Sabadell

Més èpica que futbol

El Sabadell arregla el desastre del primer temps amb dos gols en el 87' i el 89' que els animen a lluitar fins al final

Els arlequinats també perden el partit a les grades amb més de 4.000 aficionats del Betis

BETIS: Adán; Molinero, Perquis, Figueras, Álex Martínez; Xavi Torres, Lolo Reyes; Cejudo (N'Diaye, 66'), Matilla (Dani Pacheco, 82'), Rubén Castro; i Jorge Molina (Renella, 68').

SABADELL: De Navas; Agus (Gato, 65'), Crespí, Kiko Olivas, Espasandín (Riau, 76'); Eguaras, Hervás, Sotan; Collantes, Aridai (Edgar, 73') i Tamudo.

Veient els voltants de la Nova Creu Alta moments abans del partit ja es podia pensar que el Sabadell perdria un dels partits que s'havien de jugar ahir. En molts moments aquest estadi va semblar una grada més del Benito ViIllamarín, gràcies a la gran quantitat de seguidors catalans que s'hi van apropar, ja que cap a un total de 4.000 hi van comprar l'entrada.

Veient l'alineació, amb cinc baixes essencials per als locals, hi ha qui abans del partit podia pensar que el Sabadell també perdria el segon matx, el que es juga al terreny de joc. Però l'expectativa sempre manté un bri de positivisme que, després dels 90 minuts, es va difuminar cruelment. El Betis va fer valer que té la millor plantilla de la segona divisió A en escombrar el conjunt arlequinat durant la primera meitat, però encara li manca ofici en la categoria, ja que va deixar viu el conjunt arlequinat al final. La Nova Creu Alta sempre és un camp difícil, i els arlequinats ho van demostrar marcant dos gols en el 87' i en el 89' que van posar la por al cos al gran favorit. L'equip d'Olmo, però, haurà de millorar molt perquè no sempre es pot apel·lar a l'èpica. Ahir, almenys, només va servir per donar moral.

Cristian, baixa

Olmo ho va donar tot. Va ser fidel al que va mostrar a la pretemporada però va haver de cridar de pressa i corrents Sandro, el quart home del filial, per entrar a la llista. Finalment Longás va ser descartat i va caure per sorpresa Cristian, amb problemes al quàdriceps, donant l'alternativa al jove Agus. El de Barberà va debutar ahir en la categoria.

L'energia de l'estrena va ser un argument per espantar Adán, però el Betis va anar ofegant la pressió local fins a obtenir el gol. Crespí (10') va fer un avís rematant massa alt un servei de cantonada d'Aridai, però es notava que l'atac del Sabadell cada cop estava més perdut. La prova va ser una cessió incomprensible d'Eguaras a Cejudo, que Crespí va tapar amb encert (14'). El que el central no va poder evitar al cap de dos minuts va ser una falta que va costant el primer gol visitant. De Navas va aturar en primera instància el servei, però van entrar tres jugadors visitants sols per rematar el rebot i ho van fer dues vegades abans que Cejudo batés De Navas.

El Betis anava apamant cada vegada més el partit i el Sabadell no mostrava cap mena d'automatisme que permetés trepitjar l'àrea rival. A més, perdia la pilota i el rival trencava, en una passada, dues línies de pressió sense que Eguaras –el substitut de Juanjo que excel·leix aquesta tasca– tallés cap jugada. Va arribar el segon gol visitant en trobar una passada llarga a Rubén Castro i una combinació amb Matilla i marcar en un xut sec en què el porter hauria pogut fer més (32'). Pels locals, poca cosa més; un xut de Collantes, alt, i una esbroncada d'Olmo en els vestidors que va servir perquè l'equip reaccionés a la sortida del descans.

Era difícil d'empitjorar el que el Sabadell havia fet els primers 45 minuts, i l'equip vallesà va sortir amb una altra cara, amb idees per fer amb la pilota als peus i amb encert en algunes jugades. Tot, però, hauria quedat en un no-res si en la primera jugada del segon temps Molina no hagués perdonat en una passada de Matilla després d'una pèrdua local que va deixar desordenada tota la rereguarda (46'). Tres minuts després d'aquesta gran ocasió va arribar la més important per al Sabadell en tot el partit, a banda dels gols. El Betis va quedar indefens al darrere i Agus ho va aprofitar per conduir un contraatac que Hervás va rematar al pal en rebre una centrada de Collantes. L'àrbitre tampoc no hi va ajudar gens, perquè Tamudo va recollir el rebot i el va enviar a la xarxa però el linier va aixecar la bandera per fora de joc.

A camp rival

Estava clar que el Betis perdria pistonada al segon temps; se'l va veure més cansat i va decidir guardar la roba en lloc de pressionar tant la sortida del Sabadell. Els arlequinats, doncs, ho van tornar a provar amb un servei de Collantes que va anar desviat i amb la possessió de pilota a camp rival. Julio Velázquez ho va veure a venir, i va decidir protegir més el seu territori de manera que els d'Olmo no van tenir gaire idees de tres quarts en endavant. Ni amb l'entrada de Gato (65'), ni amb la d'Édgar per la lesió al genoll d'Aridai (no fa bona pinta), ni amb el canvi de dibuix per un 4-4-2 el local no va tenir idees per trobar cap dels seus homes d'atac. Fins a la bogeria dels gols, els únics que participaven eren els verd-i-blancs, que es van fer un fart de córrer a l'espai quan el Sabadell estava totalment partit en dues meitats. Álex va enviar, alta, una rematada quan tenia clarament una passada enrere, i De Navas va aturar una acció de Jorge Molina en una errada de Javi Hervás.

Però la Nova Creu Alta encara manté dosis d'inexpugnabilitat i el Sabadell no se'n podia anar de buit del matx. Es va aferrar al partit quan Rubén Castro, de rebot, va batre De Navas i va fer el 0-3 (78'). Aleshores una centrada des de la dreta i una rematada amb el pit van permetre que Edgar escurcés diferències en el marcador i, al cap de dos minuts Tamudo, caçant una pilota bombejada de l'esquerra, va batre Adán i la meitat bètica de l'estadi va emmudir. L'arlequinada va portar els seus a gaudir de dues ocasions per empatar, però l'èpica va quedar escapçada.

Hem intentat fer el nostre futbol i ens ha faltat contundència. L'important és que hem lluitat
Víctor Espasandín
Defensa del sabadell
En molts moments no hem jugat com volíem però teníem al davant el millor equip de la divisió
Miquel Olmo
entrenador del sabadell
S'ha creat una sinergia meravellosa amb l'afició que ha vingut. Hem pogut guanyar 0-4 o 0-5
Julio Velázquez
entrenador del betis
GOLS: 0-1 (16') Álvaro Cejudo. 0-2 (34') Matilla. 0-3 (78') Rubén Castro. 1-3 (87') Edgar. 2-3 (89') Tamudo. ÀRBITRE:Trujillo Suárez. T.G.: Als locals Sotan i Eguaras; als visitants Xavi Torres i Perquis. PÚBLIC: 8.074 espectadors a la Nova Creu Alta.