Sabadell

Sabadell

Intenses negociacions

En les dues últimes setmanes, el conjunt arlequinat ha pogut adquirir tres jugadors i lligar la sortida d'Edgar

La sortida del davanter de Gavà ha facilitat l'arribada de dos jugadors que compensen una plantilla molt afectada per les lesions a hores d'ara

Els últims dies de mercat per al Sabadell van ser de corredisses als passadissos, reunions intempestives i intenses trucades. L'ampliació del límit salarial fixada per la LFP va ser un regal per poder omplir d'efectius una plantilla que, tot i així, amb 21 homes, és curta. En l'última setmana el conjunt arlequinat va poder incorporar Juanto Ortuño (Múrcia), Lucas Porcar (Saragossa) i Marquitos (Ponferradina), però ha costat molt l'arribada d'aquests tres jugadors, que acumulen quilometratge a segona A.

Abans que Keisuke Sakamoto arribés a Sabadell per primera vegada en tot l'estiu (contra el Betis), el Sabadell va deixar lligada a la LFP una ampliació del sostre salarial. Fins llavors, era un dels més baixos de la competició, afectat sobretot per la reducció de prop d'un milió d'euros del pressupost respecte al curs passat. El Sabadell va veure el cel obert quan la Lliga va donar el vistiplau i, en aquell mateix dia, va confirmar el descens del Múrcia: tot estava preparat perquè Juanto Ortuño, el desitjat davanter, arribés. Per la direcció esportiva, no n'hi havia prou només amb Edgar i Tamudo.

La marxa d'Edgar

El fitxatge d'un davanter va ser el principal maldecap per a Gordillo durant tot l'estiu, ja que el director esportiu va haver de descartar altres noms per falta de diners. Amb tot, la plantilla era de només vint jugadors i l'equip necessitava gent de banda perquè només es disposava de Collantes i Aridai. “Hem vist sobretot en l'últim mes que tenim moltes baixes. Havíem de fer moviments i d'aquí han arribat els fitxatges de més jugadors”, assenyalava el màxim responsable esportiu.

Divendres passat va lligar l'arribada de Marquitos i Porcar. Però tot això es va produir gràcies a la sortida d'Edgar Hernández, en direcció a Reus. “Va ser per compensar la plantilla. Si nosaltres haguéssim tingut més marge per incorporar jugadors de banda, ens l'hauríem quedat. Però, consultant el cos tècnic, hem hagut de treure un jugador”, va explicar Gordillo.

“Fa dues setmanes pensava que tindríem vint jugadors i ara, sortosament, en tenim 21”, va dir el director esportiu. I doncs, què ha canviat respecte a la idea inicial de tenir-ne 22 o 23? “Únicament que el pressupost ha estat més limitat. Vam acordar que n'hi hauria un, no ha pogut ser aquest, i això repercuteix directament en el nombre d'efectius”, va respondre. I, tot i les limitacions, encara n'ha pogut fitxar 21, un autèntic miracle després de dues setmanes d'intenses negociacions.

Límit salarial
Des del curs passat, la LFP ha establert un control econòmic que determina fins a quina xifra pot arribar cada club en la massa salarial de la plantilla i el cos tècnic. Així, la competició fa una ràtio respecte al pressupost, els deutes i altres números. Per exemple, la Lliga va determinar que, amb la documentació presentada, el Saragossa no pot gastar més de 2,5 milions sumant els sous anuals de tot l'equip i tot el cos tècnic, ni tenir més de divuit fitxes professionals. Si no ho compleix, serà castigat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)