Sabadell

Sabadell

Una relació tortuosa

Paco Sutil es veurà per primera vegada les cares amb el Múrcia, el seu darrer equip, del qual va sortir amb el contracte rescindit i acusat de falta de disciplina

Diu que ha retrobat l'espurna que el va fer brillar a l'Eibar, a segona A, i amb la Real, a primera divisió

Va signar un contracte de tres anys pel Múrcia del qual només en va complir dos. L'estiu passat, Paco Sutil (Jaén, 1984) va sortir per la porta del darrere de la Nueva Condomina acusat de tenir problemes de disciplina. Demà passat se les haurà amb un Múrcia del qual la gent no té un bon record. Ell afirma que és molt fort psicològicament i que vol “respondre al camp” i només pensa en una nova etapa en què confia a reviure el seu millor futbol.

L'espurna i el desequilibri que va demostrar a l'Eibar (segona A i segona B) i a la Real Sociedad (1a divisió) li van obrir les portes de l'ambiciós projecte del Múrcia el curs 2011/12. “El Múrcia tenia plantilla per estar batallant entre els primers i vam estar molt més a prop del descens”, relatava Sutil, que n'havia de ser un dels pals de paller. La primera temporada, l'extrem de Jaén no va trobar gaire continuïtat, però una sèrie de bons resultats amb ell a l'onze –i un enfrontament amb el màxim rival, el Cartagena– van fer que es guanyés la confiança de tothom en un inici.

Dubtes en el rendiment

A partir d'aquí, tot es va torçar. L'equip coquetejava amb el descens, i Sutil era de tot menys regular. L'excés de pes i les sortides nocturnes no van ajudar la imatge del jugador, que tot i això va gaudir d'una segona oportunitat.

Les coses no li van sortir gaire millor en el segon curs, en què les lesions van arribar a afectar tant el seu rendiment que per poc va passar dels 1.000 minuts. “Reconec que la temporada passada no em vaig cuidar”, va dir en una entrevista a La Verdad. Aprofitant el descens del Múrcia a segona B [que, més tard, no es va consumar], Samper, el president, va fer neteja. Va executar la rescissió de vuit jugadors, entre els quals hi era ell.

Una nova etapa

Per Paco Sutil, l'etapa ja està tancada. “El passat és passat. És bo que es parli de mi, però m'afecta poc. Sóc un jugador amb cap, molt fort i sé que es diuen coses molt fortes, però he de respondre al camp”, manifestava el jugador. L'extrem va arribar a Sabadell fora de forma, però ara ja es considera apte per jugar noranta minuts tot i no haver-se entrenat aquesta setmana ni gairebé la passada tampoc per uns problemes al soli. “En els partits que he sortit m'he trobat amb l'espurna que no tenia. Quan vaig arribar no estava ni per jugar un quart d'hora, però a mesura que va passant el temps, vaig retrobant el Paco Sutil de l'Eibar i la Real”, afegeix.

Salamero hi compta
Sempre que ha tingut l'oportunitat, Javi Salamero ha intentat introduir Paco Sutil a l'onze. Encara no ha sortit de titular, però ha jugat tres estones. “Ara sí que estic a punt per jugar els noranta minuts, sempre que l'entrenador ho vulgui”, afirma.
59
minuts
en tres partits: a Girona, contra Las Palmas i a Lugo.
1.062
minuts
va disputar la temporada passada al Múrcia, on en la segona volta només va sortir de titular tres vegades.
1.889
minuts
va jugar la temporada 2011/12, en què va començar força bé el curs.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)