Sabadell

Remar per tres, sumar-ne un

Sabadell. Els d'Olmo van excel·lir en una Romareda que xiulava el seu equip. En cinc minuts, abans del descans, els van marcar un gol i es van quedar amb deu homes, però al final Juanto ho va arreglar (88')

SABADELL1

SARAGOSSA1

En el minut 88, jugant mig partit amb deu homes i havent fet enfadar La Romareda perquè el seu equip no la veia ni passar. I, tot i així, el Sabadell només va obtenir un punt. Al final va ser el mal menor per al conjunt arlequinat, que, en la situació en què es troba, tant clama per la necessitat dels tres punts com agraeix un empat. Va arribar in extremis, de manera que els d'Olmo –es van exhibir en terreny aliè amb un Longás superior– posen fi a l'agonia del zero i de la cua de la taula.

En tres minuts va quedar esguerrada tota la feina feta del primer temps. Yeray, que va ser un autèntic rookie, va agafar per segon cop la samarreta a un rival i va deixar el seu equip amb un home menys. I això va passar instants després que Borja Bastón aprofités la segona ocasió del seu equip en tot el primer temps. En els 42 minuts anteriors, només es va veure com el Sabadell feia circular la pilota tan de pressa que va atabalar Whalley fins a cinc vegades. La falta de punteria la va posar Juanto en ocasions en els minuts 5, 15 i 28, i Gato, en el minut 10; la mala sort la va tenir Carlos rematant al travesser un córner al primer pal (6').

No va ser l'única oportunitat que es va quedar a la fusta, perquè tot just començar el segon temps Juanto va tornar a rematar al marc de la porteria havent sortit del descans (46'). Olmo, complint el segon partit de sanció, es va adonar que Sotan era la peça que no rutllava al mig del camp i el va substituir per Eguaras. El canvi va donar els seus fruits, perquè el Sabadell va mantenir la possessió de la pilota, però va tenir molts més problemes per endinsar-se en terreny perillós, ja que el Saragossa va estrènyer les files. Així, en el segon temps es va veure poca cosa més que un penal no xiulat a Porcar –l'àrbitre va castigar l'exageració en la caiguda– i dos xuts de lluny, d'Eguaras (70') i Aridai (75'). Mentrestant, el Saragossa espantava al contraatac, però Nauzet va tornar a brillar en oportunitats de Diego Suárez i Bastón per deixar intacta l'esperança del seu equip.

I la va ben agrair, perquè, ja amb la llengua fora i amb La Romareda desesperada perquè s'olorava el cruel final, els arlequinats van tancar el partit amb dues grans ocasions. Un xut d'Aridai des del vèrtex desviat (85') i el definitiu gol de Juanto assistit amb bon criteri per Olivas.

SARAGOSSA: Whalley; José Fernández, Vallejo, Mario, Rico (Diego Suárez, 20'); Ruiz de Galarreta, Dorca; Álamo, Eldin (Willian José, 74'), Nieto (Cabrera, 60'); i Borja Bastón. SABADELL: Nauzet; Cristian, Kiko Olivas, Carlos Hernández, Espasandín; Yeray, Sotan (Eguaras, 46'), Longás (Hidalgo, 78'); Gato (Aridai, 68'), Porcar i Juanto. GOLS: 1-0 (42') Borja Bastón. 1-1 (88') Juanto. ÀRBITRE: Figueroa Vázquez. T.G.: Als locals Diego Suárez i Borja Bastón; al visitant Kiko Olivas. T.V.: Al visitant Yeray per doble amonestació (45'). PÚBLIC: Uns 12.000 espectadors a La Romareda.
És un punt que ens dóna certa tranquil·litat perquè nosaltres hem estat millors
Antonio Hidalgo
migcampista del sabadell
En el primer temps, ells han jugat bé i hem tingut la sort d'arribar amb avantatge
Víctor Muñoz
entrenador del saragossa
Hem de continuar en aquesta línia de joc. Per això l'equip no em generava dubtes
Miquel Olmo
entrenador del sabadell
Hem fet un partit prou seriós, la pena ha estat l'expulsió, perquè els hem plantat cara
Juanto Ortuño
davanter del sabadell

Canvis en l'onze inicial i en l'esquema

Miquel Olmo ja va avisar que hi hauria molts canvis en l'onze titular a causa dels mals resultats previs de l'equip i ahir en va fer quatre respecte a l'últim partit de lliga. El terrassenc va fer entrar Carlos Hernández, Lucas Porcar, Longás i el jugador del filial Yeray Sabariego. Això el va obligar a mantenir Sotan Tanabe, encara que, un partit més, el va haver de canviar en el descans. En aquest cas, el japonès va jugar enganxat a la banda perquè Olmo va apostar per un 4-4-2 en lloc del 4-3-3, el sistema habitual. A partir de l'expulsió de Yeray en el segon temps, l'entrenador va mantenir el dibuix tant com va poder: doble pivot amb Yeray i Longás (més tard substituït pel debutant Hidalgo), bandes per a Porcar i Gato, i Juanto Ortuño sol a la davantera.