Sabadell

L'objectiu canviant

Sabadell. Amb la permanència pràcticament assolida, els vallesans, situats a un punt de la promoció, confien a millorar els registres a domicili per aconseguir un lloc entre els sis primers

Només s'atreveix a dir-ho el director esportiu, però el Sabadell va fer un pas de gegant diumenge havent guanyat el Lugo. Els arlequinats es van posar com a objectiu aconseguir sis punts de sis en els dos partits a casa i a empentes i rodolons ho van aconseguir. Ara, amb 44 punts, a un de la promoció d'ascens, i amb deu jornades per jugar, tenen la permanència embastada i, per tant, l'objectiu canvia.

Tot i la posició en la taula, la plantilla del Sabadell vol ser prudent. “Quan ho hem fet, ens hem equivocat i no ens ha anat gens bé”, coincideixen a dir Collantes i Aníbal. Aquest és el to habitual dels jugadors i el cos tècnic, allunyats de l'eufòria. “Ara estem a menys punts d'aconseguir la permanència, cada vegada falta menys, i això és el realment important”, afirmava Miquel Olmo en la mateixa línia que Manuel Gato: “Les circumstàncies canvien d'una setmana a l'altra, i ara l'actitud lògica seria ser prudent aprenent de les experiències que hem tingut. Encara queden deu partits, que són molts.”

Millora a domicili

“Quan tinguem 52 punts, podrem parlar d'una altra cosa”, diu rotund Nauzet, mirant la classificació. Han passat 32 jornades i la igualtat de la lliga és tal que pot trair a algun equip que es confiï. Ara mateix ni el Girona està 100% descartat i les distàncies entre l'aristocràcia i el descens són minses (dos partits i mig). Els arlequinats tampoc poden cantar victòria, però tirant endavant els cinc partits que han de jugar a la Creu Alta, cosa que han fet fins ara, en tindrien de sobres per assegurar-se la permanència. “L'objectiu de la salvació depèn de guanyar a casa i el de la promoció, de guanyar a fora”, simplifica Cristian Garcia.

Aquesta dualitat ha penalitzat els arlequinats al llarg de la temporada, ja que són el millor equip a casa (33 punts) però el segon pitjor a domicili (11). Si l'equip aconsegueix solucionar aquesta incapacitat quan surt del Vallès, podrà competir amb els millors.

Sense pressió

Un dels avantatges que té el Sabadell en la cursa per la promoció d'ascens és que competirà amb equips amb urgències per pujar. Ara està empatat a punts amb el Múrcia –la viabilitat del club depèn d'un ascens a primera– i amb el Mallorca –acabat de baixar–. En la promoció hi ha clubs amb pressupostos alts com ara el Las Palmas, l'Sporting i d'altres que aquest curs estan acostumats a ser entre els millors: el Recre. Els quatre milions i escaig que té de pressupost el Sabadell farà d'aquest nou objectiu un gaudi i no pas un càstig.

LA REACCIÓ

Quan aconseguim els 52 punts, ja podrem dir que lluitem per un altre objectiu
Nauzet Pérez
PORTER DEL SABADELL

SENSE PRESSIÓ

El baix pressupost del Sabadell farà d'aquest nou objectiu un gaudi i no pas un càstig

LA REACCIÓ

L'objectiu de la salvació depèn de guanyar a casa i el de la promoció, de guanyar a fora
Cristian Garcia
lateral del sabadell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)