2a divisió A

El protagonista

Araujo continua ‘on fire'

El davanter del Las Palmas, cedit per Boca Juniors, és el pitxitxi de 2a A després d'haver marcat set gols en els cinc primers partits

“No m'esperava començar així, són ratxes que cal aprofitar”, diu Araujo, de només 22 anys

Després de cinc jornades de lliga a segona A, hi ha un jugador que ha destacat per sobre de tots. Es tracta de Sergio Araujo, davanter del Las Palmas cedit per Boca Juniors, que ha començat el curs com una bala. I és que l'argentí ja ha marcat set gols, ha anotat en cada partit (dos doblets, l'últim dissabte passat contra l'Alcorcón) i s'ha convertit en el pitxitxi de la categoria –en segon lloc el segueix Rubén Castro (Betis), amb cinc gols–.

L'espectacular rendiment d'el Chino Araujo ha estat determinant perquè el Las Palmas lideri la classificació, després d'haver sumat tretze dels primers quinze possibles i d'haver-se classificat per la següent ronda de la copa (els de Paco Herrera van eliminar el Mallorca per 0-2, sense Araujo, i ara s'enfrontaran al Numància). Un magnífic començament, tant personal com col·lectiu, que ni el mateix jugador s'esperava quan va arribar al Las Palmas, a l'estiu. “Sabia que venia en un equip amb aspiracions d'ascens, i per a un davanter sempre és important fer gols, però no m'esperava començar així, són ratxes que cal aprofitar. No recordo haver-ne tingut cap com aquesta en el futbol professional, només en categories inferiors. Espero continuar així, perquè els rivals cada vegada et coneixen més”, diu Araujo, que anteposa la bona dinàmica de l'equip al seus registres personals: “L'important és el col·lectiu, els gols que marco són per a l'equip. Tots els jugadors som importants, i aquesta és la clau perquè ara mateix siguem líders.”

La trajectòria esportiva d'Araujo ha estat plena d'alts i baixos. Format a Boca Juniors, va debutar amb el primer equip xeneize el 2009 amb només 17 anys, quan el davanter era considerat una de les joves promeses amb més futur del seu país, sent internacional en les categories inferiors. Poc a poc Araujo va anar perdent protagonisme a Boca, fins al punt que a l'estiu del 2012 va ser cedit al Barça perquè s'incorporés a l'equip filial (el club blaugrana es va guardar una opció de compra de 16 milions d'euros). A can Barça Araujo tampoc va tenir ni el rendiment ni la participació esperades –7 gols en 34 partits, amb només 15 titularitats–, així que el davanter va tornar a Boca, però en comprovar que tampoc entrava en els plans de Carlos Bianchi, el Chino va tornar a sortir cedit, aquest cop a Tigre (4 gols en 23 partits). La carrera d'Araujo s'estava estancant, i l'atacant, de només 22 anys, buscava una nova oportunitat que el tornés a catapultar entre els millors. A l'estiu, el Las Palmas li va obrir les portes per tornar a segona A, incorporant-lo en préstec i guardant-se una opció de compra a final de temporada per 1'6 milions pel 80% dels drets del jugador. El Las Palmas té clar que vol quedar-se amb el davanter, però la delicada situació econòmica del club canari fa que, ara mateix, l'ascens a primera divisió sembli l'únic escenari possible perquè es concreti l'operació. Mentrestant, Araujo es vol centrar en el dia a dia, amb el derbi contra el Tenerife de la jornada vinent com a pròxim objectiu. “Només penso en el present, en el Las Palmas, el club que m'ha donat la confiança que necessitava. El temps ja dirà on estaré, però ara estic molt a gust aquí. Ja tinc ganes de jugar el derbi contra el Tenerife, me l'imagino com un Boca-River.”

Preguntat sobre un possible retorn a la selecció argentina (a més de les categories inferiors Araujo va ser sparring de l'albiceleste abans del mundial de Sud-àfrica 2010), l'atacant no perd la il·lusió: “Ja es veurà, a l'Argentina hi ha molt bons davanters i sempre és complicat arribar-hi. Treballaré amb humilitat i sacrifici per al meu equip, i si arriba l'oportunitat de tornar a la selecció, benvinguda serà.”

1'6
milions
d'euros és el que haurà de pagar el Las Palmas si vol quedar-se amb el 80% dels drets d'Araujo a final de temporada.
7
gols
va marcar Araujo amb el Barça B (2012/13), els mateixos que d'ara.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)