Sabadell

Desgràcia repetida

Sabadell. Una innecessària expulsió de Cristian (72') condemna el conjunt arlequinat, que havia equilibrat les forces abans del descans, i es queda sense premi, un cop més, a domicili

SABADELL1

NUMÀNCIA3

S'han d'alinear molts planetes perquè el Sabadell aconsegueixi obtenir alguna cosa de profit a fora de casa. Al menys, aquesta és la sensació que donen els precedents dels arlequinats a domicili amb 1 punt de 9 obtingut lluny de la Creu Alta. Però posats a ser pragmàtics i a treure conclusions segons el que passa a la gespa, ahir n'hi hauria hagut prou amb que cap jugador no hagués fet cap bajanada per, almenys, empatar. Perquè els vallesans van cometre alguns errors a la primera meitat, però van sanar la ferida més gran, la del gol de Palanca al minut 5. A més a més, durant el primer acte van tenir força possessió de la pilota i això va fer mal un Numància que va revifar al segon. El penal transformat per Gato donava un altre color al matx, però va acabar enfosquit a causa de l'enèrgica sortida del Numància dels vestidors i per la resultant i absurda expulsió de Cristian. Com el dia del Deportivo, el lateral va ser dissortadament decisiu perquè la mateixa falta de la segona groga (la primera sis minuts abans) va desembocar en el gol que encarrilava el partit per als d'Anquela.

Salamero va sorprendre posant Tamudo d'entrada. Això va modificar l'esquema habitual, tal com havia avisat el tècnic, amb els dos davanters purs que hi havia al capdavant de l'atac. El partit, però, va estar marcat des d'un bon inici pel gol de Palanca. El tarragoní no havia sortit de titular; al minut 2 havia substituït Vicente però va rematar al segon pal una passada de Del Pino que Nauzet no va encertar a refusar. D'ençà i contra pronòstic, el Sabadell va dominar la possessió de la pilota però no matava el conjunt local, resolutiu davant tanta pilotada cap a Edgar.

Millora substancial

A partir de l'equador de la primera meitat, els vallesans van començar a interpretar molt millor el joc i les arribades es van succeir. Tamudo va rematar forçat (22') i va inquietar Biel Ribas forçant-lo a posar els punys en una rematada vora el pal.

Sense la pilota, el Numància només va poder fer mal al contraatac. Nauzet, imperial com sempre en l'un contra un, va aguantar Natalio a l'àrea petita (34') i la intervenció del canari li va donar forces al Sabadell perquè Collantes (36') obligués a una actuació més de l'exespanyolista Biel Ribas, que començava a atipar-se'n.

Domini girat

Una agafada de la samarreta davant de l'àrbitre sobre Edgar va desembocar en el tercer penal consecutiu en tres partits que transforma el Sabadell. Una vegada més, Manuel Gato (41') va posar les taules al marcador i va omplir de sentit la causa vallesana a la primera meitat.

A la segona, el domini va girar com una truita. Els arlequinats van tornar a recular massa i no trobaven resposta –només en pilotades llargues sense sentit– al conjunt que ballava al ritme que marcaven les botes de Julio Álvarez. El creatiu migcampista va obligar a treballar Nauzet per mitjà de l'estratègia mentre que el Sabadell aguantava la pressió com podia. Però la resistència es va trencar. Cristian va repetir amonestació en sis minuts, en una segona entrada incomprensible. La falta causant la va rematar Regalón dins la porteria al segon pal (74'). I ja sense esma, el Sabadell ho va provar però Natalio va tancar el resultat en el temps d'afegit.

NUMÀNCIA: Biel Ribas; Akapo, Gaffoor, Juanma, Ripa; Antonio Tomás, Bedoya (Víctor Andrés, 83'); Del Pino (Sergi Enrich, 65'), Julio Álvarez, Vicente (Palanca, 2'); i Natalio. SABADELL: Nauzet; Cristian, Kiko Olivas, Carlos Hernández, Toni Lao; Collantes, Juanjo, Longás, Gato (Barral, 78'); Tamudo (Arteaga, 67') i Edgar (Aníbal, 78'). GOLS: 1-0 (5') Palanca. 1-1 (41') Gato, de penal. 2-1 (74') Regalón. 3-1 (93') Natalio. ÀRBITRE: González Fuertes. T.G.: Als locals Bedoya i Natalio; als visitants Juanjo i Tamudo. T.V.: Al visitant Cristian (72'), per doble amonestació. PÚBLIC: 2.946 espectadors al Nuevo Los Pajaritos.
L'equip s'ha buidat, ha proposat a la primera part però a la segona hem reculat
Javi Salamero
entrenador del sabadell
El Numància ha sortit molt bé a la segona part però estàvem millorant fins l'expulsió
Manuel Gato
atacant del sabadell
Amb l'1-1 teníem bastant dominat el partit però el gol i l'expulsió ens han condicionat massa
Édgar Hernández
davanter del sabadell

Los Pajaritos, un estadi maleït

Només cinc partits ha disputat el Sabadell a Los Pajaritos i en cap ha aconseguit la victòria. Dos empats a la temporada 49/50 i 50/51 (1-1 i 2-2) i tres derrotes amb un resultat similar al segle XXI (2-1, 2-1 i 3-1). En les últimes temporades, de fet, la desgràcia s'ha repetit al camp del Numància per al conjunt arlequinat. En la 2011/12 el Sabadell es va avançar en el marcador amb un gol de Nabil Baha, però el davanter va ser expulsat pocs minuts després i el Sabadell va acabar derrotat.

La temporada següent, el Sabadell també es van avançar a la primera meitat amb un gol de Moha, però el Numància va tornar a donar-li la volta al marcador. També va tenir la seva dosi de desgràcia aquell fred 2 de desembre –la gespa estava gelada– perquè en els últims compassos del partit, una centrada des de la dreta va picar a la mà d'Abraham Paz cometent penal. Julio Álvarez va donar els tres punts al Numància també aleshores.