Sabadell

XAVI MONCLÚS

DIRECTOR GENERAL DEL SABADELL

“A primera és on es pot rendibilitzar una inversió”

El gerent arlequinat va quedar-se al club contra pronòstic atret pel projecte de Keisuke Sakamoto

Admet la importància de fer una ampliació de capital i d'augmentar els actius

Entre el 65% i el 70% del nostre pressupost depèn dels drets televisius. No crec que esclati la bombolla de la televisió

Demà passat el Sabadell juga a Lugo, lloc on Sakamoto va començar a esmolar els ganivets que van posar fi a la junta de Joan Soteras. Des d'aquell cap de setmana de finals de maig fins avui, el club ha fet una transició dràstica liderada per Xavi Monclús (Tarragona, 1971). El director general va arribar amb l'anterior president i, tot i que semblava que marxaria amb ell, s'ha acabat quedant com a repte professional i atret pel projecte de Sakamoto.

Ha canviat la seva funció en el club amb un president i l'altre?
Continuo fent la mateixa tasca, amb la diferència que l'anterior president era aquí tot el dia i l'actual és a fora. Ara tinc certa responsabilitat i més autonomia per prendre decisions consensuades sempre amb Masato Horita, que és l'enllaç amb el president. Això sí, Sakamoto està informat de qualsevol decisió.
Ha canviat el club l'entrada d'un empresari com Sakamoto?
Una inversió en un club no és com una empresa, i això ho té clar. Sakamoto sap que quan es treu rendibilitat és quan es juga a primera divisió perquè t'arriben patrocinadors, ticketing i el partit contra els dos grans.
Vostè anava a marxar amb Soteras. Com és que es va quedar?
L'entitat sempre està per damunt de tot i jo havia de fer la transició d'un consell a l'altre. Era un moment molt important perquè la lliga volia posar el control econòmic, les altes i les baixes dels jugadors, etc. En el temps de transició vaig estar més immers en el nou projecte i em va agradar. També és un repte per a mi deixar professionalitzat el club quan marxi. Vaig arribar amb aquesta intenció.
Parlem de patrocinis. Aquesta és la tercera temporada sense publicitat a la samarreta...
És difícil. Tebas [president de la LFP] ens està ajudant, als clubs de segona, amb accions conjuntes per a la publicitat. No obstant això, a l'Àsia, Keisuke Sakamoto ja està treballant pel patrocini de la samarreta i hi ha alguna negociació molt avançada.
Compensa els clubs de segona A estar tan venuts a la televisió?
Entre el 65% i el 70% del nostre pressupost depèn dels drets televisius. M'agradaria tenir més socis, però els ingressos per la massa social són un 10% o un 15% del total.
No té por que la bombolla de la televisió els esclati?
Per les notícies que tenim, no crec que ho faci. La lliga treballa per vendre el futbol a diferents continents; per tant, els ingressos aniran a més.
I l'acord amb la televisió japonesa?
Sakamoto està treballant amb Wowow per arribar a una entesa amb Mediapro i explotar els drets televisius a l'Àsia. A nosaltres ens interessaria no només pels ingressos sinó també per la imatge.
Abans ha parlat de socis, quina és la xifra d'abonats enguany?
Prop dels tres mil.
Han detectat quin és el problema que fa que cada any el nombre d'abonats baixi?
És difícil. Hem fet campanyes i enguany hem començat molt fort amb les escoles. Intentarem que els nens puguin venir a l'estadi perquè tenim espai, fins als dotze anys és de franc, arrosseguen els pares i es crea un sentiment.
La junta de Soteras propugnava que el Sabadell era un dels pocs clubs de la LFP sense deutes. Ho continua sent?
En el dia d'avui sí. Vam cobrir l'ampliació de capital i els balanços són els que són i no hi ha hagut cap forat. Ara treballem per millorar-los i per aconseguir alguns actius.
Per exemple, quins?
La ciutat esportiva. De moment, negociem amb l'Ajuntament.
Per què és positiu fer una ampliació de capital?
Per millorar l'estat financer del club i perquè enguany el control financer de la lliga ha limitat molts equips. Si tens més pèrdues o més beneficis en els últims anys et repercuteix en menys o més límit salarial per a la plantilla. L'ampliació es faria perquè la lliga acceptés un màxim salarial més alt.
Quina valoració fa del nou control de la despesa que fa la LFP als clubs?
Provocarà una competició molt més igualada i que ja s'està veient en la classificació. La massa salarial entre el vuitè i el divuitè té una diferència molt minsa, d'uns 400.000 euros. En el nostre cas, el pressupost estava equilibrat, però van sortir una sèrie d'imprevistos que ens ho va fer diferir, com per exemple la famosa multa de la Seguretat Social.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)