2a divisió A

Un duel agraït per a la vista

Ni el Girona ni el Sabadell mereixien perdre, però el punt sumat és un botí molt escàs pel partit que van oferir

Pere Pons va avançar els locals amb un gran gol (75') i Collantes va fer l'1-1 en aprofitar un refús del travesser (81')

De vegades un punt és un premi massa generós, perquè de partits insofribles se'n veuen una bona col·lecció. No va ser el cas del d'ahir, en què el Girona i el Sabadell van perseguir el gol i el triomf amb convicció i fe. L'enfrontament va ser un duel molt agraït per a l'aficionat que li agrada el bon futbol, però el resultat final no podia deixar plenament satisfet cap dels dos equips. Sobretot el Girona, que va ser qui va tenir la mel més a la boca amb l'1-0 (75') i amb una segona meitat consistent i generosa. Però tampoc el Sabadell, que amb quatre rematades al pal –els locals també van enviar dues pilotes a la fusta– se'n va endur un puntet de no res. En partits com el d'ahir, algú per sobre del bé i del mal hauria de determinar que l'empat es paga a dos punts per barba.

Quatre pals

El més inexplicable de la primera part més entretinguda amb diferència que s'ha vist aquest curs a Montilivi va ser el 0-0 en el descans. Pals a banda (un del Girona i tres del Sabadell), els dos equips van exhibir una vocació ofensiva molt alta i els 45 minuts van volar. El doble pivot del Girona (Matamala i Eloi) ja era tota una declaració d'intencions, com també la predisposició del Sabadell, amb dues referències a dalt (Aníbal i Tamudo) i dues bandes molt actives, sobretot la dreta, on Collantes es va convertir en un malson per a David Garcia.

El Girona va començar amb el peu a fons i amb molta hiperactivitat a dalt. Els locals van monopolitzar les primeres arribades a l'àrea, però quan el Sabadell es va espolsar del damunt la impetuositat dels blanc-i-vermells i va sortir de la cova, els de Salamero van espantar. De seguida, el partit es va convertir en un intercanvi de cops que va fer goig. Només va faltar el gol, però d'uis i ais, en van sobrar. I també els pals, que es van sumar a una orgia de joc d'atac on només va faltar ficar-la a dins. El Girona, a banda d'estavellar-se a la fusta en una falta directa d'Eloi (21'), va vorejar l'1-0 en una doble ocasió de Migue i de Felipe després d'un córner (30'). Els pals del Sabadell també van ser de tots els colors: el primer, una rematada de cap de Tamudo que va acabar atropellat per la sortida en fals de Becerra (17'). El segon, d'Aníbal, que a hores d'ara encara es deu estar preguntant d'on va treure la mà el porter del Girona abans que la pilota acabés escopida pel travesser (23'). El tercer va ser una centrada-xut de Toni Lao que es va enverinar (31').

El Girona accelera

Que la primera acció de la segona meitat fos una canonada de Chando al travesser (47') era un símptoma que el descans no havia refredat el partit. El Girona va tornar a arrencar fort i la incògnita era saber si l'equip, molt castigat per les baixes, seria capaç d'aguantar el ritme i de trobar solucions a la banqueta, més agafada amb pinces que mai.

Ricardo Rodríguez va moure fitxa en el minut 65 per insuflar una mica de frescor a la gespa amb Gerard Bordas i Pere Pons (per Chando i Jofre). Els locals haurien pogut fer l'1-0 en un contraatac irrepetible d'Adrià Carmona i Gerard Bordas, tots dos sols contra el porter; o en un u contra u de Bordas davant Nauzet. En tots dos casos, però, la definició va ser molt dolenta. Arribats a aquest punt, el Girona ja superava en mèrits el Sabadell, un pèl més tímid ofensivament en la segona part.

El Girona va trobar per fi el premi. El nom del golejador va ser inesperat, però la realitat és que Pere Pons va fer una conducció i un xut per emmarcar. I va fer esclatar Montilivi, que començava a veure-ho i no creure-ho. La celebració del gol també va ser molt pujada de to, conscients de la importància de l'1-0.

Però els locals no van saber estacar el triomf i se'ls van acabar escapant dos punts de la punta dels dits. Ja els va passar el mateix contra el Numància. Ricardo va fer un canvi lògic –Richy per Adrià Carmona, que va jugar el seu millor partit però que ja havia acabat els torrons– i el Girona va fer un passet enrere. També perquè el Sabadell va arriscar amb l'últim canvi (Arteaga per Barral), va plantejar una defensa de tres i va sumar efectius a dalt.

L'1-1 va trigar sis minuts a arribar. Juanjo Ciércoles, que coneix molt bé Becerra, el va sorprendre amb un xut des de mig del camp que es va estavellar al travesser, el quart pal de la tarda per als visitants. I per aprofitar el refús allà va aparèixer Collantes, l'únic que va intuir que la fusta podia escopir aquell extraordinari xut del seu company.

