Sabadell

MOHAMMED EL YAAGOUBI

MIGCAMPISTA DEL SABADELL

“Jo ja estava recollint les meves coses per marxar”

Moha descriu les vicissituds de la seva curiosa renovació

Ningú hi havia parlat durant les vacances i anava al club per acomiadar-se quan li van comunicar que hi comptaven

Després de tot el que ha passat, m'he vist més a fora que no pas a dins del Sabadell; ja pensava en altres aspectes del futbol

La situació del Sabadell aquest estiu no ha ajudat, en un moment clau de la planificació, a donar la sensació d'estabilitat. Renovacions com la de De Navas, proclamada victoriosament quan Salamero va signar com a tècnic, i com la de Mohammed El Yaagoubi Moha (Tagurit, Marroc, 1977) improvisada i segellada al moment, reforcen aquesta idea.

Tot just han fet quatre entrenaments. Quines són les primeres sensacions?
Bé. Pràcticament la majoria de jugadors que hi ha ara mateix estàvem la temporada passada. De moment hi ha poques incorporacions; a mesura que passi una mica de temps, el club s'anirà posant les piles per completar la plantilla. Ara, amb tot l'embolic que hi ha hagut aquestes vacances, és lògic que les coses es facin a corre-cuita, però esperem que tot vagi bé i que la gent que vingui aporti coses.
Diu que és lògic que les coses es facin a corre-cuita. Parlant de la seva renovació, a tothom li ha donat la sensació que ha estat tot molt improvisat...
Jo tenia una oferta de renovació de Xavi Roca i tot estava força embastat; només faltaven detalls. Després hi va haver el canvi de consell, i va quedar tot estancat. A partir d'aquí, vaig marxar de vacances i van passar un seguit d'esdeveniments fins que vaig anar a l'estadi a recollir les meves coses (els meus trastos, la quitança entre cometes...). Aleshores, allà em vaig trobar amb Javi Salamero, vam parlar d'una sèrie de coses, vaig anar a parlar amb el gerent, Xavi Monclús, i tot es va solucionar de seguida.
O sigui que no hi va haver cap contacte ni conversa fins al punt que vostè va pensar que no continuaria?
Jo estava pendent del que passava amb Xavi Roca, que era amb qui havia estat negociant. Em vaig preocupar per la seva situació perquè indirectament m'afectava i perquè tenim una molt bona relació, i vaig marxar de vacances. Em vaig desvincular i jo ja pensava en altres aspectes del futbol. Però ja està, ara sóc aquí i no hi dono més voltes. Han passat algunes coses que vosaltres [en referència als periodistes] heu de preguntar i analitzar i, pel que fa a nosaltres [referint-se als jugadors], vejam si es calma tot una mica.
Tenint en compte tot això, intueixo que estava més a fora del Sabadell que no pas a dins...
Jo ho tenia pràcticament tot lligat amb l'anterior director esportiu, només faltaven detalls. Després del que va passar, sí que em vaig veure fora perquè, tal com t'he dit, jo ja pensava en altres aspectes del futbol. De tota manera, la meva il·lusió sempre ha estat continuar, sempre he estat molt a gust amb els companys, m'han tractat molt bé i he d'agrair el tracte del club. Ara bé, quan ja tens una edat, veus que, si no hagués continuat, aquí no hauria passat res. Ara, però, toca mirar endavant, sóc aquí i he de donar-ho tot per aquest club.
De què va parlar amb Javi Salamero que va fer que continués?
Un té una edat en què vol estabilitat i, encara que ara sembli que les coses es fan a corre-cuita, ara sí que hi ha un principi d'estabilitat. Esperem, per tant, que tot vagi bé.
Com ha viscut el vestidor tot plegat aquesta situació de canvi?
La gent ha estat preocupada perquè hi ha hagut força incertesa. Hi ha gent més jove que jo amb altres pretensions en la seva carrera i és normal que hagi tingut cert nerviosisme per com funcionarà tot. I això a banda de les renovacions, gent amb contractes que expiraven i que no sabien res. Han estat situacions difícils, lògiques per a gent per a qui aquesta és la seva professió.
Pot afectar el rendiment de l'equip tot el que ha passat?
Això és imprevisible, perquè en el futbol mai saps què pot passar. Sense anar més lluny, el Girona l'any passat va fer una plantilla a corre-cuita i ningú no donava res perquè estiguessin salvats i en llocs d'ascens. En el futbol, planifiques, fas bones plantilles i baixes, o al revés. Aquí teníem de feia temps un entrenador i una filosofia molt marcada, i ara n'ha arribat un de nou, i caldrà veure quina idea de futbol vol aplicar amb els futbolistes que finalment tingui. Només queda esperar i desitjar que tot vagi bé.
Vostè coneix Javi Salamero de la seva etapa al Girona. Quina idea d'entrenador en podem esperar?
Va estar només dos mesos, i no et puc dir com és una persona en només dos mesos, però sí que és cert que es tracta d'un entrenador molt exigent i que intenta treure sempre el màxim rendiment dels futbolistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)