2a divisió A

Tres punts i dues cares

Un temps per a cada equip. El Barça B manava per 0-3 en el descans, però es va relaxar massa i va permetre el revifament de l'Alavés, que hauria empatat si no hagués fallat un penal en el minut 88

BARÇA B3

ALAVÉS2

El Barça va encadenar ahir a Mendizorrotza la tercera victòria de la temporada –també suma els primers punts del curs a domicili, ja que va perdre en el debut, a El Sadar–, i continua en la part alta de la classificació i cada cop amb més marge respecte al descens. Va ser un triomf, a més, per treure moltes conclusions. Bones, ja que el filial blaugrana es va mostrar demolidor en el primer temps i va marxar al descans manant amb un 0-3 en el marcador. Però també negatives, ja que després va permetre que l'Alavés ressuscités, cosa que gairebé li va costar els tres punts, si no hagués estat perquè Juli va fallar un penal en el minut 88 que hauria significat l'empat.

Pocs canvis va fer Eusebio respecte a la jornada anterior. Ié i Bicho van ser les úniques novetats en l'onze i el filial va començar molt seriós. Les forces estaven igualades fins que Adama, que cada setmana millora, va aparèixer amb una de les seves característiques accions per la banda dreta per decantar la balança. Seva va ser la jugada i la passada enrere per a Joan Roman, que, tal com venia, va afusellar Manu Fernández i va obrir la llauna, poc abans d'arribar al minut 15. El gol va forçar la reacció de l'Alavés, que no va crear ocasions clares, però sí molta incertesa a l'àrea a còpia de córners, pilotes penjades i segones jugades. Al Barça B li costava dominar, però feia contraatacs molt perillosos, i en un dels quals, passat el minut 30, va arribar el segon gol. Jugada molt ben trenada que va arribar a Adama, i nova demostració de desequilibri i velocitat del de l'Hospitalet que, afegida a la fortuna, va acabar al fons de la xarxa en forma de gol en pròpia porteria. Ara sí, ja amb la tranquil·litat de veure's manant amb comoditat, els homes d'Eusebio es van començar a agradar i van trobar el seu millor joc. La presència a camp contrari era gairebé constant i una falta provocada per Bicho i executada a la perfecció per Grimaldo, tot i que Manu tampoc va estar del tot fi, es va convertir en el 0-3, que també va fer aflorar la impotència en els jugadors de l'Alavés, i que no va ser castigada pel jove col·legiat, de només 22 anys, De la Fuente Ramos.

Però tota la feina que no havia tingut Ortolà en el primer temps li va arribar en el segon. I és que l'Alavés, tot i el resultat, no es va donar per vençut, sinó ben al contrari. Potser ho hauria fet si encara amb 0-3 l'àrbitre hagués expulsat Laguardia per una bruta entrada a Joan Roman, que es va haver de retirar lesionat i va ser substituït per Halilovic. El cas, però, és que el Barça B ja feia estona que havia perdut intensitat, que no controlava el partit i que tampoc tenia arguments en atac, potser creient que la feina ja estava feta. L'Alavés, en canvi, no parava d'arribar a l'àrea i de crear perill. El gol es veia venir, ja que els d'Eusebio gairebé l'única cosa que feien era limitar-se a treure's la pilota de sobre com podien, i així va ser. Passat el minut 70, centrada de Ion Vélez que va agafar la defensa blaugrana massa contemplativa, i rematada ajustada al pal de Toti, que va servir per escurçar distàncies. I, ni cinc minuts després, misto d'Ortolà en una sortida que donava el gol mastegat a Juli, quan encara faltava gairebé un quart d'hora per al final, més l'afegit. El patiment estava assegurat i així ho va veure també Eusebio, que no va dubtar a substituir Dongou per Robert Costa, amb tan mala sort que, tot just entrar al camp, el central gironí va cometre un clar penal sobre Ion Vélez. Juli, però, ho va desaprofitar enviant la pilota als núvols. El triomf no es va escapar, però també servirà per aprendre dels errors comesos.

3 0 0 3 3 9
ALAVÉS: Manu Fernández, Medina, Laguardia, Migue, R. García, Manu (Rafa 61'), Toribio, Sangalli, Toti (Despotovic 77'), Ion Vélez i Barreiro (Juli 45'). BARÇA B: Ortolá, Patric, Diagne, Edgar Ié, Lucas, Samper, Grimaldo, Bicho (Gumbau 68'), Adama, Joan Roman (Halilovic 61') i Dongou (Costa 87'). GOLS: 0-1 (14') Joan Roman. 0-2 (32') Manu en pròpia porteria. 0-3 (39') Grimaldo. 1-3 (73') Toti. 2-3 (78') Juli. ÀRBITRE: De la Fuente Ramos (Castella i Lleó). T.G.: Als locals Medina, Laguardia, Raúl García i Manu García; i als visitants Lucas i Adama. PÚBLIC: 9.941 espectadors, ahir a Mendizorrotza.
L'ambient és una prova per als nostres jugadors per adaptar-se al màxim nivell
Eusebio Sacristán
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Després ens ha faltat una mica de tranquil·litat per tenir més possessió i ens hem hagut de limitar a defensar com podíem i prou
En la primera part hem fet una bona lectura del partit i crec que hem imposat el nostre joc, que ha tingut el premi dels gols

Primer gol d'Alejandro Grimaldo amb el filial

X.S.

Grimaldo va ser un dels golejadors del partit d'ahir, cosa que és notícia, ja que representa l'estrena de cara a porteria del jugador valencià amb el filial blaugrana. L'últim gol que havia marcat, de fet, va ser com a juvenil, la temporada 2010/11. Des d'aleshores, ha jugat més de 40 partits a segona A –les lesions li han impedit tenir més protagonisme– sense fortuna de cara a gol. Tot i que va ser de falta, el nou rol de Grimaldo en la posició d'interior també li permet acostar-se més a la porteria i provar el bon xut que té amb l'esquerra.