Tot i que quedava poc, el partit encara va donar per a alguna cosa més. Per exemple, una lluita entre Tamudo i Mas guanyada pel jove central gironí, que va completar una actuació suprema. O les últimes lluites al mig del camp per la possessió de pilota, sabedors que qualsevol pèrdua es podia pagar caríssima. Tot i que el Girona va estar millor en la segona part, el destí ahir del derbi era que ningú mereixia el càstig de la derrota.

FUTBOL OFENSIU

El Girona i el Sabadell van tenir la porteria rival al cap i van generar moltes ocasions

DOS PALS LOCALS

Eloi (21') i Chando (47') van topar amb la fusta en el millor partit en atac dels gironins

RESPOSTA VISITANT

El Sabadell va rematar quatre cops al pal, però l'últim va ser el preàmbul de l'1-1

LA MATEIXA PEDRA

Igual que el dia del Numància, el Girona va perdre dos punts per no saber estacar-los
MINUT A MINUT: 2' Bona triangulació i molt ràpida entre Chando, Felipe i Jofre que acaba amb el jugador del Girona estès a terra i reclamant penal. L'àrbitre, però, interpreta que Jofre s'ha deixat caure i li ensenya la targeta groga. 4' La pilota cargolada per Jofre amb la cama dreta a dins l'àrea es perd un metre a l'esquerra de Nauzet després que ningú no remati la seva centrada. 10' Bona centrada d'Adrià Carmona des de l'extrem dret i Chando no arriba per centímetres a la rematada de cap. 17' Sortida en fals d'Isaac Becerra, a qui Tamudo guanya la lluita per alt en una pilota centrada des de l'esquerra i la rematada de cap de l'exjugador de l'Espanyol s'acaba estavellant al pal. En l'acció, Tamudo acaba estès a la gespa, atropellat pel porter gironí. 19' Gran control orientat de Collantes en posició d'extrem dret, però el jugador del Sabadell opta per la centrada, a la qual no arriba ningú, quan tenia franca la rematada creuada. 21' Eloi executa una falta directa que s'estavella al pal dret de la porteria de Nauzet. La posterior volea de Migue amb l'esquerra es perd desviada. 23' Entre Isaac Becerra, amb uns reflexos prodigiosos, i el travesser eviten que la rematada de cap d'Aníbal Zurdo des de l'àrea petita acabi en el 0-1 després d'una centrada de Collantes des de la dreta. La defensa local allunya el perill. 30' Córner a favor del Girona que Migue remata de cap, Nauzet refusa com pot i Felipe, amb la dreta, envia la pilota a fora per mil·límetres. 31' Toni Lao intenta ficar la pilota a dins l'àrea i li surt una centrada cargolada que s'enverina i s'acaba estavellant a la creu de la porteria de Becerra. 36' Córner a favor del Girona que gairebé acaba amb un autogol d'Olivas en el seu intent de desviar la pilota, que es perd molt arran de pal. 38' Adrià Carmona es fa un espai i des del vèrtex de l'àrea etziba un bon xut que refusa amb dificultats Nauzet. 47' Chando controla una pilota a la frontal de l'àrea i etziba una canonada amb la cama dreta que s'estavella al travesser. 56' Una imprecisió del Girona en la sortida de la pilota acaba amb un contraatac de quatre contra tres, però Tamudo s'ho vol fer tot sol i xuta molt desviat. 60' Gran passada a l'espai de Collantes per a Antonio Hidalgo, que guanya la línia de fons i fa la passada de la mort a Tamudo, que remata i envia la pilota a un pam a la dreta de Becerra. 69' Carmona i Gerard Bordas trenquen el fora de joc i se'n van tot sols davant Nauzet. El primer, però, s'escora massa a l'esquerra, perd angle i el seu xut, fluix i forçat, el refusa el porter. La passada hauria estat letal. 70 Eloi prova una falta que es perd a fora per molt poc, a la dreta de Nauzet. 74' Gerard Bordas guanya l'esquena al defensa i se'n va sol cap a porteria, però etziba el xut al cos de Nauzet, que havia tapat molt bé l'espai 75' 1-0. Gran arrencada de Pere Pons, que posa la directa i etziba un xut des de la frontal de l'àrea impossible per a Nauzet. 81' 1-1. Juanjo, des del mig del camp, veu Becerra avançat i envia un míssil que s'estavella al travesser. L'únic que va al refús, Collantes, és qui se l'emporta, i empata amb una rematada de cap en planxa. 85' Pilota llarga per a Tamudo, que arrenca amb avantatge, però Mas li pren la pilota després d'una gran recuperació. 88' Arteaga es fa un espai al vèrtex de l'àrea i el seu xut amb la cama dreta l'envia Becerra a córner amb la punta dels dits. 92' En una falta a favor del Girona a la frontal de l'àrea, Felipe prova un xut dur pel pal del porter que es perd per sobre del travesser.