2a divisió A

La primera exhibició

Segon triomf. El Barça B goleja el Saragossa al Miniestadi tot i les baixes, amb Samper, Adama i Dongou, que ja ha fet quatre dianes, de grans protagonistes, i se situa a la part alta de la classificació

SARAGOSSA1

BARÇA B4

La desena de baixes que tenia el Barça B no va ser impediment perquè aconseguís la segona victòria de la temporada. La setmana passada va ser el Sabadell el que va sucumbir al Miniestadi i aquest cop va ser el Saragossa, un dels equips cridats teòricament a lluitar per l'ascens tot i que ahir no ho va semblar. El filial blaugrana no ho va tenir senzill i no va acabar de decantar la balança fins al segon temps, però quan ho va fer no va tenir pietat del conjunt aragonès, al qual va golejar, amb una gran actuació de Sergi Samper, magistral en la direcció, d'Adama, imparable, i de Dongou, autor de dues dianes més que el situen juntament amb Araujo com a pitxitxi, amb quatre.

El domini dels d'Eusebio va ser gairebé absolut durant els primers vint minuts, tot i que el control no es va traduir en grans arribades, més enllà de la intimidació que suposava la presència d'Adama per banda dreta, que és per on arribava l'escàs perill. Va trigar a despertar en atac el Saragossa, amb un parell de contraatacs i diversos llançaments de córner sense transcendència. Amb les forces ja més igualades i el major atreviment dels aragonesos, Samper va assumir encara més la responsabilitat en tasques de creació i ja amb més espais, els d'Eusebio van disposar de clares ocasions. La primera gràcies a una arrencada espectacular d'Adama, que un cop va trepitjar l'àrea va donar el gol en safata a Dongou. El camerunès, però, ja quan gairebé tothom celebrava el gol, va topar amb la doble intervenció miraculosa de Whalley, que va salvar el seu equip. No ho va poder fer dos minuts més tard. Falta penjada per Grimaldo a l'àrea que pentinava Dongou i que feia pujar l'1-0 al marcador. El gol va ser anul·lat en primera instància pel linier per un fora de joc de Robert Costa, que havia fet intenció de tocar la pilota, però el col·legiat el va validar. Les coses se li posaven a favor al Barça B, que havia fet més mèrits, però just abans del descans, una desconnexió defensiva va passar factura. Galarreta, l'home de més qualitat al mig del camp rival, va buscar a l'àrea Borja, que de cap, va cedir la pilota a Eldin, que tot just acabava d'entrar al terreny de joc i va afusellar Ortolà, davant la passivitat de la rereguarda.

Només de començar la segona part, nova acció decisiva d'Adama, que després de desfer-se de dos rivals a la banda va penjar la pilota a l'àrea, on després de dues rematades fallides, Dongou, oportunista com sempre, va aprofitar un refús per tornar a posar en avantatge els d'Eusebio. Tot i el gol, al Barça B li estava costant tornar a controlar el partit i el Saragossa va apujar línies. Però els blaugrana van trobar el millor remei, que va ser marcar un altre gol. I altre cop amb Adama com a protagonista. El de l'Hospitalet va trencar per la banda, va buscar Joan Román i aquest va fer una centrada mil·limètrica al cap de Gumbau, que poc abans havia substituït Cámara i marcava així el seu primer gol com a blaugrana. I no es va acabar aquí el recital del filial, molt més fresc d'idees i físicament. Encara no s'havia arribat al minut 70, que Joan Román, amb un xut creuat dins l'àrea, va fer el quart. Ara sí, el Saragossa va abaixar els braços i Eusebio també ho va aprofitar per donar descans a homes com Patric i Grimaldo. L'exhibició encara va durar fins al final, però tot i que Adama no es va cansar de buscar el cinquè gol, no hi va haver temps per a res més.

LES FRASES

BARÇA B: Ortolà, Patric (Campins 73'), Diagne, Robert Costa, Lucas, Samper, Cámara (Gumbau 61'), Grimaldo (Bicho 78'), Adama, Dongou i Joan Román. SARAGOSSA: Whalley, Fernández, Vallejo, Mario, Rico, Javi Álamo, Dorca, De Galarreta, Pedro (Eldin 41'), Borja i Muñoz (Willian 75'). GOLS: 1-0 (35') Dongou. 1-1 (44') Eldin. 2-1 (47') Dongou. 3-1 (62') Gumbau. 4-1 (68') Joan Román. ÀRBITRE: Pérez Pallás (col·legi gallec). T.G.: al local Robert Costa i als visitants Rico i Whalley. PÚBLIC: 4.552 espectadors al Miniestadi.
La norma que anul·la l'1-0 ens l'han explicat, no ho entenc. Em quedo amb la primera part
Víctor Muñoz
ENTRENADOR DEL SARAGOSSA
Hem dominat molt, hi ha hagut poques pilotes dividides i potser per això s'han desgastat més
Eusebio Sacristán
ENTRENADOR DEL BARÇA B
L'objectiu és que tots els jugadors de la plantilla demostrin la seva qualitat i la seva mentalitat i així ha estat. Estic molt satisfet pel partit
Hem sabut sobreposar-nos a les baixes i hem d'estar molt satisfets pel rendiment de tots
Adama Traoré
DAVANTER DEL BARÇA B

Robert Costa debuta i Campins torna

X.S.

Les baixes a l'eix de la defensa d'Edgar Ié i Bagnack per culpa del virus FIFA van permetre el debut de Robert Costa amb el Barça B. Arribat al club al 2006 procedent del Girona, el central de 20 anys, que va jugar cedit el curs passat al Badalona, a segona B, va disputar, doncs, el seu primer partit a la categoria de plata veient una targeta groga. També va ser un dia per recordar per a Joan Campins,
que va tornar a jugar després d'un any absent per lesió.