2a divisió FEF

Dues de fredes i dues de calentes

El Llagostera queda emparellat amb un clàssic, el Racing, en la fase de campions

L'Hospitalet se les haurà amb un altre històric, el Cadis, mentre que el Lleida i el Nàstic s'enfrontaran amb el Toledo i el Racing de Ferrol

El Racing, el Cadis, el Toledo i el Racing de Ferrol. Aquests quatre equips seran els quatre esculls que tindran, respectivament, el Llagostera, l'Hospitalet, el Lleida i el Nàstic. La sort ja ha estat tirada i, d'entrada, sembla dispar per als interessos dels conjunts catalans. Els dos que van acabar la lliga més ben classificats són precisament els que tenen compromisos a priori més complicats: el Llagostera se les haurà amb el Racing i, l'Hospi, amb el Cadis. Poca broma. Això sí, aquests dos rivals són temibles pel pes del nom i de la seva història, però en una fase d'ascens tot està per escriure. El Lleida i el Nàstic, per la seva banda, tenen compromisos que poden semblar més senzills, però que difícilment ho seran: el Toledo i el Racing de Ferrol tenen les mateixes aspiracions i disposen d'arguments molt similars.

El Llagostera ja sap que s'enfrontarà amb el rival més potent entre els tres que li podien tocar: el Racing, campió del grup 1. El conjunt cantàbric té l'ascens a segona A entre cella i cella, i sembla que en els darrers mesos ha aparcat els problemes institucionals, que fins i tot van portar els jugadors a plantar-se en el partit de tornada dels quarts de final de la copa. Els cantàbrics van començar a viure un calvari institucional amb l'arribada d'Ashan Ali Syed. L'estada i la conseqüent sortida, o fugida, del magnat indi va acabar amb una administració judicial com a màxim responsable del club, dos descensos consecutius de primera a la segona B actual, impagaments als jugadors i disputes judicials pel control de les accions.

Tot i els problemes, el Racing ha confeccionat una plantilla potent per aspirar a l'ascens i intentar trobar una via de salvació i estabilitat en el futbol professional de la segona A: “Sabem que té un gran potencial, amb jugadors molt importants, com Koné. Nosaltres intentarem preparar el partit tan bé com puguem, ara rebrem la informació, analitzarem el rival i intentarem jugar les nostres armes per intentar fer-los mal”, explicava Oriol Alsina, conscient del potencial del conjunt dirigit per Paco Fernández.

Un club de primera

El Racing és un dels equips clàssics i històrics del futbol estatal que juga els seus partits en el Campos de Sports de El Sardinero, amb una capacitat per a 22.222 espectadors. Els de Santander han estat 44 anys a primera divisió –l'última vegada fa dues campanyes, la 2011/12– i 33 en la segona A –la darrera tot just el curs passat 2012/13–. Els cantàbrics van aconseguir participar en la copa de la UEFA la temporada 2008/09 i les millors classificacions en la copa les van aconseguir la temporada 2008 i la 2010, en les quals van arribar a les semifinals. De fet, aquesta campanya, el Racing ha firmat una brillant trajectòria en la copa. I és que va quedar exempts de la primera fase, van eliminar l'Hospitalet, el Leganés, el Sevilla i l'Almeria fins a caure contra la Real Sociedad en els quarts de final.

LES REACCIONS

RACING DE SANTANDER
Població: Santander
Any de fundació: 1.913
Pressupost: 4.200.000 euros
Temporades a 1a: 44
Temporades a 2a A: 33
Temporades a 2a B: 2
Temporades a 3a: 4
Socis: 15.500
Estadi: Campos de Sport de El Sardinero (22.222 espectadors)
Web: www.realracingclub.es
President: Tuto Sañudo
Entrenador: Francisco Fernández
Dades 2013/14: 66 punts 17 victòries 15 empats 4 derrotes 55 gols a favor i 27 en contra
Pitxitxi: Mamadou Koné (18 gols).
Millor dinàmica: el Racing va consolidar la primera posició de la taula amb un final d'any 2013 i un inici de 2014 brillant. En vuit partits van aconseguir sis victòries i dos empats.
Pitjor dinàmica: el Racing Santander no s'ha proclamat campió de lliga abans perquè ha acabat empatant els cinc últims enfrontaments, la pitjor ratxa de la temporada.
Contra el Racing preferia jugar primer a casa, ja que li costarà molt adaptar-se al municipal
Oriol Alsina
Director Tècnic del llagostera
Ens ha tocat el club més gran i amb més història. Ha estat a primera divisió fa pocs anys, però al camp serem onze contra onze
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)