2a divisió A

Els dos nous timoners

Castillejo serà l'entrenador del Llagostera a la segona A i Gerard Escoda, el director esportiu de l'entitat

El club presidit per Isabel Tarragó puja un esglaó cap a la professionalització i ja treballa per planificar la plantilla

L'ascens del Llagostera a segona A continua provocant efectes directes sobre el propi club. Un dia després d'anunciar que Oriol Alsina abandonava l'entitat per dedicar-se exclusivament al Girona i, de retruc, endur-se Òscar Álvarez, que va anunciar la seva retirada del futbol actiu, com a secretari tècnic del club blanc-i-vermell, ahir a la tarda s'oficialitzava la contractació de Gerard Escoda –que enfila el camí contrari al d'Alsina i Álvarez– com a director esportiu del Llagostera i a Santi Castillejo com a entrenador del primer equip. La rapidesa en els moviments al club llagosterenc es fa palès, ja que en qüestió de quatre dies ja disposa de dues peces clau per substituir la figura d'Alsina: “Hi ha molts tècnics que ho esperen tota la vida o no la tenen mai, aquesta oportunitat... Agraeixo molt a la presidenta del club, Isabel Tarragó, i també a en Gerard Escoda la seva confiança dipositada en mi. Sé que el treball dóna els seus fruits i espero tornar-la”, explicava l'exentrenador del Reus i el Nàstic, Santiago Castillejo, il·lusionat i tímid en la seva primera roda de premsa com a tècnic blaugrana.

“Una oportunitat única”

Santi Castillejo des del 2009 que exerceix d'entrenador. La seva primera experiència va ser dirigint el Reus –a tercera divisió– i, un curs després d'agafar les regnes de l'equip, va assolir l'ascens amb els roig-i-negres a segona B. L'exfutbolista va mantenir el conjunt reusenc a la categoria amb dues campanyes brillants que van cridar l'atenció d'un dels clubs de la seva vida, el Nàstic, amb el qual va defensar la samarreta com a jugador durant tres campanyes. La trajectòria de Castillejo al club grana va ser efímera i poc més de quatre mesos després va ser destituït a conseqüència dels mals resultats en la lliga: “Quan hi ha oportunitats com aquestes s'han d'aprofitar siguin quines siguin les circumstàncies del club al qual vas. El Llagostera és un club familiar i ha fet una cosa històrica, però s'inicia un canvi de guió, s'ha de mirar endavant i ser valent en les decisions. És una oportunitat però també una responsabilitat”, deia Castillejo, que hi afegia: “El futbol pot ser molt fàcil i també complicat. Al final se'ns valorarà pels resultats. Aquests any la fita serà mantenir la categoria.”

L'exjugador de clubs com l'Osasuna, el Numància o el Castelló, entre d'altres, iniciarà la tercera etapa com a entrenador en un club nou. Tot i no tenir molta experiència (a la segona A encara no ha dirigit cap equip), Castillejo afronta el repte del Llagostera convençut que el model d'èxit del conjunt llagosterenc no ha de tenir molts canvis importants: “El Llagostera anirà creixent poc a poc, però d'entrada els canvis seran els mínims i, en principi, l'estructura del cos tècnic serà la mateixa. [Continuarà tothom, Xevi Coll passarà a ser segon entrenador i Castillejo incorporarà un preparador físic que treballarà juntament amb Coll]. No seria lògic canviar una cosa que està funcionant, més aviat m'hi hauré de saber adaptar jo.”

Transvàs per a Escoda

A més de la presentació del nou tècnic, també es va oficialitzar l'arribada de Gerard Escoda com a director esportiu del Llagostera. Escoda ja va coincidir amb el flamant entrenador llagosterenc al Reus durant les campanyes 10/11, 11/12 i 12/13 i també, tot i que amb un paper més secundari –tenia un càrrec en el l'organigrama tècnic–, van fitxar junts pel Nàstic el passat mes de juny. De nou, i després que Escoda canviés el Girona pel Llagostera, els dos tornaran a coincidir al club del Gironès: “Amb en Santi ens coneixem del Reus i el Nàstic. Hem compartit categoria i club durant molts anys [al Reus i el Nàstic], crec que tenim una manera de treballar molt igual”, comentava el nou director esportiu del Llagostera, Gerard Escoda, que es va mostrar encoratjat amb l'oportunitat definida així: “És un pas endavant, ja que ser director esportiu d'un club de futbol professional està a l'abast de pocs”, sentenciava un dels homes que més feina tindrà aquest estiu.

LES REACCIONS DELS PROTAGONISTES

Quan hi ha oportunitats com aquestes s'han d'aprofitar. A més de ser una oportunitat també és una gran responsabilitat

EL CONTRACTE

El Llagostera és un club familiar i ha fet una cosa històrica ara, però s'inicia un canvi de guió, s'ha de mirar endavant i ser valent en les decisions

RETROBAMENT

Agraeixo a la Isabel Tarragó i a en Gerard Escoda la confiança dipositada en mi. Espero tornar-la
Santiago Castillejo
entrenador del llagostera
Amb en Santi ens coneixem del Reus i el Nàstic. Hem compartit categoria i club durant molts anys
Gerard Escoda
Dir. esportiu del llagostera
Santiago Castillejo Castillejo
Valtierra (Navarra), 05-09-1971
COM A JUGADOR
92-96
Osasuna (1a i 2a A)
96/98
Numància (2a B i 2a A)
98-00
Castelló (2a B)
00-03
Nàstic (2a B i 2a A)
03-05
Conquense (2a B)
05/06
Leganés (2a B)
06-08
Reus (2a B i 3a)
08/09
Vilafranca (3a)
COM A ENTRENADOR
09-13
Reus (3a i 2a B)
2013
Nàstic (2a B)
MÈRITS COM A ENTRENADOR
Ascens de 3a divisió a 2a divisió B amb el Reus la temporada 2010/11
El nou entrenador del Llagostera firma per una temporada amb opció a una més
Castillejo i Escoda ja van coincidir tres temporades al Reus i l'anterior, al Gimnàstic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)