2a divisió A

La millor confirmació

Miniclàssic blaugrana. El Barça B no va fallar contra el filial madridista, que encara no ha sumat cap punt, i amb gols de Sandro i Dani Nieto en el primer temps va encarrilar un triomf que el catapulta en la taula

R.M. CASTELLA0

BARÇA B2

El Barça B va confirmar la seva gran arrencada de temporada i va aconseguir el triomf en el miniclàssic disputat ahir al Miniestadi, que no va defraudar les expectatives. Els d'Eusebio Sacristán, que ja acumulen deu punts de quinze possibles, van ser molt superiors, van avançar gran part de la feina en la primera part, amb dos gols, i fins i tot haurien pogut acabar golejant el conjunt blanc, que encara no ha puntuat en aquestes cinc primeres jornades de lliga i és cuer. El filial blaugrana, per contra, amb aquest ple de triomfs al Mini (tres), s'enfila fins a les primeres posicions de la classificació.

Des de l'inici es va veure que si hi havia un equip que tenia clara la seva identitat, era el Barça B, amb Ilie de central, i Samper i Denis Suárez com a titulars, entre altres novetats. El domini dels blaugrana, que a més recuperaven molt ràpidament la pilota gràcies a una pressió molt efectiva, era evident i les arribades a l'àrea rival s'anaven succeint sense treva. Passat el primer quart d'hora, Casado va estar a punt de marcar en pròpia porteria. Tot i això, la primera gran ocasió va ser per al conjunt madridista, amb un xut a boca de canó de Borja García a l'altura del punt de penal que Masip, en un gran estat de forma, va desviar amb una mà providencial. Cinc minuts després, el filial blaugrana sí que va traslladar els seus mèrits al marcador. Joan Roman va agafar la pilota al vèrtex de l'àrea i, en una de les seves accions ja habituals, va retallar cap a dins i va provar el xut. El refús el va aprofitar Sandro, que, amb el porter Pacheco encara a terra, només va haver de posar el cap per marcar a plaer. Primer gol i, tot seguit, el preludi del segon. Dani Nieto va entrar a l'àrea per la banda dreta i, després de deixar assegut un rival, va fer el mateix amb el segon que es va trobar, Lucas Torró, que no va tenir més remei que fer-lo caure. El davanter mallorquí, ja des dels onze metres, no va fallar, i va encarrilar així el partit per als d'Eusebio fent el seu quart gol de la temporada. I el mateix Nieto hauria pogut liquidar el matx abans del descans. Però sol i a porteria buida després d'un xut d'Espinosa, se li va fer de nit i va veure com Pacheco salvava el tercer gol. I de la sentència s'hauria pogut passar al patiment si en el contraatac posterior el xut de Lucas Vázquez ajustat al pal hagués entrat.

Masip també apareix

Veient com havia anat la primera part, el tècnic del filial madridista, José Alberto Toril, va fer un parell de canvis en el descans amb un marcat caràcter ofensiu, per mirar de tornar a posar l'equip en el partit. Però qui els va mantenir vius va ser un altre cop el porter Pacheco, primer desbaratant una acció d'un contra un davant Sandro i, minuts després, aturant un xut de Denis Suárez, que havia combinat amb Joan Roman a l'àrea. Els blaugrana estaven perdonant i, a poc a poc, els blancs eren més presents a l'àrea rival. Raúl de Tomás va estar a punt d'escurçar distàncies quan encara faltava mitja hora per al final i potser per això Eusebio va aprofitar les rampes de Sergi Samper per dotar l'equip de més solidesa, donant entrada al lateral Lucas Gafarot per Samper i recol·locant Ilie en la seva posició natural. Semblava que el Barça recuperava el control que havia perdut en els minuts anteriors i un altre cop va estar a punt de rematar les coses, amb un xut precís de Sandro des de la frontal que es va estavellar al pal. Pacheco tenia feina i el mateix es pot dir de Masip, que quan faltava un quart d'hora va salvar una acció d'un contra un amb Raúl de Tomás. Seguríssim en tot moment, el sabadellenc va transmetre tranquil·litat als companys, que, sense gaire futbol en el tram final, van resistir als intents dels visitants, que ho van provar amb més cor que cap. Dani Nieto, en l'últim minut, va tornar a perdonar el tercer gol.

BARÇA B: Masip, Patric, Sergi Gómez, Ilie, Planas, Samper (Lucas Gafarot, 65'), Denis Suárez (Edu Bedia, 60'), Espinosa, Dani Nieto, Sandro i Joan Roman (Babunski, 78'). REAL MADRID CASTELLA: Pacheco, Llorente, Derik (Raúl de Tomás, 45'), Pulido, Casado, Cristian Gómez (Mascarell, 72'), Lucas Torró, Kiko Femenía, Borja García, Lucas Vázquez i Rozzi (Burgui, 45'). GOLS: 1-0 (23') Sandro. 2-0 (27') Dani Nieto, de penal. ÀRBITRE: Jaime Latre. T.G.: Als locals Denis Suárez, Espinosa i Dani Nieto, i als visitants Lucas Torró, Casado i Mascarell. PÚBLIC: 9.003 espectadors.

És el partit més especial del curs, estàvem molt motivats i hem acabat molt contents
Javier Espinosa
MIGCAMPISTA DEL BARÇA
Hem donat una bona imatge i hem pogut puntuar. Hem tingut molts canvis i anirem millorant
José Alberto Toril
ENTRENADOR DEL RM CASTELLA
No estic sorprès per aquest inici de temporada, sinó il·lusionat i confiat amb el que tenim
Eusebio Sacristán
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Hem treballat molt bé del començament fins al final. El segon temps, atesa la seva aposta de risc, consistia a defensar i rematar la feina

Menys gent que el curs passat i Femenía, xiulat

X.S.

El Miniestadi va presentar ahir el millor aspecte de la temporada, amb la presència de 9.003 espectadors, però, tot i això, no es va ni vorejar el ple que perseguia el club i l'entrada va ser menor que la del miniclàssic del curs passat, el diumenge 27 de gener, quan van ser 12.050 els espectadors que van anar al Mini. Probablement hi va tenir alguna cosa a veure el mal temps, ja que el fred i el vent es van fer notar amb intermitència, però al llarg de tot el partit, i també el fet que, a diferència de la temporada passada, després no jugués el primer equip. El duel d'ahir també va representar el retorn de l'exblaugrana Kiko Femenía al Miniestadi. Com s'esperava, el migcampista alacantí, que va buidar el pap contra el Barça fa unes setmanes quan va signar pel Madrid amb frases com ara que “el Barça l'havia enfonsat” i que “des de petit era del Madrid”, va ser molt mal rebut per l'afició, que el va xiular i escridassar cada cop que tocava la pilota.