Sabadell

La possessió de la pilota, el bé més preuat

Sabadell. Amb un plantejament defensiu, els arlequinats han patit i han deixat escapar molts punts

Mendizorrotza els va donar una lliçó molt valuosa. Des d'aquell partit, el Sabadell mai més no ha sortit amb un plantejament defensiu d'entrada. El conjunt arlequinat necessita la possessió de la pilota per produir i passa angúnies quan no la té. Els pitjors moments durant la temporada han coincidit amb el fet que el conjunt de Salamero s'hagi endarrerit i hagi deixat de pressionar en camp contrari i de combinar amb fluïdesa. Aquesta recepta es va produir en la segona part en el duel contra el Numància, en què els arlequinats van cedir tots els punts.

“Quan un equip té la pilota és perquè l'altre també li deixa, i potser no hem sortit amb la intensitat de la primera part”, va reconèixer Javi Salamero, just després del partit contra el Numància. Allà, també va admetre que el rival havia tingut “en excés” la possessió en la segona meitat i que el seu equip havia “reculat massa”. El cos tècnic se'n va adonar en el partit contra l'Alavés de fa dues setmanes. L'equip, en plena recerca de la identitat, va pecar de massa conservador i va ensenyar totes les vergonyes. L'Alavés va arribar amb molta fluïdesa a camp contrari; l'equip estava molt separat, i, al descans, els locals –un equip, d'altra banda, força limitat– estaven guanyant per la mínima. En la segona meitat, la dinàmica es va girar com un mitjó, el Sabadell va anar a l'atac i va obtenir el seu premi. “Quan fem un pas endavant, l'equip està millor”, va afirmar Antonio Longás, un dels jugadors que més nota el canvi. A partir d'aquí, les mateixes intencions contra Las Palmas i l'Eibar van canviar la cara als arlequinats, i contra el Numància, en un camp difícil, també va ser una altra història.

Doble punta

El cos tècnic va apostar en el darrer partit per dues puntes (per primera vegada aquest curs), amb l'entrada de Raül Tamudo a la titularitat. L'equip va quedar despoblat al mig del camp, però l'equilibri de Juanjo i Longás a la zona ampla li va atorgar la pilota durant el primer temps.

L'objectiu de tenir més presència a l'atac amb dos davanters, però, no es va acabar complint. “Per ser el primer partit, vam tenir alguna ocasió, sobretot en la primera meitat”, va sostenir Edgar, després del seu segon partit en l'onze. Dissabte va jugar amb Tamudo per primer cop.

OFENSIUS

Quan ha tingut la possessió, l'equip ha generat perill i s'ha defensat molt millor

MENDIZORROTZA

Contra l'Alavés, el Sabadell va llençar una part amb un esquema massa defensiu
Amb la pilota, surt la millor versió d'homes com ara Longás, Gato i Collantes

Salamero no vol que hi hagi obsessió

Un punt de 9 possibles fora de casa és el pobre bagatge aquest curs de l'equip arlequinat, que tem que es creï una obsessió sobre la seva incapacitat quan ha de viatjar lluny del seu camp. “És molt complicat guanyar fora de casa i per això no hem de crear un neguit; estic convençut que guanyarem i a vegades sense saber com”, va afirmar Javi Salamero, optimista en la causa. El tècnic no té cap dubte que “aquest equip tindrà la possibilitat de guanyar i sortirà més afortunat”. “El Numància va jugar a alguna cosa que no li va bé, i li hem plantejat més dificultats que abans”, hi va afegir. Els propers partits a domicili del Sabadell són contra el Girona (una derrota a casa), el Còrdova (no ha perdut) i el Lugo (una derrota).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)