Sabadell

Ara volen que es quedi

Sabadell. Sotan Tanabe ha superat els dubtes de l'inici de temporada i el club té intenció de renovar la cessió. El davanter japonès, afermat a l'onze, encadena dos partits marcant

José Antonio Gordillo, director esportiu del Sabadell, va dir amb rotunditat que calia paciència amb Sotan Tanabe. Abans de l'arribada de l'actual director esportiu, el club s'havia plantejat l'opció de retornar Sotan al Japó i obtenir el préstec d'Hiroki Kawano, un altre jugador jove procedent del Tòquio. Però la paciència ha donat els seus rèdits, perquè encadena dos partits marcant i no només s'ha guanyat una confiança que semblava impossible, sinó que, a més, el club vol renovar la cessió per a la temporada que ve.

“La nostra idea és quedar-nos amb ell. Hem vist que la seva evolució ha estat important i que s'ha adaptat bé”, afirma Gordillo, que diu que la renovació de la cessió dependrà d'una entesa amb el seu club d'origen, el Tòquio FC, amb el qual el Sabadell té un acord de filiació: “Hem de parlar amb el Tòquio, però tant de bo ens poguéssim quedar amb ell.” De tota manera, l'entesa amb l'entitat japonesa no ha de ser cap problema per al Sabadell, que paga la fitxa del davanter i que sempre ha trobat una bona predisposició a la capital del Japó.

Adaptat

Sotan Tanabe ha vist porteria en dos partits consecutius. La setmana passada va donar la victòria al Sabadell i s'ha afermat amb un lloc a l'onze de segona punta o d'extrem. Però els inicis van ser molt difícils, en què fins i tot la Creu Alta el va xiular. “Imagina't estar en un país nou, en un vestidor nou, amb una llengua nova...”, diuen des del cos tècnic que tant amb Salamero com amb Olmo van tenir molta paciència i li van donar oportunitat rere oportunitat.

“Que continuï així. Ara hem de cuidar-lo, ja que està en un bon moment”, diu el porter del Sabadell Nauzet Pérez, un dels homes que ha ajudat més a la integració del jove jugador: “És molt bon nano, com a persona és increïble, i això ajuda a la seva integració”, afegeix. “Ara necessitem treure-li l'intèrpret, perquè el veiem una mica acomodat amb la llengua”, afirma, d'altra banda, José Antonio Gordillo, molt content amb el seu rendiment: “Fa molts gols pels minuts que juga, és un jugador prou interessant”, afirma el director esportiu arlequinat.

Hugo Fernández, a prova

Sotan Tanabe va completar la sessió d'entrenaments d'ahir a Sant Oleguer, on l'equip va tenir una cara nova. Hugo Fernández, migcampista terrassenc que ha estat jugant a l'equip reserva del Blackburn Rovers anglès, estarà durant tota la setmana entrenant-se amb el conjunt d'Olmo.

TÒQUIO FC

El Sabadell només espera una entesa amb el conjunt de la capital del Japó

Kawano, l'opció del segon japonès cedit

A principis de curs, la intenció del consell d'administració era portar dos jugadors japonesos cedits, però l'embolic de l'inici de curs amb el ball de bastons entre la junta de Soteras i la de Sakamoto va fer que només n'hi hagués una. Ara bé, de cara a la temporada que ve, no es descarta l'arribada del segon jugador japonès, que, segons fonts consultades, no pot ser d'un altre equip que no sigui el Tòquio FC. Hiroki Kawano, l'extrem que ja s'ha entrenat a Sabadell i que va ser l'opció per substituir Sotan en el mercat d'hivern, és el més ben col·locat. “El nivell dels jugadors japonesos és molt bo, cada vegada hi ha millors equips”, diu Gordillo, que va estar recentment al país nipó: “Són tan responsables i meticulosos que els falta certa anarquia.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)