2a divisió A

Una evolució positiva

El Llagostera guanya els primers tres punts del curs després de patir en la primera part i mostrar-se molt més seriós i decisiu en la segona

En el segon partit de lliga, els de la Costa Brava aconsegueixen per primer cop la victòria, marcar un gol i deixar la porteria a zero

El Llagostera va fer un pas endavant en el primer partit a casa i ja suma un triomf en la categoria de plata. A l'equip blaugrana li va costar una part trobar la seva millor versió, però després de l'ensurt inicial i dels nervis viscuts en el primer acte de l'enfrontament, un gol de Sergio León al límit del descans va obrir la porta cap a la primera victòria. En una molt bona segona meitat, el Llagostera es va mostrar sòlid en defensa i incisiu en atac. En la primera, però, els de Castillejo podien haver marxat al descans amb el marcador en contra, ja que el Leganés va perdonar molt durant els primers 45 minuts. Ara, amb els tres punts al sarró i amb detalls que fan ser optimista –l'equip va mantenir la porteria a zero, Rivas va manar i ja té galons quan només fa dies que és al club, i Juanjo i León van generar perill en atac–, el club de la Costa Brava visitarà Huelva sense tanta pressió.

El Llagostera va sortir al terreny de joc amb una idea clara: no es podia cedir tant la pilota al rival com va passar a Las Palmas.I els homes de Castillejo no podien passar-se l'estona defensant en la primera experiència a casa. L'ambient de treball que es va viure al municipal Palamós-Costa Brava –semblava una biblioteca– va permetre veure uns primers minuts de bones sensacions llagosterenques. Amb Ruymán en la posició de central i jugadors com Rico i Eloy Gila en la línia d'atac, la connexió entra la defensa i la part ofensiva va ser més fluïda. Tot i això, Sergio León tampoc no va poder entrar gaire en joc i les ocasions dels locals van ser ben poques durant la primera part.

Fantasmes del passat

El Leganés, ben col·locat en defensa, va anar guanyant confiança amb la pilota als peus i a la meitat del primer acte li va prendre el monopoli de la pilota al Llagostera. Els d'Asier Garitano, comandats per Diamanka des del mig del camp, van començar a trobar forats en una defensa blaugrana que es començava a desmanegar. Així, Postigo va obligar René a intervenir (16') amb un xut llunyà, i poc després va ser Álvaro qui no va rematar amb contundència a pocs metres de la línia de gol (18'). L'equip pepinero es va fer clarament amb el control del joc i només els va faltar ser més precisos en les rematades per complicar la vida a un Llagostera que en el tram final de la primera part tornava a navegar.

Enmig de la grisor, Eloy Gila va combinar bé amb Imaz i el sabadellenc va rematar d'esperó al cos de Piña (32') en l'única arribada clara dels locals fins aquell moment. Qui sí que va ser efectiu va ser el Llagostera. Quan els dos equips ja pensaven en el descans, Rico va col·locar una bona centrada a l'àrea i Sergio Léon va aconseguir el primer gol de la història dels llagosterencs a la 2a divisió A.

En la segona part, el Llagostera va tenir molt més amarrat el rival però sense aconseguir el domini del joc. El punt d'inflexió va ser l'entrada de Diego Rivas als deu minuts de la represa. El veterà mig va donar més solidesa a l'equip de la Costa Brava, va manar, va repartir joc en atac i va alliberar Jordi López.

Connexió d'experiència

Precisament Diego Rivas va engegar la jugada del segon gol. El mig va fer un magnífic canvi de joc d'esquerra a dreta, on Jesús Imaz va controlar bé. El lleidatà va cedir la pilota a Jordi López, que amb un barret es va plantar davant de Queco Piña, a qui va superar amb un xut tan ajustat al pal que fins i tot va tocar la fusta (68').

El segon gol va donar tranquil·litat als de Castillejo, que en el darrer quart d'hora de joc van mantenir a ratlla a un Leganés que va intentar posar una marxa més en el partit sense gaire èxit. Amb dues línies de quatre jugadors ben posades sobre el terreny de joc, l'equip blaugrana es va mostrar sòlid en defensa i incisiu en atac. En el partit també hi va haver temps per al debut de dos jugadors més amb la samarreta llagosterenca. D'una banda, el davanter Juanjo: l'espigat jugador va deixar detalls de molta qualitat amb la pilota als peus i, en la primera oportunitat de rematar que va tenir, no va fallar i va enviar la pilota al fons de la xarxa. El gol, però, no va pujar al marcador per fora de joc. L'altre va ser Pitu, que en els pocs minuts de què va disposar tampoc no va poder entrar gaire en contacte amb la pilota.

