Sabadell

La viabilitat del Sabadell depèn de la massa social

Vol més afició. El president, Sakamoto, reconeix que no ha trobat patrocinadors perquè a les empreses els costa apostar per un club que només té 3.000 socis i que arrossega tan poca gent

El Sabadell necessita augmentar la massa social com sigui. Els 3.000 socis que té el conjunt arlequinat, amb entrades a la Creu Alta de poc més de 3.500 persones, no són suficients perquè un club de futbol professional tiri endavant. Ho havia advertit molta gent però ahir, per primera vegada, el president, Keisuke Sakamoto, va deixar de banda el seu discurs sobre la penetració que ha de tenir el Centre d'Esports al Japó per centrar-se en els dèficits que té el club a la seva pròpia ciutat. “He parlat amb diverses empreses per obtenir un patrocinador i ens falta una petita empenta. La que ens donaria el fet que la ciutat de Sabadell fes costat al club, que vingués més gent als partits i que tinguéssim més socis”, va dir Sakamoto, que hi va afegir: “Moltes vegades les empreses amb qui contacto em fan la mateixa pregunta: quina repercussió tenen els partits de l'equip?”

El futur del Sabadell a la Lliga de Futbol Professional implica obtenir més liquiditat. Els arlequinats arrosseguen un deute d'1,2 milions d'euros que els penalitza a l'hora de confeccionar la plantilla. Si hi ha deute, la LFP els dóna poc marge –pels límits salarials– per gastar diners en els jugadors. I els diners no donen la felicitat però, ben gestionats, porten millors jugadors. Per aquest motiu, el club va anunciar que engegaria una ampliació de capital sempre supeditada a trobar un patrocinador, que, d'altra banda, ja està pressupostat en l'actual exercici i que encara no ha arribat. “El que he pogut aprendre en tot aquest temps és que l'estat financer del club ha de millorar. Les coses s'han de fer una mica diferents si volem que el Sabadell duri cent anys més”, va afirmar Sakamoto, que, a banda de president del Sabadell, és empresari. “El patrocinador està molt lligat a l'ampliació de capital,que és una de les solucions per transformar en positiu el patrimoni net del club, que ara mateix és negatiu”, va dir el màxim accionista.

A mitjan abril

Sakamoto va explicar que havia parlat amb “diverses empreses” sobre el patrocini de l'equip. “Hi ha unes 190 empreses japoneses que tenen seu a Catalunya”, va dir, tot i que no va donar més detalls: “És complicat però volem trobar una marca per a un any i tres mesos.” D'altra banda, el president va confirmar que l'ampliació de capital la iniciarà a mitjan abril: “L'ampliació és necessària per tenir més força la temporada vinent. Això significa que haurem d'acabar-la a mitjan juliol i començar-la a mitjan abril.” Serà opcional i de dos milions d'euros.

LES REACCIONS

Moltes vegades les empreses amb qui contacto em fan la mateixa pregunta: quina repercussió tenen els partits de l'equip?
Les coses s'han de fer una mica diferents si volem que el Sabadell duri cent anys més
Keisuke Sakamoto
president del sabadell

Deu partits decisius per a Olmo

Keisuke Sakamoto va parlar ahir en una roda de premsa en què va repassar tota l'actualitat arlequinada. També es va referir al futur de Miquel Olmo al capdavant de la banqueta del Sabadell. “Olmo està complint, de moment, amb el requisit mínim, que és la permanència”, va dir Sakamoto, que no es va voler aventurar a donar el sí a la continuïtat de l'entrenador terrassenc amb vista a la temporada que ve: “Els partits que queden ara definiran el tipus d'entrenador que arribarà a ser. Si aconsegueix un bon resultat haurem vist fins on pot arribar.”

Olmo va comparèixer instants abans que el president i, interpel·lat sobre el seu futur, no va voler dir gaire res: “Ara no és moment de parlar ni de Miquel Olmo ni del futur. És hora que ens centrem en la feina del dia a dia”, va dir el tècnic, taxatiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)