2a divisió A

Imputen José Vega per l'afer de la compra del Girona-Xerez

Embolic. El jutjat d'instrucció que investiga el partit ja ha fet declarar altres futbolistes relacionats amb el cas, com el porter Dani Mallo

La derrota que va encaixar el Girona contra el Xerez i que encara cou en el record dels aficionats del conjunt gironí es manté a l'ordre del dia en el jutjat d'instrucció número 2 de Jerez, que investiga el partit que va deixar el Girona amb mínimes possibilitats d'aconseguir l'ascens directe a primera divisió, el curs 2012/13 després de perdre per 2-4 contra l'equip ja descendit a segona B. De fet, un dels jugadors que va participar en l'enfrontament disputat l'11 de maig de 2013 a Montilivi, José Vega, migcampista llavors del conjunt andalús, ha estat imputat en relació amb la possible compra del partit. Segons les informacions aparegudes durant el dia d'ahir al diari El País, hi ha indicis que assenyalen que algú del Xerez va trucar a Girona per assegurar que per 120.000 euros es deixarien perdre el matx, però altres rumors apunten que la trucada va ser al revés i que es va oferir 75.000 euros als jugadors andalusos perquè es deixessin perdre. Tot i que el futbolista, actualment sense equip, no ha volgut fer declaracions, el seu entorn assegura que és ridícul que se l'acusi, ja que el Xerez va vèncer el matx i, a més, ell va ser l'autor d'una de les quatre dianes que va fer el seu equip.

Una querella sense precedents

Els últims anys, la lliga ha engegat una campanya contra el joc brut i les primes a tercers per arreglar partits. De la mà de Javier Tebas, al gener, l'estament esportiu va fitxar l'advocat Manuel Quintanar com a màxim dirigent del departament d'Integritat. Aquesta àrea va posar una querella al jugador José Vega, que ha estat imputat però encara no ha declarat. Sí que ho han fet futbolistes que van participar en el matx, com el porter del Lugo, ex del Girona, Dani Mallo. Aquesta és la querella relacionada amb la compra de partits que ha arribat més lluny fins ara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)