Amb una sensació molt més bona en la segona part que en la primera, el Llagostera no va deixar que s'escapessin els tres primers punts. Tot hi haver canviat gran part de la plantilla i l'escenari, la filosofia de ser forts a casa sembla que es manté en el club d'Isabel Tarragó. La lliga és molt llarga, però els tres primers punts ja no els els treu ningú. El que sí que s'han tret de sobre és el pes d'aconseguir el primer triomf en la lliga. La propera victòria a casa tindrà l'al·licient de poder-la celebrar amb el públic.

LEGANÉS: Queco Piña; Luis Ruiz (Lázaro, 79'), Santamaria, Sergio Postigo (Rubén Peña, 61'), Carlos; Alberto Martín, Álvaro; Fran Moreno, Diamanka, Eizmendi; Guaje (Diego Aguirre, 61').

LLAGOSTERA: René; Aimar, Ríos, Alcalá, Ruymán; Jordi López, Tito; Eloy Gila, Imaz (Pitu, 84'), Rico (Diego Rivas, 57'); Sergio León (Juanjo, 75').

UN BON FINAL

2' Rico fa una passada a l'espai, on Sergio León guanya l'esquena de la defensa però no arriba a controlar. 7' Pilotada llarga cap a Guaje, que supera Ruymán en primera instància. El canari corregeix bé i acaba frenant el davanter. 10' Bona centrada d'Álvaro cap a l'àrea des de la banda dreta. Diamanka no hi arriba per ben poc. 13' Rico desaprofita una falta a la zona de tres quarts i la serveix directament a les mans de Piña. El porter fa un servei ràpid i està a punt d'enganxar desprevinguda la defensa. 16' Xut des de la distància de Postigo que atura bé René. 18' Acció per la banda esquerra del Leganés que, després d'un parell de rebots a l'interior de l'àrea, acaba amb una rematada poc precisa d'Álvaro a fora. 22' Luis s'escapa de la defensa per la banda esquerra i connecta un bon xut des de la frontal que René rebutja. Guaje no pot aprofitar el rebuig. 31' Ríos fa una passada cap al porter René, però li queda curta i Guaje s'anticipa. El xut l'atura René. 32' Bona combinació a l'àrea entre Imaz i Eloy Gila que acaba amb la rematada de taló del sabadellenc al cos del porter. 41' Els dos primers córners consecutius per al Llagostera. En el segon, Jordi López busca el gol olímpic sense sort. 45'+1. 1 -0. Sergio León remata de cap a l'interior de l'àrea una centrada des de la dreta de Rico. 53' En segona acció després d'una falta llunyana, Eizmendi es troba amb l'oportunitat d'encarar René, però Tito fa un tall providencial 60' Ríos Reina xuta des de la frontal però l'esfèrica topa amb un defensa. 64' Córner per al Leganés que la defensa rebutja bé. 65' Falta a la frontal per al Leganés. Molt centrada. El xut de Fran Moreno acaba a les mans de René. 65' Fran Moreno caça una pilotada des de la defensa i en la lluita amb Alcalá, el davanter del Leganés aconsegueix xutar. René respon bé. 67' Jordi López xuta una falta des de la dreta. Alcalá no pot rematar en bones condicions. 68'. 2-0 Jordi López fa un barret al defensa, es planta a l'interior de l'àrea i connecta un xut enganxat al pal que fa pujar el 2-0 al marcador. 73' El Leganés serveix dos córners consecutius. Els de Garitano hi posen una marxa més. 75' Fran Moreno torna a enviar alta una falta des de la frontal. 81' Gol anul·lat a Juanjo per fora de joc després d'una bona centrada de Jordi López. 85' Pitu intenta un córner molt tancat però el seu llençament no troba rematador. 90'+1' Dues faltes consecutives a prop de l'àrea donen l'oportunitat al Leganés però la defensa local rebutja bé.
GOLS: 1-0 (45'+1) Sergio León. 2-0 (68') Jordi López. ÀRBITRE: Oliver de la Fuente Ramos (col·legi de Castella i Lleó). T.G.: A Rico (53'), Rivas (75'), Jordi López (85') i Ruymán (92') del Llagostera i a Sergio Postigo (41') del Leganés. PÚBLIC: El partit es va jugar a porta tancada, amb l'única presència a la graderia d'alguns directius dels dos clubs.
Diego Rivas va fer créixer l'equip, que va acabar oferint una molt bona imatge
El Llagostera va arrencar bé però, de nou, el rival va passar a dominar en el primer temps
L'1-0, del tot decisiu, suposa el primer gol dels blaugrana en la categoria de plata