2a divisió A

El projecte de Sergi Barjuan comença a donar fruits

Líder sòlid. El tècnic català, que va signar per tres anys amb el Recreativo, va posar les bases el curs passat i ara l'equip ha començat fort: enllaça cinc triomfs i es consolida en el primer lloc

El Recreativo va fer el maig del 2012 una aposta ferma per Sergi Barjuan. El club andalús i el tècnic català van signar un contracte de tres anys per tal que, amb paciència, el Recre tornés a ser un dels equips a tenir en compte a segona A després de passar-se tres temporades en la zona mitjana de la classificació i d'oblidar gairebé del tot les tres anteriors a primera divisió. No és, per tant, un projecte de resultats immediats.

El curs passat, Sergi Barjuan va poder treballar amb calma per assentar les seves idees i conjuntar una plantilla a la qual havia introduït nombrosos canvis. Amb espurnes de bon joc però excessiva irregularitat, el Recreativo no va patir per mantenir la categoria, però tampoc no va tenir mai possibilitats de lluitar per objectius més ambiciosos. No era un problema, però, per a la directiva andalusa, ja que l'aposta per l'exjugador del Barça buscava els resultats a mitjà termini. Ara, els fruits del projecte es comencen a veure, amb l'equip intractable. Després de vuit jornades, el Recre ha guanyat sis partits –només n'ha perdut un– i ara encadena cinc victòries. És líder destacat, ja que manté un marge de quatre punts respecte al segon classificat.

El bloc defensiu, en què s'han fet pocs canvis aquest estiu, és molt fiable –dos gols rebuts en els cinc últims partits– i, en atac, estan funcionant un dels jugadors que continuen del curs passat, Arana (5 gols), i un dels fitxatges, Linares, que prové de l'Elx (4). Jugadors contrastats i de qualitat com ara Álvaro Antón, Jorge Larena, Dimas Delgado, Jesús Vázquez, Jonathan Valle i Ángel Montoro doten de solvència el mig del camp.

Ara que les coses van bé, Sergi Barjuan continua insistint que el projecte és de tres anys i que cal paciència. Recorda que la lliga tot just acaba de començar, però també assegura que, com més temps es passi el seu equip al capdavant de la classificació, més fort es farà i més confiança tindrà. “Les estadístiques són bones, però la temporada passada no ho eren tant. Disfrutem del moment, que és un luxe, i continuem treballant igual”, afirma el tècnic de les Franqueses del Vallès, content perquè diumenge més de vuit mil espectadors van presenciar el triomf contra el Tenerife (2-1) al Colombino.

El Recreativo ha guanyat sis dels vuit partits i té el segon classificat a quatre punts
Això és un projecte i en el segon any està donant més resultats. Però no ens podem avançar a res i hem de continuar així, perquè queda molt
Ara ens veiem capacitats per a tot, i això és una sort. Ens sentim còmodes i hem de disfrutar i aprofitar la situació
Sergi Barjuan
ENTRENADOR DEL RECREATIVO
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)