Sabadell

Miquel Olmo i Ohira Makoto, auxiliars de Salamero

Sabadell. L'entrenador terrassenc i el japonès seran els ajudants, acompanyats de Jordi Abella, del Nàstic, com a preparador físic; d'Omar Harrak, encarregat dels porters, i de Jaume Berlanga, delegat

Vells coneguts i exotisme a la banqueta del Sabadell, que ja té tancat tot el cos tècnic a falta de confirmació oficial. Miquel Olmo serà el principal company de viatge del tècnic aragonès en la seva aventura a la banqueta arlequinada. Ho farà al costat d'Ohira Makoto, entrenador japonès que ha fet les funcions de traductor en el futbol de base i amb els jugadors japonesos que estaven a prova durant aquest any, i de Jordi Abella, preparador físic del Nàstic. Omar Harrak, entrenador de porters, i Jaume Berlanga, delegat de l'equip, seran els dos homes que aguantin respecte a l'etapa anterior, perquè en l'àmbit esportiu res més serà igual. La confecció de l'equip tampoc anirà a càrrec d'un director esportiu.

Un cop es confirmi l'adéu de Xavi Roca, amb el qual els consellers estan negociant la rescissió del seu contracte, la figura del director esportiu no existirà. Quique Cárcel es va autodescartar i el control dels fitxatges el portarà entre el cos tècnic i la gerència, on, fins al 30 de juliol, hi serà Xavi Monclús. L'exdirector general del Nàstic també té possibilitats de quedar-se a l'entitat arlequinada la temporada que ve. Monclús va ser renovat un mes més per garantir una transició de poder satisfactòria, però, des de bon començament, és un home que agrada als inversors japonesos.

Salamero, Olmo i la resta d'ajudants, doncs, confeccionaran la plantilla sense les ordres d'un director esportiu. Sakamoto mai ha cregut en aquest càrrec que sí que és habitual en el futbol europeu. Des d'un principi, l'actual president ha volgut que les responsabilitats del director esportiu o del secretari tècnic, recaiguessin en l'entrenador. Per eliminar-la haurà de negociar amb Xavi Roca el seu acomiadament, ja que l'exjugador té un any més de contracte.

Salamero i Olmo

Aquest tàndem es repetirà cinc temporades després, ja que Javi Salamero i Miquel Olmo van compartir banqueta del Girona la temporada 2008/09. De fet, van ser uns cinc partits en què van agafar el relleu de Raül Agné en la jornada 37, després de caure contra l'Elx (2-1) quan l'equip tenia cinc punts de marge per sobre del descens. En la imminent entrada de Salamero com a primer entrenador, el Girona va guanyar els dos següents partits (Castelló, 1-2; i Nàstic, 2-1) i amb l'equip salvat va deixar al capdavant de la banqueta Olmo ocupant-se de la planificació per a la temporada 2009/10. El tècnic terrassenc es va posar com a primer entrenador i va aconseguir només un empat contra l'Eibar (2-2), i dues derrotes contra el Tenerife (0-1) i al camp de l'Osca (1-3). A partir d'aquí, el Girona va decidir prescindir dels serveis de Miquel Olmo i, en canvi, va deixar l'actual primer entrenador arlequinat a la direcció esportiva.

DIRECTOR ESPORTIU

Sakamoto mai ha cregut en aquesta figura i ha de negociar amb Roca la rescissió

TÀNDEM

Salamero i Olmo van compartir banqueta dos partits en el curs 2008/09

Cada cop més incògnites en els consellers

Ara mateix, dels set homes que formen el consell provisional d'administració es dubta de la continuïtat de tres d'ells. Masato Horita ha viatjat cap al Japó per quedar-s'hi, i està descartat definitivament per formar el nou consell el proper 30 de juliol en assemblea extraordinària. A més, els dubtes envolten Antonio Salguero, advocat i un dels representants catalans dels japonesos en el consell anterior i Keisuke Sakamoto ha de decidir si continua sent el president. Els quatre restants (Arroyos, Farrés, Lozano i Takahashi) si no hi ha cap novetat sí que formaran part del nou òrgan de govern.

Salamero marxa al Japó

A contrarellotge, el club està planificant la temporada vinent amb els fitxatges que calen (una desena aproximadament), les continuïtats i les baixes. Amb aquesta responsabilitat, que recaurà directament en Javi Salamero com a entrenador, el tècnic ha estat cridat a files al Japó. El tècnic arlequinat viatja avui cap al país del Sol Naixent per reunir-se amb Keisuke Sakamoto, el màxim accionista i president provisional de l'entitat, i també per veure alguns partits. Dissabte, de fet, juga el club amb el qual uneix el Sabadell un acord de filiació (el Tòquio FC contra el Sanfrecce Hiroshima) i també presenciarà, segons va confirmar el club ahir, el partit entre el Gamba Osaka i el JEF United que es disputarà diumenge. A més de veure aquests dos partits i d'examinar les instal·lacions en les quals l'equip farà la pretemporada (del 18 al 25 de juliol), Salamero explicarà tot el projecte al màxim accionista, Keisuke Sakamoto.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)