Sabadell

La manta és massa curta

Sabadell. Quan els arlequinats van decidir atacar en la segona part, van deixar al descobert la defensa i van rebre tres gols. En la primera, la virtut defensiva no va generar ni una ocasió a l'àrea rival

sabadell1

SPORTING3

Diuen els entrenadors que és impossible trobar l'equilibri perfecte entre l'atac i la defensa. Que els equips són com quan t'intentes tapar amb una manta: si et cobreixes el cap, deixes els peus a l'aire i si decideixes tapar-te els peus, el cap et queda fred. El Sabadell va acabar gelat a El Molinón en evidenciar que la seva manta és massa curta. Quan va destinar els esforços a la defensa, va deixar desert l'atac (en la primera part, no va tenir cap ocasió) i quan en la segona part va ser més ofensiu, va deixar forats al darrere. I l'Sporting ho va aprofitar amb tres gols. Bloquejos mentals oblidats amb el gol de Llorente, la qüestió ahir va ser futbolística, tot i que en alguns moments semblava que el matx estava sota control.

Els xiulets a El Molinón evidenciaven que el rival no està en el millor moment, però res a veure amb la crisi a domicili del Sabadell. Els vallesans van arrencar el matx força dubitatius, superats pel dinamisme de l'Sporting entre línies. En els primers minuts, els de Salamero deixaven massa espais entre les línies i els migcampistes patien entre tanta transició. El problema del partit en la primera meitat, força atractiu quant a la lluita pel domini del matx, és que no va tenir ocasions. Ni l'Sporting va xutar fins al minut 40 ni els de Salamero, quan van prendre la mesura al matx, van inquietar Cuéllar. Perquè a partir del minut 15 de joc i fruit de l'organització defensiva, el Sabadell va deixar de patir al darrere i va posar en problemes la sortida del rival. Dos xuts de falta desviadíssims de Collantes i una inofensiva rematada de cap d'Hidalgo van ser el resum per als arlequinats, que van tenir un darrer ensurt. Encara en l'últim sospir de la primera part, Nauzet va brillar aturant a mà canviada un xut d'Hugo Fraile (41').

Més ofensiu

Després de la represa, Salamero va decidir avançar les línies i al Sabadell aquesta intenció li va tornar com un boomerang. Llorente, que estrenava a la titularitat sis mesos després de l'última (Còrdova, 31 de març), va culminar una centrada tocadeta de Cristian posterior a una gran acció de Collantes. Les coses pintaven bé, però Scepovic, de penal, ho va esguerrar tretze minuts després. Amb l'empat, Javi Salamero no es va conformar i va fer entrar Sutil per Hidalgo, de manera que va deixar un pèl descobert el mig del camp. I va pagar la valentia perquè un minut després del canvi, Lekic va fer un golàs en una desorganització de la defensa visitant. Al Sabadell li van remuntar el resultat i gairebé no va tenir temps per a res més en atac. En defensa, ja bolcat, va rebre un contraatac que Àlex Barrera va culminar creuant la pilota davant Nauzet (89').

SPORTING DE GIJÓN: Cuéllar, Luis Hernández (Alex Barrera, 56'), Iván Hernández, Mandi, Canella, López Garai (Lekic, 75'), Nacho Cases, Lora, Carmona (Santi Jara, 60'), Scepovic i Hugo Fraile. SABADELL: Nauzet; Cristian Garcia, Crespí, Carlos Hernández, Barral (Toni Lao, 44'); Olmo; Collantes, Hidalgo (Sutil, 79'), Llorente, Gato; i Aníbal (Tamudo, 69'). GOLS: 0-1 (50') Llorente. 1-1 (63') Scepovic de penal. 2-1 (80') Lekic. 3-1 (89') Álex Barrera. ÀRBITRE: Sagués Oscoz. T.G.: Als locals Santi Jara, Lora i Lekic; als visitants Olmo i Carlos Hernández. PÚBLIC: 15.800 espectadors
No sé què hem de fer per guanyar. Hem portat la iniciativa del partit i se'ns ha tornat a escapar
Juan Collantes
EXTREM DEL SABADELL
El que més m'ha agradat del partit és que el Sabadell no ha tingut oportunitat de res
José Ramón Sandoval
entrenador de l'sporting
No hem sabut gestionar l'avantatge. Hem desaprofitat una gran ocasió
Javi Salamero
ENTRENADOR DEL SABADELL
El partit l'hem estat treballant, però ens ha arribat el penal i després el golàs ens ha deixat tocats
Fernando Llorente
MIGCAMPISTA DEL SABADELL

Edgar ni comença per una lesió

Edgar estava a la pissarra de l'onze titular, però uns problemes als isquiotibials abans de començar van provocar que el de Gavà no sortís amb els seus companys. El davanter va notar uns problemes als isquiotibials i va haver de ser substituït per Aníbal, que no va completar els noranta minuts. Javi Salamero va revolucionar l'onze inicial fent entrar només un punta i deixant a la banqueta Raúl Tamudo. No va ser, però, l'única novetat de l'entrenador aragonès. Olmo va sortir al pivot, al davant de la defensa, i va poblar el mig del camp amb Hidalgo i Llorente. A banda de la innovadora entrada del central per la sanció de Longás i Juanjo, Barral també va ser titular. El lateral, però, va haver de ser substituït (44') per una commoció.