Sabadell

Un minut de desconnexió

Sabadell. Un error en la defensa just abans del descans penalitza els arlequinats amb un empat insuficient. Els locals van protagonitzar un monòleg, però es van encallar en moltes ocasions

PONFERRADINA1

SABADELL1

En el futbol hi ha dues realitats difícilment contestables: que es juga amb els peus i que els errors sovint penalitzen. El Sabadell va excel·lir en la primera, ja que va sotmetre una Ponferradina desapareguda durant els 90 minuts, però, en canvi, es va ennuegar amb la segona. Una errada defensiva prop del descans, quan s'albirava la mitja part amb avantatge en el resultat, va donar un punt als del Bierzo i en va prendre dos als del Vallès. L'empat fa curt, perquè el setge a l'àrea de Santamaría va ser descarat, sobretot en la segona part, i Nauzet gairebé no va haver d'intervenir. Això sí, com a la immensa majoria d'equips de la categoria, al Sabadell també li costa definir a l'àrea rival i sovint va notar que l'equip només té una banda hàbil per profunditzar: la dreta. Quan Barragan se'n va adonar en el descans, els arlequinats van haver de recórrer a altres arguments, ahir insuficients.

La primera part va passar amb certa placidesa per al Sabadell. Era un equip completament canviat –no només en l'onze, sinó també en la intensitat– respecte al de la setmana passada. Sotan es va mantenir en la titularitat i se li van tornar a notar algunes mancances. Per l'esquerra, els d'Olmo gairebé no van atacar i el perill es va centrar en la dreta, on la Ponferradina no aconseguia tallar la circulació perquè les pilotes no arribessin a Collantes i Cristian, els més actius. El partit va començar amb dues centrades perilloses de l'extrem andalús sense que Tamudo arribés a rematar-les.

Els dos primers ensurts van activar defensivament la Ponfe –ofensivament, ni rastre–, que es va dedicar a tapar les línies de passada per dins. Però això no preocupava gens a la Nova Creu Alta, perquè un cop de rauxa de Toni Lao va donar l'avantatge als seus en una recuperació seva, paret amb Aníbal i inhabitual rosca del lateral (28'). Amb la placidesa del resultat, el Sabadell va tenir la possessió de la pilota, però va pagar certa relaxació defensiva prop del descans. La Ponferradina no aconseguia fer mal ni tan sols en les segones jugades –imperial Crespí–, i Barragan va introduir una segona punta amb Cristian en una substitució estranya, quan faltaven dos minuts per al descans. Va sortir molt bé al tècnic, perquè un error de Carlos Hernández en defensa va propiciar el gol del mateix Cristian, assistit per Fofo.

Una ocasió rival

La segona meitat es va fer molt llarga a la Ponferradina. La pilota, sense discussió, va ser per als locals. D'ocasions per al Sabadell, per donar i per vendre: dues rematades de cap d'Aníbal, una de Tamudo, un xut de Collantes i una última de Juanjo. Per part dels visitants, només un contraatac de Yuri. Olmo ho va provar de totes les maneres: canviant Collantes de banda, traient Tamudo, posant dos davanters alts, deixant Cristian d'extrem..., però la pilota no va entrar. La dura realitat del futbol.

SABADELL: Nauzet; Cristian, Crespí, Carlos Hernández, Toni Lao; Juanjo, Longás, Collantes, Sotan (Arteaga, 74'); Tamudo (Edgar, 67') i Aníbal. PONFERRADINA: Santamaría; Carpio, Alberto Aguilar, Alán Baró, Òscar Ramírez; Juande; Javi Lara (Yuri, 62'), Jonathan, Rueda (Diego Sánchez, 77'), Marquitos (Cristian, 44'); i Fofo. GOLS: 1-0 (28') Toni Lao. 1-1 (45') Cristian. ÀRBITRE: Melero López. T.G.: Als locals Juanjo, Longás i Cristian; als visitants Jonathan, Diego Sánchez i Fofo. T.V.: Al visitant Alberto Aguilar (88') per doble amonestació. PÚBLIC: 4.287 espectadors a la Nova Creu Alta.
Ni hem celebrat l'empat al vestidor. No m'ha agradat el partit; el meu equip pot donar més
Claudio Barragan
tècnic de la ponferradina
Avui no hem vist la Ponferradina perquè hem fet un gran partit. L'actitud dels meus, de 10
Miquel Olmo
tècnic del sabadell
Si anem amb aquesta mateixa intensitat i amb aquesta voluntat, anem pel bon camí
Martí Crespí
central del sabadell

Olmo acaba empipat amb l'àrbitre

La Nova Creu Alta va acabar ovacionant els seus jugadors amb la mateixa intensitat amb què va esbroncar l'àrbitre del partit: Melero López. Tot per culpa de dues accions que, si haguessin tingut un signe diferent, haurien canviat el destí del partit. La més protestada va ser la jugada en l'últim minut del matx, en què un dels dos assistents va anul·lar el gol d'Arteaga, que va desviar un defensa cap a la pròpia porteria. Crespí, que es trobava en la trajectòria de la pilota, va saltar per evitar el contacte i l'àrbitre va interpretar un fora de joc posicional.

Abans, en el minut 72, en una de les moltíssimes centrades al bell mig de l'àrea, Aníbal va reclamar un penal quan un defensor de la Ponferradina el va fer caure a terra. Melero López ni es va immutar. Tampoc ho va fer Miquel Olmo quan va acabar el partit: “No veig que pugui portar res de positiu dir el que penso sobre l'actuació de l'àrbitre”, va assenyalar l'entrenador del Sabadell, visiblement indignat.