Sabadell

Eren els candidats

Sabadell. Abans del nomenament de Javi Salamero, es van succeir un seguit de reunions i entrevistes amb diferents tècnics per ocupar la banqueta arlequinada

Diuen de Keisuke Sakamoto, el màxim accionista del Sabadell i actual president provisional, que és una persona dialogant, moderna i que abans de decidir alguna cosa parla amb tothom. I més ho fa en un món on és nouvingut, com el del futbol. Per això aquest empresari japonès es va dedicar a entrevistar-se amb moltes persones relacionades amb el món del futbol amb la finalitat d'esclarir una mica més el projecte que, amb la marxa de Joan Soteras, es disposa a liderar. Entre les primeres converses a Lugo amb Lluís Carreras en què va aparcar la idea d'obligar l'entrenador a fer jugar tots els jugadors els mateixos minuts, o que el més ben pagat ho havia de disputar tot, i les últimes amb Javi Salamero per negociar els dos anys de contracte, va passar molta gent.

De fet, més enllà de Javi López, Jordi Vinyals, Julio Velázquez i el mateix Salamero, van passar altres tècnics i directors esportius. Alguns no necessàriament per ser cridats a una possible incorporació, simplement Sakamoto els va utilitzar per comprendre les particularitats del negoci del futbol. D'altres, aprofitant referències, van tenir propostes i converses més avançades per formar part de la nau arlequinada.

Finalment, l'escollit va ser Javi Salamero, que va enamorar Keisuke Sakamoto i els consellers en les diverses reunions que van tenir. El lligam amb el Girona va ser un problema fins que el tècnic es va decidir desvincular a meitat de setmana.

CARRERAS

Amb el de Sant Pol va abandonar algunes idees que no casaven en el futbol europeu

SAKAMOTO

Es va reunir amb molts agents del futbol per fer-se una idea del projecte

SALAMERO

El lligam amb el Girona va ser un problema fins que el tècnic es va desvincular

Javi López / Exentrenador del Cartagena

L'interès és de fa tres setmanes i no gaire més tard va haver-hi la primera reunió entre Sakamoto i el tècnic. Allà Salamero va causar molt bona impressió al màxim accionista, que va decidir que ell havia de ser l'entrenador. Poques hores més tard, els fets es van precipitar quan el Girona havia de fer un cop d'efecte en la derrota a Almeria i de matinada va nomenar Salamero director esportiu. L'aragonès ho va acceptar, segons fonts properes al tècnic, amb la condició que marxaria si trobava una banqueta. Altres fonts relaten desavinences amb la cúpula del Girona i una marxa forçada pel malestar de Salamero i per la necessitat del nou consell arlequinat de nomenar un tècnic dimecres.

Jordi Vinyals / Entrenador del juvenil del Barça

Era l'home preferit per l'encara director esportiu Xavi Roca i ho tenia tot lligat amb el conjunt arlequinat. La decisió de no comptar amb el fins aleshores segon entrenador, Roger Garcia, instants abans que esclatés tot, va ser el pas previ al nomenament de l'exentrenador del Nàstic, que portava part del seu equip de confiança. Però tot es va tirar enrere quan Sakamoto, en un matí de dilluns, va aturar les negociacions per les renovacions dels jugadors i va decidir que qualsevol moviment que hagués fet Xavi Roca i que no estigués signat quedava paralitzat. Javi López, doncs, que estava a punt de fer les maletes en direcció a la Nova Creu Alta, va deixar de ser una opció i va deixar pas a un reguitzell d'entrenadors que s'han anat reunint amb Keisuke Sakamoto.

Julio Velázquez / Exentrenador del Vila-real

Entrenador jove i modern, amb una façana molt similar a la de Lluís Carreras i fins i tot una filosofia futbolística semblant a la que havia tingut el Sabadell fins a la temporada passada, en els últims tres anys. Per contra, poca experiència amb equips que s'havien de jugar les garrofes amb els més grans després de ser destituït al capdavant del Vila-real. Velázquez va ser un dels homes proposats pels mateixos que van dur Carreras a la banqueta del Sabadell, Genís Garcia i Jordi Besonies, i va passar amb molt bona nota les reunions amb els consellers. Amb el seu discurs va agradar molt a un dels homes forts d'Eplus-U, però la seva opció no va reeixir. Javi Salamero se li va avançar i la resta és història.

Javi Salamero / Director esportiu del Girona

Amb Jordi Vinyals va haver-hi trobada per part dels consellers representants del màxim accionista arlequinat, però de seguida l'actual tècnic del Barça va refusar l'opció arlequinada. El projecte presentat era ferm i les converses van ser cordials, però l'extècnic de l'Hospitalet ho va refusar pel seu vincle amb el Barça. Vinyals té contracte amb el conjunt blaugrana per ser l'entrenador del juvenil i des del conjunt blaugrana el veuen com un molt bon tècnic per si algun dia ha d'agafar les regnes del filial a segona divisió A. Vinyals veu el Barça com un dels millors llocs per treballar i desenvolupar la seva filosofia futbolística. Precisament, el seu estil, tarannà i experiència van ser les principals característiques que van dur l'equip de Sakamoto a reunir-se amb ell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)