2a divisió A

Qui perdona, ho paga

Barça B.Els homes d'Eusebio van perdre al camp del Mirandés en el debut a la lliga; van crear moltes més ocasions que l'equip local, però van encaixar els dos gols en dues jugades aïllades

MIRANDÉS2

La temporada va començar malament per al Barça B d'Eusebio Sacristán. El filial no va deixar males sensacions en línies generals, però va perdre en el debut d'una lliga que es preveu complicada. La joventut de l'equip i l'adéu de jugadors experimentats i de qualitat aquest estiu es van fer evidents al camp del Mirandés, on els blaugrana no es van saber refer d'un gol d'Iriome en la primera part. La diana burgalesa va arribar per sorpresa, perquè fins llavors el partit tenia un clar dominador: el Barça B.

Els tres davanters d'ahir, Joan Román, Dani Nieto i Dongou, van ser els primers a crear una mica de neguit en els futbolistes locals, però el desencert davant la porteria va ser una constant durant tot el matx. La primera aproximació del Mirandés va ser en el minut 14, sense perill, però va significar un avís. En el minut 21, Iriome va aprofitar una bona centrada del seu company Docal per pescar la pilota dins l'àrea, desfer-se de la pressió d'un rival i batre Masip.

Els d'Eusebio no van abaixar el cap i van continuar controlant el matx, però l'efectivitat va ser nul·la. Román, amb una rosca potent, ho va intentar en el minut 35, i només un minut més tard Jean Marie Dongou ho va provar de nou, però la pilota va rebotar en Caneda. El lateral Patric Gabarrón, que va anar intensificant les seves pujades en atac amb el pas dels minuts, va estar ben a punt d'empatar abans del descans però la seva rosca es va estavellar amb el pal. El filial va marxar als vestidors amb un resultat injust tenint en compte les ocasions d'un equip i l'altre, però els locals havien sabut protegir el resultat.

Sense encert no pot ser

Gairebé sense temps per situar-se sobre la gespa, Díaz de Cerio va fer el segon del Mirandés, després d'aprofitar un mal refús de Sergi Gómez. En aquell moment, el Barça B ho tenia molt pelut, i va planar l'ombra del 3 a 0 del curs passat. Els blaugrana, però, van empatar mitjançant Dani Nieto, un dels homes més actius ahir a la tarda. El mallorquí va interceptar amb el peu una cessió d'Iriome al seu porter, i va poder escurçar la distància. El partit va tornar a ser on era abans del descans, amb els d'Eusebio buscant l'empat, tot i que van ser incapaços de trobar-lo. Especialment espès de cara a la porteria contrària va estar Dongou. El jugador camerunès va resoldre malament les ocasions que va tenir, però, de voluntat, no n'hi va faltar.

Ahir no va ser la seva tarda. Sandro Ramírez i, de nou, Dani Nieto, podrien haver empatat. El xut del davanter del Las Palmas va sortir per sobre del travesser de la porteria de Prieto, que minuts més tard, va treure una mà miraculosa per evitar la segona diana del mallorquí. La temporada blaugrana va començar malament per culpa del poc encert.

MIRANDÉS: Prieto, Malón, Caneda, Lucena, Koikili, Muneta, De Galarreta (Juan Miñíz, 74'), Iriome (Igor Martínez, 82'), Docal (Nagore, 46'), Díaz de Cerio i Mújika. BARÇA B: Masip, Patric, Sergi Gómez, Edgar Ié (Bagnack, 82'), Planas, Ilie (Samper, 74'), Edu Bedia, Espinosa, Joan Román (Sandro, 65'), Dongou i Dani Nieto. GOLS: 1-0 (21') Iriome. 2-0 (46') Díaz de Cerio. 2-1 (49') Dani Nieto. ÀRBITRE: Sagués Oskóz. T.G.: Als locals Prieto, Juan Muñíz i Mújika; als visitants Sergi Gómez, Dani Nieto i Patric. PÚBLIC: 3.525 espectadors a l'estadi Anduva.
Hem fet moltes coses bé, però cal analitzar què no hem fet bé per poder millorar
Eusebio Sacristán
TÈCNIC DEL BARÇA B
Hem reaccionat bé al segon gol però ens ha faltat paciència per continuar madurant el partit i tenir ocasions per empatar
Hem fet una bona primera part pel que fa al joc, la intensitat, la creació d'ocasions; el porter ha estat molt encertat, i això ha estat clau