Sabadell

Joan Soteras tanca la porta

Sabadell. El president explica les causes de la seva futura marxa, condicionada per la continuïtat de tres dels consellers

Joan Soteras va disparar amb bala en el que va qualificar com a “pràcticament” el seu “adéu” com a president del Sabadell. Ho va fer en una roda de premsa en què es va evidenciar el malestar entre les dues parts del consell.

El president arlequinat va explicar que un dels motius de la seva futura dimissió és que no vol “tres companys de viatge” a qui va qualificar de “males persones”, amb referència a Domingo Lozano, Antonio Salguero i Masato Horita, tres dels quatre membres del consell posats per Sakamoto. Soteras va deixar oberta una mínima possibilitat de no dimitir en una reunió que es farà dilluns o dimarts d'aquesta setmana amb els màxims accionistes. Allà, tal com va reconèixer, posarà unes condicions (que els membres esmentats abandonin, per exemple) que amb gairebé tota probabilitat no seran acceptades.

Els vuit membres del consell que dimitiran marxen a partir del 30 de juny. “Ens agradi o no, hem de tancar l'exercici 2012/13”, va assenyalar el vicepresident del consell, Miquel Sellarès. I a partir d'aquí, s'haurà de convocar una junta extraordinària per decidir el nou president. Mentrestant, tal com va confirmar el mateix Soteras, hi haurà d'haver un govern mixt que ha de sortir d'un consens entre les dues parts i que sortirà d'aquesta reunió de la setmana vinent.

Imposicions

Soteras va explicar que un altre dels motius que l'han portat a tancar la seva etapa són les imposicions esportives. “No pot ser que vulguin imposar segons quines coses, com ara posar un entrenador japonès i un director esportiu japonès –va dir–, a més d'altres clàusules impossibles per al món del futbol.”

Tot i que el president arlequinat es va mostrar lleugerament molest amb Sakamoto –“ell fa una setmana em va mostrar el seu suport i tres dies després ja no”–, va lloar el màxim accionista i va culpar de la situació actual els tres consellers que fan de mitjancers: “El tinc per una persona intel·ligent i és el menys culpable de tot plegat. Al cap i a la fi, és d'una cultura diferent i és a 4.000 quilòmetres.”

Sakamoto vola

Amb tot, el grup japonès no vol fer cap mena de contradeclaració ja que, segons fonts consultades, “només farien molt mal al club”. “Quan les aigües estiguin més calmades”, segons relaten, comunicaran la direcció del seu projecte. I això no trigarà gaire. Dilluns o dimarts hi haurà la reunió definitiva entre les dues parts i, a més, el màxim accionista ja està viatjant cap a Catalunya. Tot plegat, per posar fi a una crisi que ahir va escriure un altre capítol.

Marxarem el 30 de juny, perquè, ens agradi o no, hem de tancar l'exercici econòmic d'aquesta temporada
Joan Soteras
president del sabadell
Amb segons quins companys de viatge no hi anirem. El problema són els del consell, que han desinformat perquè són males persones
Ens volien imposar segons quines coses, com ara posar un entrenador japonès i un director esportiu japonès. Abans de compartir barbaritats marxo

Carrega contra Arroyos, possible nou president

Soteras va explicar ahir que ja començaven a sonar els noms de les persones que liderarien el projecte amb els japonesos. I va disparar amb bala contra la figura del que, segons diuen algunes fonts, serà el nou president de l'entitat, Miquel Arroyos. “És un trànsfuga. Arroyos ja és a l'altre bàndol”, va dir. “Es tracta d'un cognom molt cèlebre a la ciutat [referint-se a l'època en què amb el seu germà Miquel a la presidència l'equip va baixar per impagaments a tercera].” Amb tot, altres fonts consultades per aquest diari no han pogut assegurar que Arroyos acabi sent el president del nou projecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)