Sabadell

KEISUKE SAKAMOTO

PRESIDENT I MÀXIM ACCIONISTA DEL SABADELL

“Vull crear un projecte que sigui viu d'aquí a 100 anys”

Sakamoto remarca que pensa en clau de futur i garanteix suport al Sabadell independentment dels resultats

No amaga que vol fer negoci, però creu que el seu bé i el del club van units

L'assistència de públic al camp m'ocupa: vull millorar-la i treballaré per canviar la tendència

L'agenda del president i el màxim accionista del Sabadell, Keisuke Sakamoto, treu fum. Quan ve a Catalunya, l'empresari japonès no para. Vol que el projecte que ha iniciat a la cocapital del Vallès Occidental rutlli i viu de ben a prop tot el que passa a l'entitat arlequinada, en què ha invertit uns 3,5 milions d'euros. Entre compromís i compromís, i acompanyat per la seva intèrpret, l'Alèxia, Sakamoto va visitar ahir la redacció d'El 9 Esportiu a Barcelona, on va exposar alguns dels eixos del projecte.

Aviat farà dos mesos que va assumir la presidència; com els ha viscut?
Durant el juliol i l'agost, molt enfeinat, perquè la planificació de la temporada fa que hi hagi molts aspectes a tractar. A més, si un president pot fer 100, jo només puc cobrir 20 o 30, però m'estic trobant el suport de tota la gent que treballa al club i n'estic molt content.
Li agrada com ha quedat confeccionat l'equip i el seu inici de lliga?
Ara per ara estic molt satisfet, tot i que sóc conscient que, a mesura que avança la temporada, van sorgint coses que s'han d'anar millorant i canviant.
Com és que va apostar pel tècnic Javi Salamero, que ja tenia un compromís amb el Girona?
Em va agradar molt com parlava: la lògica de les seves respostes i la manera d'afrontar els problemes i aportar solucions. A més, també havia estat director esportiu al Girona i hi havia dirigit el futbol de base, dos aspectes molt importants per al projecte. Aquesta connexió amb el planter, de fet, ja l'està treballant i estic content amb ell.
Vostè és un home de negocis. És difícil combinar els interessos seus i els d'un club, amb la massa social i la història que té al darrere?
Aquestes facetes no tenen perquè estar enfrontades. La meva idea no és posar diners i tenir beneficis. Per fer negoci, has de crear alguna cosa i, amb això, generes llocs de treball i noves possibilitats d'emprenedoria. Tot està relacionat i pot anar bé per al Sabadell. A més, si obres nous mercats, reforces els interessos i la filosofia d'un club: avançar.
Per què va decidir invertir a Sabadell i no en un altre lloc, tenint en compte el context econòmic que hi ha a l'Estat espanyol i que és fàcil perdre diners quan els poses en un club professional de futbol?
El punt de partida va ser en Masato Horita [ara conseller del club]. Jo volia crear una escola de futbol de nens japonesos i portar-los aquí, però vam parlar i la cosa es va anar fent interessant. Al final es va plantejar l'ampliació de capital i vam fer el pas. Un dels grans motius era que el Sabadell era un club sanejat.
Vostè no amaga que vol veure el Sabadell a primera divisió. Té algun marge de temps determinat marcat?
No vivim per sempre i no tindria sentit plantejar-se se un objectiu per d'aquí a cent anys. Seria ideal aconseguir-ho d'aquí a dues o tres temporades.
Més d'un soci es pregunta què passarà si aquest ascens no arriba. Hi ha el perill que el projecte s'esvaeixi?
No tinc cap intenció d'aturar-lo. Més enllà de pujar, un dels grans objectius és el creixement del club i crear una estructura, sobretot en el futbol de base. Si ho aconsegueixo, encara que no estiguem a primera, el projecte valdrà la pena igualment. Això sí, el fet de saber que hi ha un full de ruta pot ser una motivació. Si l'únic objectiu que tens és estar a primera, pots tirar de talonari, fitxar Neymar i Messi, i ja està. Després, però, te'n vas i què queda? Jo vull crear un projecte que duri, que d'aquí a 50 o 100 anys hi hagi una cosa que he fet i que continua viva. No em considero un inversor, em considero un home de negocis.
En l'últim partit a la Nova Creu Alta, hi havia només 2.600 espectadors. Li preocupa, això?
Més que preocupar-me, m'ocupa. Estic pensant què podem fer perquè la gent s'animi i participi. Vull millorar la situació i treballaré per canviar la tendència.
Tòquio organitzarà els Jocs Olímpics del 2020. Creu que això pot repercutir positivament en el Sabadell?
Sí. De fet, ja he estat conversant amb la Federació Japonesa de Futbol i amb gent d'aquí i tothom està molt receptiu a l'hora de pensar en projectes. Vull fer coses amb vista als Jocs i puc avançar que he començat a parlar amb tècnics del planter. Tinc la il·lusió que algun dels nostres jugadors hi pugui participar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)