Sabadell

Sakamoto, més del 75%

Sabadell. L'ampliació de capital, que haurà d'aprovar la junta d'accionistes del 17 de desembre, donarà un 76,8% del poder a l'actual grup japonès que regeix l'entitat arlequinada

El Sabadell ja ha convocat tots els accionistes a la junta general ordinària del 2013. Serà el 17 de desembre, coincidint amb l'estada de Keisuke Sakamoto a la ciutat. El punt més important de la junta, tal com va avançar aquest diari fa unes setmanes, serà l'aprovació d'una ampliació de capital que ha de donar més poder a l'actual president i màxim accionista. L'ampliació serà de 2 milions d'euros que, si res no canvia, seran assumits per E-Plus-U, l'empresa de Sakamoto. Per tant, el mandatari japonès, si la cobreix sencera, tindrà un 76,8% del capital social del club.

Xavi Monclús, en una entrevista en aquest diari, va confirmar que el motiu de l'ampliació era poder tenir més marge en el màxim salarial imposat per la lliga de cara a les properes temporades. La LFP va castigar durament el conjunt arlequinat aquest curs amb una xifra molt baixa per poder formar la plantilla. Les causes? Els problemes econòmics que ha tingut darrerament el Sabadell a causa dels deutes, com ara la multa de la Seguretat Social. Ara bé, aquesta ampliació del capital social també servirà per corregir les males previsions econòmiques. Tot i que Monclús ho va negar el mes passat, la falta d'un patrocinador i la baixada en les xifres dels socis, entre altres coses, han fet que Sakamoto hagi de posar diners perquè el club pugui tirar endavant aquest curs.

Les xifres

Una de les mesures de l'ampliació de capital així ho acrediten: el club no completarà tota l'ampliació (té potestat per fer-ho) si troba un patrocinador o altres actius. La durada –cinc anys– dóna marge a Eplus-U, l'empresa que regenta el club ara mateix, per poder buscar alternatives en ingressos extra.

El Sabadell té ara mateix un capital social de 4,9 milions d'euros i Keisuke Sakamoto, en l'actualitat, té un 69% del total, ja que hi va posar al voltant de 3,3 milions d'euros l'estiu passat. Si l'actual president decidís cobrir el total de l'ampliació –tindrà preferència en primera instància–, el seu percentatge pujaria un 7% aproximadament.

ECONOMIA

El club necessita l'ampliació per corregir els problemes econòmics

AMPLIACIÓ

2
milions d'euros
és la xifra proposada per a aquesta ampliació voluntària.

Necessiten un 50% per aprovar-la

Per aprovar l'ampliació de capital, és el punt 4 de l'ordre de la junta general ordinària, és necessari que un 50% dels possessors de les accions hi estiguin d'acord. Com que E-Plus-U té en l'actualitat un 69% del total tindrà total potestat per aprovar-la.

D'altra banda, les fases de l'ampliació també les decidirà el consell i els actuals accionistes tindran un període per adquirir més accions (a 60,10 euros cada una) de trenta dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)