Sabadell

El Sabadell s'acarnissa de valent

Els arlequinats posen una distància de vuit punts respecte a un Girona que és més cuer i que ahir va quedar molt tocat

Els homes de Javi López van perdre el partit jugant amb superioritat numèrica: dos dels quatre gols van ser amb deu (expulsió de Carlos Hernández, 35') contra onze

La supervivència del Girona depenia d'aconseguir els tres punts ahir a la Nova Creu Alta, i els de Javi López no només no ho van aconseguir, sinó que van rebre una golejada que els deixa tocats en l'ànima i l'orgull. El 4-0 que li va etzibar el Sabadell ahir va ser un cop duríssim a efectes classificatoris (enfonsats a la cua i perdent de vista un rival directe: els arlequinats se situen a vuit punts), a efectes anímics (per evidència) i a efectes futbolístics (dos dels quatre gols els van rebre jugant amb un home més). I això que el Sabadell no va ser excessivament superior quan el xoc encara estava viu. Es va trobar amb un gol a tocar de la mitja part quan els primers 45 minuts van ser de domini visitant. Al final, el partit se'l va endur el que va aprofitar més els errors del contrari, i el Girona, tocat de mort i amb el seu entrenador després de tres derrotes amb un futur difícil, en va fer massa per no sortir escaldat de la Nova Creu Alta.

El Girona va ser força superior en el primer temps, sobretot en un inici en què el Sabadell va tornar a estar molt dubitatiu. David Garcia, amb un xut tímid, i Ortuño, amb un mà a mà salvat per Nauzet, van advertir dels dos grans problemes dels d'Olmo, que tot i tenir un jugador més al mig del camp van tenir un forat molt gran. Allà, Jandro i Gerard Bordas van fer molt mal entre línies contra un Crespí perdut i els dos centrals constantment superats.

Si l'objectiu del 4-3-3 per a Miquel Olmo era tenir molt la pilota, tampoc el va assolir, perquè la segona jugada era l'única constant en atac dels locals. En una prolongació, Gato (13') va xutar molt fluix aprofitant una gran assistència d'Aníbal –que es va haver de buscar la vida i ho va fer molt bé–. El madrileny, instants després, va fer lluir Palatsí des del vèrtex de l'àrea en la segona ocasió per als arlequinats, que es van passar força temps durant la primera part darrere de la pilota. Perquè el Girona va tenir força el control de la possessió, tot i que arribava poc a l'àrea rival. Però quan ho va fer, va ser amb molt de perill. Superat el minut 30, Jandro, un cop més, alliberat de marcatge, va trobar Gerard Bordas, que la va picar dins l'àrea perquè Ortuño rematés. El xut va anar a parar a Nauzet, que va fer una gran aturada, però el rebot, també als peus d'Ortuño, no el va saber dirigir bé cap a porteria: va picar en el porter canari, que va acabar salvant el gol quan la pilota es perdia dins la porteria (33').

Expulsió

Feien molt bona pinta les coses per al Girona quan Gerard Bordas va provocar la segona groga de Carlos Hernández (34'). Però els de Javi López són capaços de combinar jugades de tiralínies al davant amb desastres defensius. Un exemple és l'error infantil a l'hora de mesurar una pilotada alta que hauria acabat amb gol si Gato hagués estat més precís en la rematada o si David Garcia hagués errat en el refús que va anar a córner per ben poc. Incomprensiblement, als de Javi López se'ls va fer de nit després de l'expulsió rival i van arribar al descans amb desavantatge. Aníbal, el millor del partit, va despenjar una pilota llançada per Olmo que va acabar rematant Gato, el refús viu entre el porter i el pal el va acabar aprofitant Collantes per marcar el primer.

Els primers minuts de la segona meitat ensenyaven un Girona tancant a dins la seva àrea el Sabadell a la recerca de l'empat. Però es van donar per vençuts quan Aníbal va rematar a gol un córner dins l'àrea petita. Ell solet s'havia guanyat el servei des de la cantonada en una lluita contra la defensa visitant, que va tornar a mesurar malament una pilota llarga. I si el partit ja es posava massa costa amunt per als de Javi López, el penal i l'expulsió de Chus Herrero va acabar d'ensorrar la moral i la voluntat dels gironins del tot. Una altra pilotada cap a Gato, molt ben baixada per l'extrem alacantí, va acabar amb el jugador per terra, l'àrbitre assenyalant el punt de penal i Chus Herrero, a la dutxa abans d'hora (67'). Aníbal va rematar amb un doblet la feina i Gato s'hi va acabar d'acarnissar fent el quart amb un driblatge a Palatsí (72').

GIRONA: Palatsí; Iván López, Migue, Chus Herrero, David Garcia (Tato, 59'); Eloi, Timor; Juanlu Hens, Jandro, Gerard Bordas; i Ortuño (Carmona, 76').

SABADELL: Nauzet; Toni Lao, Kiko Olivas, Carlos Hernández, Clerc; Crespí, Olmo, Longás; Collantes (Edgar, 86'), Aníbal (Tamudo, 80') i Gato (Sotan, 83').

MALA IMATGE

El primer temps del Sabadell va ser fluix, però va aprofitar els errors del rival
El Girona va acabar pagant massa cars els desastres defensius
GOLS: 1-0 (45') Collantes. 2-0 (52') Aníbal. 3-0 (67') Aníbal de penal. 4-0 (72') Gato. ÀRBITRE: López Acera. T.G.: als locals Longás, Toni Lao; al visitant Bordas, T.V.: al local Carlos Hernández (22' i 36') per doble groga; al visitant Chus Herrero (66') per vermella directa. PÚBLIC: 4.541 a la Nova Creu Alta, un centenar dels quals van ser del Girona.