2a divisió A

Terrabastall a Montilivi

Oriol Alsina deixa el Girona cinc dies després d'haver anunciat que s'hi centrava en exclusiva i se'n tornarà cap a Llagostera

El consell perd cinc dels deu membres, entre ells els homes de confiança de Rebled, que es queda

El Girona ha viscut molts dies bojos, però pocs de tan inesperats i esperpèntics com el d'ahir. El primer que va transcendir –la dimissió de mig consell d'administració– no va ser res comparat amb la traca que va venir després quan es va saber que Oriol Alsina també farà les maletes i se'n tornarà al Llagostera. Tot just feia cinc dies que el director esportiu del Girona havia anunciat tot el contrari, però les limitacions imposades pel propietari del club, Josep Delgado, afegides sobretot a l'atracció que Alsina sent pel club que ha parit, ha acabat pesant massa. El maresmenc té previst anunciar avui –el Girona no va fer oficial ni tan sols la marxa de cinc consellers, que va tenir lloc al migdia– una decisió tan sobtada i que pot tenir uns efectes demolidors en el Girona FC, que s'ha quedat sense màxim responsable de l'àrea esportiva en un moment de màxima transcendència. Francesc Rebled, en canvi, compta continuar al capdavant de l'entitat, i això que no només perd l'home en qui sempre ha mostrat confiança màxima en la parcel·la esportiva, sinó també les tres persones que va integrar al consell d'administració quan va entrar-hi com a president, fa tot just sis mesos.

El consell d'administració, reconfigurat al desembre arran de l'entrada de Rebled, tenia deu membres, la meitat dels quals van formalitzar ahir la seva baixa. N'hi ha tres –Ignasi Lleal, Joan Saguer i Joan Mestres– que s'hi van posar per la seva relació amb el president, però que de mica en mica van anar quedant desgastats. En bona part, perquè per més que intentessin prendre decisions en el consell, qui manava era Josep Delgado, que feia i desfeia al seu gust. Lleal, Saguer i Mestres ja feia temps que tenien madura la decisió d'abandonar la nau, però van preferir esperar a final de temporada per no provocar un enrenou en plena lluita de l'equip per eludir el descens a segona B.

Cap a Llagostera

Dels consellers dimissionaris, n'hi ha un de segur que se n'anirà al Llagostera. És Joan Mestres, que és llagosterenc i que ja era al partit decisiu contra el Nàstic. A Mestres, però, el podrien seguir altres exconsellers del Girona, qui sap si també en bloc.

Els altres consellers que també deixen el Girona no ho fan en el mateix sentit que els homes de confiança de Rebled. De fet, un dels dimissionaris és Joaquim Boadas, que va haver de cedir la presidència a Rebled fa mig any, però que es va voler mantenir en el consell. La relació entre tots dos, però, sempre ha estat tensa, i ha acabat derivant en la marxa de l'expresident. “He dimitit per desavinences irreconciliables amb el president. No podia continuar tal com duia la gestió ni per la seva manera de treballar”, va explicar Boadas. També marxa Carlos Lugo, per raons personals.

El consell del Girona queda ara amb cinc membres, xifra que legalment és viable, però que torna a deixar-lo molt minvat. Juntament amb Rebled, es queden a l'òrgan rector Patxi Otamendi, Salvador Capdevila, Daniel Sambola i Olga Melekhova, com a representant de la societat màxima accionista.

La força del Llagostera

La sacsejada torna a redibuixar l'escenari entre els dos clubs, que no només compartiran categoria, sinó també escenari, arran de l'acord –pendent de firma– a què van arribar divendres les dues entitats juntament amb l'Ajuntament de Girona i el de Llagostera. Fins ara tot era bona sintonia i bones intencions entre tots dos clubs, però s'haurà de veure com deriva a partir d'ara tot plegat. Amb aquests moviments, també s'haurà de veure amb quin grau d'ambició aterrarà el Llagostera a segona A, perquè tot fa pensar que amb Oriol Alsina altre cop al capdavant del control d'operacions, la voluntat no serà precisament fer un equip de mínims, premiant el gruix de jugadors que van aconseguir l'ascens i assumint que el risc de baixar seria molt alt. Tanta o més feina, però, té el Girona, que d'entrada haurà de tornar a donar forma a l'àrea esportiva que tot just havia quedat definida la setmana passada, amb Alsina de director esportiu i Òscar Álvarez de secretari tècnic. El més normal és que l'excapità també se'n torni cap a Llagostera.

BOADAS, TAMBÉ

L'expresident es discuteix amb Rebled i plega “per diferències irreconciliables”
Una altra persona de plena confiança del president. Ja va formar part del consell efímer l'estiu del 2010 i de l'associació de petits accionistes (Apagifc)
Mestres anirà a Llagostera i tot indica que no serà l'únic que farà el mateix camí
Mà dreta de Francesc Rebled, amb el qual va entrar al consell, era vicepresident primer i liderava l'àrea econòmica. Solia viatjar al costat del president.
Lleal, Saguer i Mestres pleguen en desacord amb la manera de fer de Delgado

TRANSVASAMENT

La relació entre dos clubs que compartiran camp pot quedar molt tocada

INSOSTENIBLE

Es queda sense director esportiu en una fase clau per planificar la plantilla 2014/15

SERAN AMICS?

Les limitacions imposades per Josep Delgado fan desdir Alsina, que s'explicarà avui

EL GIRONA

El president es queda a Montilivi, tot i la marxa dels tres consellers afins i d'Alsina

CAP A LLAGOSTERA

Tenir el seu Llagostera a 2a A també l'ha seduït, tot i l'anunci de la setmana passada
L'empresari llagosterenc també va entrar a través de Rebled –tant l'estiu del 2010 com el desembre passat– i solia acompanyar-lo en els desplaçaments.
L'advocat va decidir continuar malgrat que l'entrada de Rebled l'arraconava de la presidència. Les divergències amb el president actual han estat notòries.
Persona de confiança de Josep Delgado, va entrar al consell d'administració fa un any i mig aproximadament. S'encarregava de l'àrea d'infraestructures.
Va ser la principal sorpresa en la remodelació del desembre, la del relleu del president. Gerent del patrocinador principal (Tamesol), es manté com a conseller.
Amb l'adéu de Joaquim Boadas, queda com el conseller de més recorregut en el Girona. Hi va entrar el novembre del 2010 i ha estat aliè als diversos moviments.
Fa uns tres anys que va entrar al consell d'administració i s'hi ha mantingut des d'aleshores, tot i que per feina la seva dedicació al club no és tan visible.
És la societat màxima accionista del Girona. Havia estat representada per Kat Gorska, exdirectora general, i des que la polonesa va marxar, per Olga Melekhova.
El president ha perdut els seus homes de confiança, però si ell marxés el terrabastall seria de dimensions imprevisibles. Fa sis mesos que és al consell d'administració.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.