Sabadell

Un equip de mal despertar

Sabadell. La preocupació dels arlequinats se centra en la gran quantitat de gols que reben en els primers instants de partit. L'equip surt sovint desendollat i, a més, li generen moltes ocasions

En un món, el del futbol, en què tots els equips es coneixen de sobres, el Sabadell té un dèficit que en aquest punt tothom aprofita. Ja fa moltes jornades que els conjunts que s'enfronten amb el conjunt arlequinat saben que en els primers instants del partit, si surten endollats, tindran possibilitats altes de marcar. Ho va aprofitar l'última jornada Malonga anotant als 37 segons, i no fa tant, Masoud (3') i Viguera (22 segons). Ortuño (7'), a la Creu Alta amb el Girona i Yuri i Jota a Eibar, es van quedar a les portes de batre Nauzet de seguida.

De tantes vegades que li ha passat, el Sabadell n'és conscient. “Això es treballa futbolísticament i també psicològicament, i ho estem fent”, assenyala Miquel Olmo, que teoritza: “Hi ha 20 minuts durant el partit en què s'ha d'estar plenament concentrat: els cinc primers de cada part i els cinc últims.”

La reacció costa

El problema s'ha agreujat especialment en les últimes jornades. En tres dels últims partits, el rival del Sabadell ha marcat abans del minut 20 (Malonga, Nieto i Masoud) i en un ha rebut una ocasió claríssima (Ortuño). En la jornada restant, casualment, el Sabadell va marcar contra el Lugo en el minut 2 per mitjà de Sotan Tanabe. “Rebre un gol tan aviat condiciona molt, perquè sortim amb unes intencions i amb la voluntat d'imposar un futbol determinat. I quan encaixes aleshores a l'equip li costa donar una resposta positiva”, explica l'entrenador Miquel Olmo.

Olmo ho diu perquè ha comprovat que el seu equip no reacciona bé dins d'un mateix partit a les adversitats. De fet, de totes les vegades que els arlequinats han rebut un gol abans dels 20 minuts (10), ha aconseguit remuntar només en dues (contra el Còrdova a casa i contra el Recre al Colombino) i empatar en només una ocasió (Kiko Olivas a Mendizorrotza en el temps afegit). “És cert que som un equip que ens costa remuntar els resultats”, reconeix Longás. “Sempre pensem a refer-nos, però ens costa molt. No hi ha cap dubte que rebre el gol aviat ens passa factura”, afirma Clerc.

22''. Viguera (Alavés) a la Nova Creu Alta.
En la jornada 25, el primer de la golejada (0-4).
37''. Malonga (Múrcia) a La Condomina
En la jornada 33, el Múrcia es va avançar en una pèrdua arlequinada (2-0).
3'. Masoud (Las Palmas) al Gran Canària.
En la jornada 30, els de Lobera van posar la primera pedra d'una altra golejada (5-0).
5'. Palanca (Numància) a Los Pajaritos.
En la jornada 6, l'extrem català va posar la base de la victòria del seu equip (3-1)
12'. Viguera (Alavés) a la Nova Creu Alta.
En la jornada 25, el davanter va fer el segon de la victòria dels bascos.
14'. Montoro (Recre) al Colombino.
En la jornada 21, el Sabadell va capgirar el gol en una jugada enrevessada (1-2).
15'. Caballero (Còrdova) a l'Arcángel.
En la jornada 10, un penal de Carlos va donar la victòria al conjunt califal (1-0).
16'. Viguera (Alavés) a Mendizorrotza.
En la jornada 4, el davanter no va poder evitar l'empat en el temps afegit (1-1).
17'. Llorente (Castella) a la Creu Alta.
En la jornada 20, abans d'aquest gol el Sabadell ja n'havia fet dos (3-2).