Sabadell

El preu de les desconnexions

Sabadell. L'equip arlequinat no pot refermar les bones sensacions de la primera jornada i cau al camp de la Ponferradina, que va sentenciar el duel amb dos gols tot just després de la represa

sabadell0

ponferradina2

Si diumenge passat, contra el Mallorca, va sortir cara, ahir va ser creu. El Sabadell no va poder refermar les bones sensacions de la primera jornada i va caure al Toralín contra una Ponferradina més intensa, que va buscar la porteria contraria amb més empenta i que va sentenciar els arlequinats tot just després de la represa, gràcies a l'encert de Marquitos (46') i Fofo (47'). En la segona part, els vallesans van saltar al terreny desconnectats i ho van pagar. Després, va ser tard per remuntar, ja que el rigor dels locals al darrere i la manca d'idees a dalt van impedir que es veiés algun gol del Sabadell.

Javi Salamero s'esperava que la Ponferradina cedís la possessió al Sabadell i ho busqués amb joc directe, al contraatac. El conjunt del Bierzo, però, jugava a casa, venia de perdre en la primera jornada i va mostrar-se ambiciós. Així, els locals van acaparar la pilota i van pressionar de valent un Sabadell ben replegat que, tot i això, va tenir molta feina al darrere. I és que la Ponferradina va acaparar totes les ocasions de perill clar. El primer a avisar, després d'algunes arribades tímides dels dos equips, va ser el local Acorán, que va enviar al pal un bon xut amb efecte (23'). Nou minuts després, va tenir-la Yuri, que es va plantar davant de De Navas i va rematar massa creuat. El mateix davanter va disposar de l'ocasió més clara de la primera part en el 45', quan va tornar a tenir un un contra un amb el porter del Sabadell i, de nou, va fallar allà on normalment no perdona mai, després d'una gran acció personal. Amb tot, el 0-0 amb què es va marxar al vestidor, era una bona notícia per als de Javi Salamero.

Per la via ràpida

Després del descans, el Sabadell va necessitar uns minuts per entrar al partit i ho va pagar car. I és que la Ponferradina va aprofitar aquest factor per fer els dos gols. Quan no feia ni vint segons que s'havia reprès el joc, Marquitos, sense oposició, va obrir la llauna. L'extrem local va aprofitar una precisa assistència de Yuri, que va entrar fins a la cuina sense que cap defensa arlequinat ho impedís. Amb l'1-0 i el Sabadell KO, els visitants van encarrilar la victòria amb el segon gol de la tarda, que va arribar un minut després. Fofo, que va aprofitar una centrada de Marquitos, va ser l'encarregat de superar David de Navas, que, ahir, tot i els gols, va ser salvador.

Amb el 2-0 en el marcador, la Ponferradina va imposar el seu ritme i el Sabadell va patir moltíssim. Fofo i Yuri, per exemple, van disposar d'ocasions claríssimes que el porter del Sabadell va deixar en no res. I això que s'hi van plantar cara a cara. Amb el pas dels minuts i l'entrada al camp de Ruper i Edgar, els de Javi Salamero van despertar. De fet, en els últims minuts, la Ponferradina va cedir la pilota al Sabadell, que va estar a punt d'escurçar la diferència mitjançant Gato (76') i Collantes (85'). Ahir, però, no era el dia i els vallesans no van sumar.

PONFERRADINA: Santamaría, Òscar Ramírez, Alberto Aguilar, Alan Baró, Castañeda, Acorán (Carpio, 84'), Juande, Jonathan, Marquitos (Cristian Fernández, 72'), Fofo (Rueda, 74') i Yuri. SABADELL: De Navas, Toni Lao (Edgar, 63'), Kiko Olivas, Carlos Hernández, Javi Barral, Longás (Gato, 71'), Cristian, Llorente, Collantes, Aníbal i Sotan Tanabe (Ruper, 63'). GOLS: 1-0 (46') Marquitos. 2-0 (47') Fofo. ÀRBITRE: Arias López. T.G.: Als locals Òscar Ramírez, Jonathan, Carpio i Juande; i al visitant Llorente. T.V.: Cap. PÚBLIC: 5.500 espectadors al Toralín.
No ha estat el nostre millor partit, però ni abans érem tan bons ni ara som tan dolents. Ens ha superat un rival que ha estat intel·ligent
Tot i caure, hem tingut també les nostres oportunitats, sobretot en els vint primers minuts
Javi Salamero
tècnic del sabadell
Hem patit a les dues àrees i ens ha faltat efectivitat en l'última passada. Ho hem de treballar perquè no es torni a repetir

Continuïtat al bloc del primer partit i dos debuts

La gran imatge amb què el Sabadell va començar la lliga contra el Mallorca (4-0) va propiciar que el tècnic arlequinat, Javi Salamero, donés continuïtat al mateix equip. Així, l'onze que ahir va saltar sobre la gespa del Toralín era el mateix que va jugar una setmana abans a la Nova Creu Alta –a partir del minut 20, quan Toni Lao va entrar substituint el lesionat Moha–. Els canvis, amb tot, van arribar després de la represa, quan més patia el Sabadell, que perdia 2-0. Edgar i Rúper van saltar al camp en el minut 63 i van debutar en competició oficial amb la samarreta arlequinada. El davanter gavanenc, a més, va jugar els seus primers minuts a segona divisió A. Amb les substitucions –Gato va entrar en el 71'–, el Sabadell va guanyar presència al camp de la Ponferradina, tot i que ahir va faltar la inspiració que tant havia abundat diumenge passat. Ara, els de Javi Salamero giraran full i se centraran en la pròxima cita: diumenge que ve, a cassa, contra el Dépor.