2a divisió A

GERARD MORENO

JUGADOR DEL MALLORCA

“L'he encertat anant al Mallorca”

“Després d'adaptar-nos a la categoria hem reaccionat”, afirma Gerard, que ha marcat set dels catorze gols del Mallorca

“Al Badalona hi vaig passar tres anys molt feliços que em van obrir les portes del Vila-real”

Amb només 21 anys Gerard Moreno (Santa Perpètua de Mogoda, Barcelona, 7/4/1992) s'ha convertit en la referència en atac del Mallorca, que després d'un mal inici ha reaccionat per no perdre de vista el somni de tornar a la primera divisió. Gerard, que va arribar a Palma aquest estiu cedit pel Vila-real –el van fitxar després dels 41 gols marcats amb el Badalona juvenil–, només pensa a continuar madurant per poder jugar a l'elit.

Ha començat fort amb el Mallorca, marcant la meitat dels gols del seu equip (7 de 14).
Sí, tot el que sigui aportar a l'equip és bo, i si jo puc aportar gols i agafar aquesta confiança, doncs perfecte.
Què li demana José Luis Oltra?
El tècnic m'està donant la confiança que necessito. Sobretot em demana que faci moviments i que aguanti les pilotes perquè l'equip pugui sortir.
Normalment comparteix davantera amb Víctor Casadesús, que també està en forma. L'atac és el millor del Mallorca?
Tot l'equip ha agafat una bona dinàmica. Amb en Víctor m'hi entenc molt bé, i per mi és important que estigui al meu costat a la punta d'atac, perquè em dóna confiança. És un gran jugador, aprenc molt d'ell i m'aporta molt.
L'inici –tres derrotes en lliga i eliminats de la copa– va ser desastrós, però han reaccionat.
Vam començar malament. Sabíem que si jugàvem com entrenàvem estaríem a dalt, però arribaven els partits i no teníem prou confiança. Fins que no ens vam adaptar a la categoria va costar, però hem reaccionat. Necessitàvem punts i ara mateix estem més còmodes sortint al contraatac, però crec que això canviarà i d'aquí a poc temps podrem jugar a alguna cosa més. Potser no és el futbol que a la gent li agrada, però ara mateix és el que hem de fer.
Com va anar perquè a l'estiu recalés al Mallorca com a cedit pel Vila-real?
El Vila-real em va proposar una cessió, i quan va venir el Mallorca no m'ho vaig pensar perquè és un històric. Em vaig decidir en veure el projecte i les ganes que tenien que hi anés. Estic molt content de la decisió i de com m'estan anant les coses.
L'ascens és l'únic objectiu col·lectiu i individual?
Sí, som un dels equips favorits, però en aquesta categoria no et pots relaxar. Personalment, des de petit sempre somiava poder arribar a primera divisió. Aquest any he de fer-ho al millor possible per pujar amb el Mallorca, i després ja es veurà si torno al Vila-real o no.
Retrocedim. Va cridar l'atenció del Vila-real després d'excel·lir en el Badalona juvenil.
Sí, a Badalona vaig estar-hi tres anys molt feliços i vaig tenir la gran sort de coincidir amb grans entrenadors, sobretot amb Manolo González, que em van ajudar molt. Vaig fer 41 gols en el juvenil i després vaig fitxar pel Vila-real, perquè vaig veure que apostaven fort per mi. Allà vam guanyar la lliga juvenil i després vaig passar pel Vila-real C, el B, i el primer equip, així que vaig provar la tercera divisió, la segona B i la segona A.
Es planteja en un futur tornar a la seva terra?
Jo no tanco portes. M'agradaria, però ara estic molt content on sóc, no vull mirar més enllà.
Espera la trucada de Gerard López per jugar amb Catalunya?
Sí que m'agradaria, però ara mateix ho veig difícil perquè hi ha grans davanters.
En quins jugadors s'ha fixat més per tenir de referència?
Des de petit sempre em fixava en David Villa. Ja al Vila-real era en Rossi o Nilmar, però sempre intento aprendre de tots, perquè cada davanter té les seves qualitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)