Sabadell

Una matèria encara pendent

Sabadell. El conjunt arlequinat és el tercer equip que fa més jornades que no guanya lluny de casa i visitarà demà Sòria amb la fita de trencar aquesta dinàmica, que ja dura deu partits

L'objectiu que té qualsevol equip és guanyar. Darrere d'aquesta evidència, això sí, s'hi amaguen un grapat de fites secundàries que poden buscar diversos efectes. El Sabadell, per exemple, visita demà el camp del Numància amb ganes d'aconseguir tres punts que el revitalitzarien de manera especial, ja que servirien per trencar una ratxa que pot ser un pèl angoixant: deu partits seguits sense guanyar lluny de la Nova Creu Alta. Des de la victòria a Chapín contra el Xerez, el 24 de febrer passat, el conjunt arlequinat no obté la victòria lluny del Vallès. I ja han passat deu jornades –només dues de l'actual temporada.

Els resultats fora de casa són una de les matèries pendents del Sabadell des del seu retorn a la categoria de plata. El projecte, això sí, ha anat guanyant en ambició i, per tant, millorar aquesta assignatura esdevindrà clau per fer-lo créixer. Si l'equip vol ser a dalt, pugnant per l'ascens –el president el vol assolir en dos o tres anys–, hauria de trencar la dinàmica a domicili. El fet de satisfer aquest objectiu de manera més o menys immediata, a més, serviria per injectar moral al bloc, un fet que Javi Salamero considera determinant, ja que el tècnic dóna moltíssim valor a l'aspecte psicològic en el rendiment dels esportistes. El fet que hagi incorporat una psicòloga en el cos tècnic és una bona mostra de fins a quin punt es cuida aquesta faceta al Sabadell.

Salamero ja ho va deixar clar abans del primer duel de la temporada lluny de casa, en la jornada dos, a Ponferrada: les dinàmiques del passat no necessàriament han d'afectar el bloc actual. Llavors va afirmar: “Crec que el meu equip pot ser igual de competitiu lluny de casa que a Sabadell.” Més recentment, dimecres, Edgar va mostrar la seva convicció que era força factible tornar de Sòria amb els tres punts al sarró. De moment, els arlequinats han sumat un punt de sis a domicili i tornar de Castella amb la victòria significaria trencar la tendència de deu partits sense fer-ho, en què el conjunt vallesà tan sols ha obtingut tres punts de trenta possibles. De fe i confiança, no en falten. L'equip sap que, com més aviat trenqui la ratxa, millor.

3
punts de 30
ha sumat el Sabadell lluny de la Nova Creu Alta en les deu jornades que encadena sense guanyar fora de casa.

Sis victòries des del retorn a 2a A

Els resultats fora de casa han estat una llosa per al Sabadell des que, l'estiu del 2011, va tornar al futbol professional. En aquesta etapa a segona A, els arlequinats han guanyat tan sols 6 dels 44 partits que han disputat a domicili. En total, el bloc vallesà ha sumat lluny de la Nova Creu Alta 29 punts de 132 possibles, el 21,2%. El bagatge més pobre és el de la temporada 2011/12, en què va vèncer dos duels a fora en tota la temporada (12 punts). El curs passat, en canvi, va vèncer en quatre ocasions (16 punts).

Efecte compensatori al Vallès

El rendiment dels vallesans a casa en l'actual singladura per segona A es multiplica per dos respecte als números obtinguts a domicili. El Sabadell ha sumat a la Nova Creu Alta 76 punts dels últims 135 que ha disputat (un 56,3%). Les xifres de la temporada passada i de l'anterior, a més, són similars. Així, si el curs passat els homes entrenats llavors per Lluís Carreras van sumar 36 punts davant de l'afició, un any abans, n'havien obtingut 34. Enguany, l'arrencada ha estat força positiva: 6 punts de 9 possibles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)