Sabadell

La creació, en hores baixes

Sabadell. Olmo reconeix que el mig del camp no rutlla mentre espera la recuperació de Longás, Hidalgo i Juanjo, que van ser els grans referents de l'equip la temporada passada

Cuer en la classificació, havent perdut els tres partits i amb nou gols encaixats, el Sabadell té moltes coses a millorar. Una de les més preocupants és la falta de creació al mig del camp. “Va ser un dels nostres grans actius la temporada passada”, deia José Antonio Gordillo. Aleshores, els pobres registres defensius no preocupaven tant ja que l'equip generava moltes ocasions i ho compensava amb vigor en l'atac.

En aquest inici de curs ha perdut per lesió els tres homes titulars en aquesta demarcació: Juanjo, Longás i Hidalgo. I el bon to que mostraven els substituts –Eguaras, Hervás i Sotan– en la pretemporada no s'ha mantingut en la competició. “Sotan ens havia donat bon resultat durant la pretemporada però quan ha arribat la competició no s'ha mantingut en el mateix nivell”, reconeixia Olmo després del matx contra el Numància en què el va substituir al descans: “El canvi obeeix més a qüestions de perfil de jugador.”

Tot això provoca que el cos tècnic miri, amb presses, els tres homes que hi ha de baixa. De moment, Longás ha evitat l'operació del genoll i ja va jugar els primers 20 minuts. “M'he trobat bé durant la setmana i el partit. És una sensació estranya però la supliré amb l'activitat”, afirmava el mig, que no creu que les baixes estiguin afectant l'equip: “[Sotan, Hervás i Eguaras] Són tres grans jugadors i simplement les coses no estan sortint bé. Jo crec que el mig del camp és la posició més potent que tenim.” D'altra banda, el capità Hidalgo ja va començar a exercitar-se amb el grup a finals de la setmana passada. El gran mal per a Olmo és que la rehabilitació de Ciércoles s'està allargant i, tot i que no hi ha un termini clar, el de l'Hospitalet encara podria trigar un o dos mesos a tornar als terrenys de joc.

Sotan ens havia donat rendiment al mig en la preparació, però no ha mantingut el nivell
Miquel Olmo
entrenador del sabadell
En el partit em vaig trobar bé, un pèl faltat de ritme i no al cent per cent, però l'evolució i la feina al gimnàs han estat bones
Al mig del camp hi ha grans jugadors. Aquesta posició és la que hem cobert millor
Antonio Longás
migcampista del sabadell

Tres mitjapuntes que s'han de reconvertir

Tot i que Miquel Olmo va començar apostant per un 4-4-2 en la pretemporada, la falta de davanters ha obligat el tècnic a tornar al 4-3-3 que tan bon resultat li va donar el curs passat. L'absència d'un mitjapunta pur en l'esquema trenca les característiques de tres jugadors de la plantilla: Gato ha hagut de trobar el seu lloc a la banda esquerra, on juga a cama canviada; Sotan ha disputat els darrers partits d'interior dret, i Lucas Porcar es va presentar com a interior, extrem a banda canviada i fins i tot fals davanter centre. Tots tres són mitjapuntes clàssics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.