Sabadell

No hi ha marxa enrere

Sabadell. El president i els set membres del consell afins anunciaran avui en una reunió que dimiteixen per discrepàncies amb els inversors. El club es quedarà, doncs, amb un buit de poder

Soteras i els seus homes han dit prou. Les discrepàncies amb els inversors japonesos que s'han anat cuinant al llarg d'aquestes últimes setmanes han arribat al punt més alt. Per això l'actual president del conjunt arlequinat i set dels dotze homes que hi ha al consell d'administració deixaran el càrrec avui mateix. Res no s'oficialitzarà fins demà o demà passat perquè avui al vespre hi ha una reunió entre els dotze consellers per discutir la decisió. En cap cas Soteras, que ja va anunciar a la junta directiva de dilluns al vespre que marxaria, es farà enrere i, amb ell, a banda dels consellers López Oliver, Sellarés, Font, Grau, Xipell, Farrés i Sabaté, també el gruix de la junta directiva, tot i que aquest punt encara s'ha d'aclarir. Tots ells són homes que van arribar amb l'actual president quan l'equip aterrava a tercera divisió.

Els interrogants que s'obren a partir del moment que s'oficialitzi l'adéu són molt grans. Principalment perquè ara s'entra en un període clau a l'hora de planificar la temporada vinent. La normativa de les societats anònimes esportives estableix que són el president o, en cas que aquest falti, els vicepresidents del consell d'administració els únics que tenen poder per fer i desfer. És a dir, per a qualsevol fitxatge o renovació cal la signatura de qualsevol d'aquests tres homes, fins a aquest moment Soteras, López Oliver i Sellarés.

No són suficients

Els quatre homes que es quedaran al consell de l'entitat arlequinada són els afins als inversors japonesos: Masato Horita, Domingo Lozano, Antonio Salguero i Naosuke Takahashi. Però la seva signatura en qualitat de consellers no té cap valor.

L'adéu de Soteras i els seus homes agreuja la situació del club, perquè, en una època en què s'estan coent totes les anades i vingudes de jugadors i en què no hi ha entrenador, tot quedarà paralitzat fins que no hi hagi un president del consell d'administració. I aquest president del consell ha de ser escollit en assemblea pels accionistes (els japonesos tenen la majoria), però s'ha de convocar, segons els estatuts, amb 30 dies d'antelació. Per tant, un mes sencer sense jugadors, sense entrenador i, en definitiva, sense que ningú pugui executar.

PRESIDENT

S'ha de nomenar en una junta d'accionistes que s'ha de convocar en 30 dies
Sense president del consell, no es pot fitxar ni cap jugador ni cap entrenador

Els empleats, pendents de la decisió

Són moltes les discrepàncies que hi ha entre Soteras i els inversors, però el detonant va ser la gestió del director esportiu, Xavi Roca, del qual els inversors demanen la destitució per haver actuat amb independència. La continuïtat de Roca ara mateix queda en suspens ja que ahir va tornar a la feina a les oficines de la Nova Creu Alta però amb la dimissió de Soteras l'escenari hauria de canviar. L'encara president arlequinat ha estat el seu principal valedor, igual que el del gerent i el del director de comunicació. La dimissió de Soteras hauria d'acompanyar també l'adéu d'aquests tres departaments sobre el qual s'articula tot el club. Per tant, si tot segueix el seu curs normal, la dimissió de Soteras deixaria el club sense el gruix d'empleats tant en l'àmbit esportiu com en la direcció com en l'àrea social.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)