Sabadell

Tant fred que es cremen

Sabadell. Els arlequinats continuen gelats a domicili i encadenen la cinquena derrota lluny de la Nova Creu Alta, que els situa de ple en la zona de descens. La primera part, de nou, inservible

SABADELL0

LUGO1

Fora de casa fa tant fred que al Sabadell ja li crema el cul. Els arlequinats van entrar ahir en zona de descens després de perdre en el cinquè partit –de sis– que han disputat lluny de la Nova Creu Alta. A l'Anxo Carro, van tornar a malgastar la primera meitat i van deixar que el Lugo fes mal en les superioritats per les bandes i originés ocasió rere ocasió. Nauzet va ser providencial fins a l'inevitable –per al porter– gol local a tocar del descans. En la segona part, els de Quique Setién no van matar i els vallesans van acabar disposant de diverses oportunitats. L'última, claríssima, d'Aníbal.

El Lugo va posar pólvora al davant i amb Renella i Sandaza van provocar uns quants acostaments que feien tremolar els de Salamero. La primera ocasió va ser per a Sandaza, a passada de Iago Díaz (4'), però es va trobar amb un inspirat porter al davant. El Sabadell no es va tallar i Tamudo va tenir la millor ocasió en tota la primera meitat després d'una centrada de Collantes rematada per Tamudo i blocada per José Juan.

Profunditat

El Lugo va donar més continuïtat i profunditat al joc per les bandes, però Nauzet va ser providencial. Rennella va provar el porter canari amb un xut des de la frontal de l'àrea (20') i, set minuts més tard, Sandaza, amb tot a favor, va enviar la pilota per damunt del travesser. L'exdavanter del Rangers escocès, després d'una gran passada, va tornar a perdonar amb un xut, amb resposta del guàrdia visitant. El sac era tan ple que es va acabar trencant i tants avisos al final van donar el premi als locals. En un contraatac de Iago Díaz que va agafar a contrapeu la defensa, Pablo Sánchez va recollir el refús de Nauzet per fer avançar els seus.

El pas endavant dels arlequinats va ser evident en la segona meitat, i això va obligar el Lugo a replegar-se. Un xut d'Aníbal creuat i un altre de Collantes van fer estar amb l'ai al cor el conjunt gallec, que tampoc va tancar el matx –vaselina al travesser inclosa en els darrers minuts–. Això va donar ales als de Salamero, que van tenir en Aníbal al final la millor oportunitat del partit, sense encert.

LUGO: José Juan; De Coz, Pavón, Jorge García, Manu; Pita, Seoane; Pablo Sánchez (Ernesto, 72'), Sandaza, Iago Díaz (Víctor Díaz, 75'); i Renella (Álvaro Peña, 70'). SABADELL: Nauzet; Cristian, Kiko Olivas, Carlos Hernández, Víctor Espasandín (Edgar, 79'); Collantes, Hidalgo (Longás, 63'), Juanjo Ciércoles, Tanabe (Sutil, 68'); Aníbal Zurdo i Tamudo. GOLS: 1-0 (38') Pablo Sánchez. ÀRBITRE: López Acera. T.G.: Als locals Tamudo i Carlos Hernández; al visitant Jorge García. PÚBLIC: Uns 3.500 espectadors a l'Anxo Carro.
En la primera part teníem el partit allà on volíem, però hem marxat amb el dur càstig de l'1 a 0
Javi Salamero
entrenador del sabadell
Quan l'equip va cap a dalt i pressiona li va millor. La segona part ha estat molt més nostra
Antonio Hidalgo
Capità del sabadell
En la primera part les sensacions no eren bones, però en la segona hem tingut rauxa
Víctor Espasandín
lateral del sabadell

Sotan torna a la titularitat amb Sakamoto a la llotja

Des del partit de copa contra Las Palmas que Javi Salamero no s'atrevia a alinear Sotan Tanabe. En aquell matx, l'atacant japonès va sortir de la Nova Creu Alta xiulat pel públic perquè no va estar gens encertat. Gairebé dos mesos després, i sent gairebé inèdit en la convocatòria –la setmana passada va tornar a entrar després del dia de Las Palmas, precisament–, Sotan va tornar ahir a la titularitat. La coincidència va fer que a la llotja de l'Anxo Carro hi hagués Keisuke Sakamoto, Naosuke Takahashi i Masato Horita (president i consellers del Sabadell).

El japonès no va tocar gaires pilotes i va passar força desapercebut. “Ha fet coses molt bé i coses molt malament”, resumia al final del matx Javi Salamero, descontent per les preguntes sobre el japonès: “Sembla que perquè sigui japonès se li hagi d'exigir més”, deia el preparador, que afegia: “Potser és que pel fet de ser japonès se li té animadversió.”