Sabadell

Sabadell

Un drama al Rico Pérez

Abraham Paz va fallar a Alacant un penal en el temps afegit que hauria donat la salvació al seu Cadis en l'última jornada del curs 2007/08

Anys enrere, va col·laborar en dos ascensos dels grocs amb dues penes màximes anotades, contra el Barça B al Carranza i contra el Xerez a Chapín

El futbol dibuixa constantment històries de vencedors i vençuts. Tothom té somnis, com ara ser l'heroi de l'equip de la seva vida, però la realitat sempre posa les coses, afortunadament o no, a lloc.

A finals de la temporada 2007/08, Abraham Paz va viure un autèntic malson. Ell, cadista fins a la medul·la, havia anotat penals pel Cadis que havien certificat ascensos. Però en va fallar un de decisiu per al futur de l'equip del seu cor, que, en un final fatídic, va baixar a segona B al Rico Pérez. Paz va agafar la responsabilitat, però el pal li va prendre la glòria.

Les voltes del destí

Abraham Paz va néixer a Puerto de Santa María, a 20 quilòmetres de l'estadi Ramón de Carranza. Es va criar al Safa San Luis, un equip del seu poble, i més tard va passar al juvenil del Cadis. Tot i començar amb una lesió als encreuats, es va fer un lloc en el primer equip durant vuit temporades. Al Carranza va aconseguir dos ascensos: a segona A l'any 2003 i a primera el 2005. I en tots dos va viure la cara més amable del futbol, erigint-se en protagonista. Perquè Paz va anotar el 2003 un penal decisiu en la victòria contra el Barça B (2-0) per encarrilar la lligueta d'ascens, i el 2005 en va anotar un altre en l'última jornada que sentenciava el lideratge i l'ascens a la categoria d'or (0-2 al Xerez).

Qui el coneix diu que és un jugador que no es talla, que aguanta la pressió i que sempre dóna la cara. Però després de tants triomfs el destí li'n tenia preparada una de molt freda.

Un Cadis molt convuls que feia tan sols una temporada que havia tornat a la segona A va fer una temporada plena de dubtes, la 2007/08. Fins a quatre tècnics van desfilar per la banqueta groga, que veia com l'equip s'anava desinflant en els moments finals del curs. Va arribar a l'última jornada amb possibilitats de mantenir-se, però. Havia de jugar al camp de l'Hèrcules, que no tenia cap possibilitat de pujar, i obtenir un resultat millor que el Còrdova, que se les veuria contra la Real, que tampoc no s'hi jugava res. El partit va acabar a Anoeta (1-1) i tan sols quedava l'afegit al Rico Pérez amb el mateix resultat. En el minut 96 l'àrbitre va xiular unes mans dins l'àrea i Paz va agafar la responsabilitat. Va respirar a fons, igual que contra el Barça B i contra el Xerez, però aquest cop va enviar la pilota uns centímetres desviada de la porteria. Va tocar el pal, va sortir a córner després de tocar el porter i l'àrbitre va xiular el final. El somni que havia fet realitat anys abans es va tornar un drama.

Safa San Luis
Aquest club de futbol de Puerto de Santa María ha vist néixer diversos jugadors que han arribat al punt més alt en el futbol estatal. A banda d'Abraham Paz, del Safa San Luis també han sortit jugadors com ara Joaquín (Màlaga), Pinto (Barça), Nono (Betis) o d'altres ja retirats com ara Zunzunegui (Barça i Sabadell) o Carmelo (un central alt, calb i bigotut que havia jugat entre els vuitanta i els noranta al Betis).
211
partits
ha disputat Abraham Paz, només de lliga, amb el Cadis a primera, segona i segona B.
7
gols de penal
ha anotat al llarg de la seva carrera.
38
gols
ha anotat al llarg de la seva carrera.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)