Sabadell

Fallen els actors secundaris

Sabadell. Aníbal és el màxim golejador (vuit gols) d'un equip en què als jugadors de segona línia els costa marcar. Entre Gato, Longás, Collantes i Sotan, titulars habituals, sumen nou dianes en més de 6.500 minuts

Va ser el davanter centre, Aníbal, qui va trencar la maledicció que perseguia el Sabadell des de feia tres jornades (sense marcar). L'exjugador del Guadalajara va marcar diumenge passat i va posar fi al debat que arrossegava Miquel Olmo, que en els darrers partits havia donat entrada a diverses alternatives com ara Edgar i Tamudo per veure quina funcionava millor. Aníbal feia cinc partits que no marcava i l'equip va acusar la seva falta de gol en aquests enfrontaments, en què els arlequinats només han sumat dos punts. Però aquesta mala ratxa no només va ser culpa del madrileny. L'aportació golejadora de la segona línia, en general, aquest curs és molt minsa. Al cap i a la fi, Aníbal és el màxim golejador de l'equip (vuit gols), amb el doble de gols que el seu perseguidor, Manuel Gato (quatre). La resta, molt per sota.

Aníbal no és cap prodigi golejador. És un home força regular de cara a gol (anota una mitjana de deu gols per curs), però sobretot destaca habilitant els companys i desgastant els centrals. Per les seves característiques, la poca aportació dels secundaris de l'atac arlequinat es nota molt més. Entre Collantes, Gato, Longás i Sotan Tanabe només han anotat nou gols.

La defensa

Aquests cinc jugadors sovint han acompanyat el punta en la zona atacant. Collantes, per exemple, ha jugat tots els partits però només ha marcat dos gols. Gato també vertebra l'equip com a segona punta, però ja fa sis partits que no suca. I ni Sotan ni Longás, també presents de tres quarts endavant, són dos jugadors que destaquin per la seva capacitat de cara a gol.

Precisament l'aragonès és, juntament amb Edgar i Arteaga, l'únic jugador que no ha marcat dels que juguen amb certa projecció cap a la porteria rival. Amb la diferència que Longás ha jugat gairebé tots els partits i els altres dos són terceres opcions en les seves demarcacions. “Em trobo còmode a la banda esquerra darrerament, però entenc que he donar més coses a l'equip”, afirmava recentment Longás, conscient de la rèmora: “Encara no he marcat cap gol i, tot i que m'hi he apropat, sé que he d'aportar en aquest sentit.”

Les xifres globals del Sabadell en atac no són pas dolentes. Hi ha sis equips que marquen menys i dos igualen el registre de 31 dianes. Això va ser gràcies a un inici de lliga en què, sorprenentment, la defensa va veure porteria amb facilitat. De fet, prop d'un quart del total dels gols de l'equip els ha anotat la rereguarda. Dels vuit que ha fet la línia més propera a Nauzet, però, només un (Toni Lao contra la Ponferradina en la jornada 23) ha estat en la segona volta.

Gato
4 gols en 23 partits
Ha combinat les seves aparicions entre la segona punta i la banda esquerra. Fa sis partits que no marca i tres dels quatre gols han estat de penal.
Collantes
3 gols en 28 partits
Ha jugat tots els partits i és un fix a la dreta portant el pes de l'equip en atac. Fa vuit partits que no suca.
Sotan
2 gols en 15 partits
Tot i que va començar jugant a l'esquerra, és l'alternativa a Gato de segona punta. En plena progressió, té poca presència a l'àrea.
Longás
0 gols en 26 partits
Alterna el doble pivot i la banda esquerra. Trepitja poca àrea, on tampoc arriba per fer l'última passada, una de les seves especialitats.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)