Sabadell

El consell proposarà una nova ampliació de capital

Sabadell. En la propera junta general d'accionistes, que encara no té data, el consell d'administració plantejarà ampliar el capital social per millorar l'estat financer del club

El consell d'administració del Sabadell proposarà als accionistes en la propera junta general una ampliació de capital voluntària. L'ampliació prevista haurà de servir per millorar l'estat financer del club i, de passada, i a través del mínim salarial establert per la lliga, per poder tenir més diners a l'hora de fer la plantilla de les properes temporades. De fet, no es descarta que aquesta mesura pugui ser repetida i habitual en el futur pel conjunt arlequinat amb l'objectiu, reconegut per Keisuke Sakamoto, de pujar a primera divisió a mitjà termini.

La comissió de control econòmic de la lliga s'hi ha posat seriosament en l'última temporada pel que fa a la despesa dels clubs. Actualment, l'LFP estableix als clubs un màxim salarial perquè puguin gastar en la plantilla. Per establir-lo, es té en compte la comptabilitat de les tres últimes temporades i el pressupost presentat en l'anterior. Si no hi ha un equilibri entre despeses i ingressos, la lliga castiga els clubs donant menys marge per gastar. Si, en canvi, el club ha presentat bons resultats, el mínim salarial augmenta. La previsió, en aquest cas, que té el Sabadell és la d'augmentar els actius i ampliar el capital social de l'entitat perquè la lliga els permeti gastar en els propers anys en la plantilla.

A més a més, l'ampliació de capital servirà si el club presenta problemes de tresoreria, fet descartat per fonts del conjunt arlequinat consultades per aquest diari.

Mínim salarial

Enguany, el Sabadell està en un dels límits salarials més baixos de tota la competició. Per a aquesta temporada, la lliga ha castigat el conjunt arlequinat perquè en les temporades comptabilitzades (2010/11 i 2011/12) ha tingut dificultats per quadrar el pressupost. En gran part, ha estat a causa dels deutes arrossegats amb la Lliga de Futbol Professional en l'etapa dels 90 amb Rafael Arroyos a la presidència i també per la multa imposada per la Seguretat Social als clubs de segona B. El Sabadell va ser sancionat amb prop d'un milió d'euros que pagarà a terminis després d'arribar a un acord amb l'ens públic l'any passat.

La junta general ara mateix no té data

No hi ha data encara per a la junta general d'accionistes del 2013 que el consell de Keisuke Sakamoto haurà de fer front per primera vegada des que l'empresari japonès va agafar la presidència. El club està esperant que acabi l'auditoria dels comptes que haurà de presentar davant els accionistes. En principi, aquest procés no s'haurà d'allargar més enllà del 30 de novembre. Aprofitant la visita de Keisuke Sakamoto (anirà a Lugo diumenge per veure l'equip i es quedarà també per al proper partit a casa), es decidirà la data de la junta general d'accionistes. Sakamoto, a través de la seva empresa, Eplus-U, té aproximadament un 65% de les accions del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)