Sabadell

Festival de principi de curs

El Sabadell, primer líder. El conjunt arlequinat va signar l'arrencada somiada: va golejar un pes pesant com el Mallorca a base d'efectivitat i se situa, d'entrada, al capdavant de la classificació

mallorca0


sabadell4


Hi ha mil maneres (o més) de començar una temporada. Això sí, ben poques seran més positives que la del Sabadell ahir. El conjunt arlequinat va tenir la inspiració de cara i va golejar un dels grans candidats a pujar a primera, el Mallorca. L'encert de Cristian, per partida doble, i de Carlos Hernández i Aníbal va sentenciar un equip balear que va ser l'antítesi dels vallesans: es va mostrar molt erràtic.

D'entrada, el Sabadell va passar angúnies. La nova rereguarda arlequinada es va veure desbordada per la velocitat del Mallorca a dalt. La pólvora dels balears, però, estava mullada, i cap de les seves arribades perilloses –De Navas, imprecís, en va provocar un parell– no va reeixir. Pels visitants, qui va estar més a prop d'obrir la llauna va ser Ximo, que va fer lluir el porter local amb una bona rematada de cap (16'). Les tendències, però, són una variable inestable en el futbol. Així, quan més patia el quadre de Javi Salamero, va arribar la primera alegria. Cristian, que debutava, va superar Aouate amb una rematada precisa, aprofitant que estava lliure de marcatge i que la centrada de Javi Barral es va passejar per davant de la porteria sense que ningú no la refusés. Fer l'1 a 0 en el minut 20 és una bona notícia, que et dóna tranquil·litat i marge per afrontar el partit. Les coses, però, encara poden anar millor i el Sabadell va assaborir ahir aquesta sensació quan, en el minut 27, va poder ampliar l'avantatge gràcies a un altre dels debutants, Carlos Hernández, que va superar el porter del Mallorca amb un bon cop de cap a la sortida d'un córner. Amb el 2 a 0, el Sabadell va tenir el punt de pausa necessari per evitar cap ensurt més.

El Sabadell ho fa rodó

En la segona part el Mallorca va buscar la remuntada i, amb tres homes al darrere, ho va intentar amb més cor que no pas cap. Val a dir, però, que el Sabadell va saber adormir el matx i només el va despertar dos cops, per celebrar els seus gols. Així, els arlequinats, molt perillosos a pilota aturada, van arrodonir l'inici del projecte de Salamero. Cristian va marcar el tercer amb un xut precís aprofitant una bona assistència amb el taló de Sotan Tanabe (68') i, quatre minuts després, Aníbal va reblar el clau a la sortida d'un córner. A partir de llavors, tan sols va ser necessari aguantar el setge del Mallorca, que va treure el seu orgull i va disposar d'ocasions però no d'encert. El Sabadell, doncs, enceta la temporada 2013/14 de la millor manera: sent el primer líder del curs.

SABADELL: De Navas, Cristian, Kiko Olivas, Carlos Hernández, Javi Barral, Longás (Joan, 79'), Llorente, Moha (Toni Lao, 19'), Collantes, Aníbal i Sotan Tanabe (Gato, 69'). MALLORCA: Aouate, Ximo, Nunes, Agus (Gerard, 48'), Bigas, Martí (Álex Moreno, 73'), Thomas, Nsue, Aki (Pereira, 48'), Víctor i Alfaro. GOLS: 1-0 (20') Cristian. 2-0 (27') Carlos Hernández. 3-0 (68') Cristian. 4-0 (72') Aníbal. ÀRBITRE: Jaime Latre (col·legi aragonès.). T.G.: Als locals Carlos Hernández, Joan, Cristian i Javi Barral; als visitants Nunes, Bigas, Agus i Aki. T.V.: Cap. PÚBLIC: 3.060 espectadors.
Si hagués hagut d'escriure quin inici volia, hagués estat aquest. L'equip s'ho mereix
Javi Salamero
ENTRENADOR DEL SABADELL
Quan perds així has d'abaixar el cap. El Sabadell ha tingut un percentatge d'encert molt alt
José Luís Oltra
entrenador del mallorca

Cinc novetats i una rereguarda nova de trinca

L'allau de baixes amb què el Sabadell afrontava el partit d'ahir va precipitar que es veiessin força novetats en l'alineació. Cinc dels onze futbolistes que van saltar sobre la gespa de la Nova Creu Alta, de fet, han arribat aquest estiu. La rereguarda va ser la línia amb més canvis, ja que els quatre defenses –Cristian, Kiko Olivas, Carlos Hernández i Javi Barral–són jugadors nous. Val a dir, això sí, que Cristian va canviar el lateral dret pel mig centre en el 19', quan Moha va lesionar-se i va ser substituït per Toni Lao. L'entrenador va lloar el paper dels nous. “Potser al principi s'ha notat una miqueta la falta d'acoblament al darrera, però han fet un partit destacable i n'hi ha un parell que han marcat. Se'ls ha de felicitar”, va afirmar el mister, que estava sancionat i no va poder veure el matx des de la banqueta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)