Sabadell

La inèrcia els castiga

Sabadell. Els arlequinats tornen a sortir golejats i acumulen la quarta derrota seguida contra un Còrdova que es troba amb un gol psicològic i acaba colpejant quan pitjor ho estava passant

CÒRDOVA3

SABADELL0

Per molt que digui Lluís Carreras, al Sabadell li està pesant massa la dinàmica. Els arlequinats van tornar a caure amb estrèpit en el resultat, no tant en el joc, i encadenen quatre partits a zero. El tren de la promoció d'ascens s'escapa, però no és el que més preocupa, sinó acabar amb una mala ratxa que, si bé no farà perillar la permanència, mosqueja per la contundència i la reiteració. A ningú li agrada perdre, i amb aquest plantejament va començar ahir un Sabadell excessivament defensiu que va rebre un gol psicològic quan s'albirava el descans. La segona part, amb els arlequinats molt més reconeixibles, van acabar pagant l'alegria ofensiva sortint, de nou, golejats. Carreras no endevina la tecla ni en l'onze ni en el plantejament, mentre l'afició va perdent la paciència i l'equip dóna mostres que potser el diagnòstic és que no dóna per a més.

Tenia clar el tècnic que les possibilitats per al Sabadell depenien de tancar-se al darrere i tirar alguna pilota en llarg cap a Uli Dávila, i durant la primera part ho va practicar a la màxima expressió. Va plantar dues línies de quatre homes davant l'àrea per avortar les ocasions d'atac del Còrdova. Els de Rafa Berges van monopolitzar la possessió i van començar a tenir moltes ocasions. López Silva (5') des de la banda esquerra i Renella (6') van començar colpejant sense èxit per als locals.

Uli, protagonista

Els arlequinats van posar en les pilotades a Uli totes les seves esperances. Van trigar moltíssim, però, a tenir alguna oportunitat. El mexicà va xutar molt fluix en dues jugades similars davant la defensa a les mans d'Alberto (30' i 35'). El partit s'havia animat després de 35 minuts d'avorriment, i ho va pagar qui menys volia arriscar. En una incorporació de Fuentes per l'esquerra, el lateral cordovès es va trobar la pilota a les botes posant-la amb qualitat al fons de la xarxa i lluny de l'abast de Nauzet (44').

El gol i la sortida del vestidor van canviar la cara al Sabadell, perquè l'esquema de partit va variar radicalment per als arlequinats. L'equip va recuperar la identitat habitual i, combinant, van arribar les millors ocasions. De nou Uli Dávila va xutar desviat a la dreta d'Alberto (50') i Antonio Hidalgo també va estar a punt de marcar (56'). El del Chelsea, una altra vegada, va protagonitzar la de més perill en una jugada personal que va morir en el porter local.

Però el Còrdova va aprofitar els espais que deixaven tanta alegria atacant en els visitants. Vico, que semblava lesionat pocs minuts abans, va rematar a pler un refús de Nauzet (73') i Xisco va deixar dat i beneït el matx aprofitant una passada de la mort de Fede Vico (77') en només dues ocasions. Ni l'empenta final de Collantes va maquillar un altre trist resultat.

CÒRDOVA: Alberto Garcia; Seoane, Armando, Alberto Aguilar, Fuentes; López Garai; Fede Vico (Christian, 74'), Caballero, Xisco (Joselu, 81'), López Silva; i Renella (Abel, 78'). SABADELL: Nauzet; Toni Lao, Abraham Paz, Pablo Ruiz, Samu; Llorente, Antonio Hidalgo, Gato (Juvenal, 83'); Lanzarote (Collantes, 64'), Uli Dávila i Eneko (Arteaga, 78'). GOLS: 1-0 (44') Fuentes. 2-0 (73') Fede Vico. 3-0 (77') Xisco. ÀRBITRE: Ocón Arráiz (La Rioja). T.G.: Als visitants Lanzarote, Samu i Abraham Paz. PÚBLIC: 6.500 espectadors.
Rebem massa gols. Som un equip al qual li costa fer-ne i, per tant, hem de millorar això
Lluís Carreras
tècnic del sabadell
L'objectiu era mantenir la porteria a zero i ho hem fet fins al minut 44. Hem arribat, potser no com sempre, però ho hem fet
No m'agrada parlar de preocupació. Fan mal totes les derrotes, però les que hem patit ja no valen, hem de corregir i treballar

Variants en l'onze inicial sense fruit

L'allau de baixes que tenia per al partit el conjunt de Lluís Carreras van obligar el tècnic a treure un onze inaudit en aquesta temporada. Fins a cinc homes (Gato, Hidalgo, Eneko, Ulises i Lanzarote) de caire ofensiu va donar entrada el tècnic arlequinat quan havia declarat en la prèvia que pensava en jugadors més conservadors. Tot i que el tècnic va decidir que s'havia de protegir la zona davant de la defensa, on va alinear Fernando Llorente, segon partit de titular en les últimes deu jornades, el tècnic va decidir que serien Gato i Hidalgo, dues mitges puntes que acompanyarien l'exjugador del Vila-real. El plantejament inicial, però, va certificar aquesta voluntat, perquè quan els arlequinats no tenien la pilota, Hidalgo acompanyava en paral·lel totes les accions de Llorente. També va estar molt curós en l'aspecte defensiu Eneko, ajudant Samu quan el Sabadell no gaudia de la possessió. De la mateixa manera, Lanzarote va fer moltes cobertures a Toni Lao que sol patir en partits d'aquest tipus. El tècnic va substituir l'extrem de la Mina per primera vegada en cinc partits, l'últim a Xerez va ser per lesió.