi, té una trajectòria més negativa: la Ponferradina és el tercer pitjor, amb 10 punts. Només el Girona (8 punts) i el Xerez (1) tenen unes estadístiques més negatives. Aquest vespre, doncs, els de Claudio Barragán tenen l'objectiu afegit de millorar aquests números. Per mirar d'aconseguir-ho, el tècnic no podrà disposar dels lesionats Hélder Rosario i Míguez, ni del sancionat Samuel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.