2a divisió A

El Girona, un clàssic

El conjunt gironí encetarà la seva setena temporada seguida a segona A, només superat pel Las Palmas (9)

El Llagostera, tot i jugar a Montilivi, serà l'equip de la categoria d'una població amb menys habitants, i el Girona, el quart

El Girona, després d'assolir la permanència de manera agònica en l'última jornada de lliga, participarà per setena temporada consecutiva en la segona divisió A, consolidant-se així com un dels clàssics de la categoria de plata. De fet, només el Las Palmas, que va quedar a les portes de pujar a primera divisió la temporada passada –va perdre in extremis en l'última eliminatòria d'ascens contra el Còrdova–, acumularà més temporades consecutives a 2a A (9). L'assentament del Girona en la categoria fa que aquesta temporada només hi hagi tres equips contra els quals els gironins no han jugat mai des que transiten per la segona divisió A: l'Osasuna –ha baixat després de catorze temporades ininterrompudes a l'elit– i el Llagostera i el Leganés –ascendits de segona B.

El somni continua

En contrapartida, el Llagostera serà l'únic equip debutant a segona A la temporada vinent, després que el conjunt gironí ha fet història en aconseguir el seu sisè ascens en deu temporades i s'ha plantat en el futbol professional per la porta gran –va quedar campió del grup 3 de segona B i va pujar en superar el Nàstic de Tarragona en la tercera eliminatòria d'ascens.

A més de ser l'únic equip sense experiència en la categoria, el club presidit per Isabel Tarragó serà el de 2a A que pertany a una població amb menys habitants –amb 8.200, de fet, és la més petita que hagi estat mai a la LFP–, seguit del Numància (39.753), la Ponferradina (68,121) i el Girona (97.292).

Curiosament, i després que els dos clubs i l'Ajuntament s'han posat d'acord, la temporada vinent el Llagostera i el Girona compartiran l'estadi de Montilivi, que d'aquesta manera veurà passar tots els
equips de la categoria dues vegades. Un escenari que, d'altra banda, demostra la bona salut que té actualment el futbol gironí, que no ajuntava dos equips a segona A des de la temporada 1992/93, quan hi van coexistir el Figueres i el Palamós –ho feien des de la 1989/1990–. A més de Girona, dues demarcacions més tindran doble representació en la categoria de plata la temporada vinent: Barcelona (Barça B i Sabadell) i Madrid (Alcorcón i Leganés), com també és destacable que la segona A tornarà a tenir quatre equips catalans –Barça B, Sabadell, Girona i Llagostera–, un fet que no passava des del curs 2011/12, quan hi van participar el Barça B, el Sabadell, el Nàstic i el Girona.

Molts històrics

Amb el salt al futbol professional el Llagostera passarà de jugar la majoria de partits en camps de gespa artificial a estadis amb una gran història al darrere. I és que la segona A de la temporada vinent estarà plena d'equips amb una llarga experiència a primera divisió, com ara els acabats de baixar Betis, Valladolid i Osasuna, l'ascendit Racing de Santander, l'Sporting de Gijón i el Saragossa, que amb 58 temporades a primera tornarà a ser l'equip amb més bagatge a l'elit.

Dels 22 conjunts de plata, el Múrcia serà l'equip amb una major trajectòria a segona A, amb 55 temporades al llarg de la seva història, seguit de l'Sporting (44) i el Sabadell (43).

NOMÉS TRES

Osasuna, Leganés i Llagostera són els equips contra els quals el Girona no ha jugat mai a 2a A

CANVI D'ESCENARI

El Llagostera passarà de jugar en camps de gespa artificial a fer-ho en estadis mítics

FUTBOL A DOJO

Montilivi veurà passar tots els equips de la categoria de plata dues vegades
El Saragossa tornarà a ser l'equip amb més experiència a 1a: 58 temporades
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)