2a divisió A

La dignitat no es toca

Eibar. Després de l'històric ascens a primera el club té fins al 6 d'agost per cobrir l'ampliació d'1,7 milions. L'Eibar no està disposat a complir l'exigència a qualsevol preu i limita l'entrada de capital

L'Eibar l'ha fet grossa. Diumenge el conjunt guipuscoà, després de superar l'Alavés amb un gol de Jota i d'aprofitar les relliscades del Las Palmas i el Múrcia, va aconseguir el seu segon ascens consecutiu i la temporada vinent jugarà a primera divisió per primera vegada en la seva història. De segona B a l'elit del futbol espanyol en només dos anys, una fita a l'abast de pocs duta a terme per l'equip amb el pressupost més baix de la categoria –3.906.895 euros– que ha fet embogir una població de poc més de 27.000 habitants.

Una cursa de fons

L'alegria a Eibar és màxima i la celebració per l'ascens portarà cua –dissabte vinent hi ha prevista la gran festa, coincidint amb el partit contra el Lugo que es jugarà a Ipurua–, tot i que a l'entitat guipuscoana encara tenen molta feina a fer per assegurar el futur del club. I és que l'Eibar, tot i no tenir deutes, té fins al 6 d'agost per cobrir una ampliació de capital d'1.723.000 euros –i així arribar als 2.146.525 que se li exigeixen– que eviti un descens administratiu a segona B. De moment ja s'han cobert més de 700.000 euros i a l'Eibar tenen l'esperança que completaran l'ampliació abans de la data límit. I més després de l'ascens a primera divisió, que ha provocat un gran ressò mediàtic que s'ha traduït en aportacions econòmiques des de tots els racons del planeta. “Pujar a primera és el millor eslògan per atraure gent”, diuen a Ipurua.

El que tenen molt clar a l'Eibar és que no volen que el club quedi en mans d'inversors de fora, així que han pres mesures per curar-se en salut. Com ara limitar la compra d'accions a 100.000 euros per persona –excepte les fundacions sense ànim de lucre establertes al País Basc–, per evitar així que arribi el magnat de torn i es quedi amb el control de l'entitat. La compra d'accions és a partir de 50 euros.

Sigui com sigui, el que ja ningú no podrà treure a l'Eibar és la satisfacció d'haver viscut una temporada històrica que ha acabat amb l'ascens a l'elit quan encara falten dues jornades per al final de lliga. El conjunt dirigit per Gaizka Garitano ha demostrat una gran regularitat durant tot el curs, i ha estat l'equip menys golejat de la categoria –el porter Irureta és el Zamora de segona A–, així com el tercer millor conjunt com a local i el segon a domicili.

ESPECTACULAR

2
ascensos consecutius
ha aconseguit l'Eibar, que ha passat de segona B a primera divisió en només dues temporades.

HISTÒRIC

1a
vegada
que el club guipuscoà jugarà en la màxima categoria del futbol espanyol en els seus 73 anys d'història.

CONTRA RELLOTGE

1,7
milions d'euros
és l'ampliació de capital que ha de cobrir l'Eibar abans del 6 d'agost. Ahir ja en tenien més de 700.000.

LÍMITS

100
mil euros
és l'aportació màxima que es pot fer per persona a l'hora de comprar accions de l'Eibar. Cada acció val 50 euros.

Només els supera Almendralejo

Amb només 3.500 socis i un estadi amb una capacitat de poc més de 5.000 espectadors –després de l'ampliació de capital serà el següent tema a tractar a l'entitat guipuscoana–, l'Eibar és un dels clubs més modestos que han aconseguit l'ascens a l'elit del futbol espanyol. De fet, amb 27.513 habitants, Eibar serà el segon municipi amb una població més baixa amb un equip a primera divisió, només superat per Almendralejo, que l'any 1996 va poder disfrutar de l'Extremadura quan només tenia 27.207 habitants censats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)