Sabadell

La deriva és perillosa

Sabadell. Poc després del desastre contra el Numància, els vallesans repeteixen. La variant en l'esquema proposada per Miquel Olmo va ser més el problema que no pas una solució

SABADELL1


ALAVÉS3


Mirant la taula, hi ha un grapat d'equips que són pitjors, en futbol, idees o ànima, que el Sabadell. Ni tan sols l'Alavés, que ahir arribava en una mala dinàmica, es pot considerar que tingui millor plantilla. Per això és molt preocupant la deriva que ha pres el conjunt arlequinat sobretot perquè repeteix ridículs cada poc. Es defensava Olmo fa tres setmanes dient que el desastre contra el Numància només era un accident. Però ahir la sensació d'inferioritat davant un rival que no va proposar res va tornar a presentar-se. I si de cada sis partits dos han de ser com el d'ahir, més val que el Sabadell es vagi preparant per tornar a segona B.

La derrota va tenir dues causes: la primera és que Olmo va canviar el sistema i va sortir molt malament. Els tres centrals i la pressió rival embussaven la sortida de pilota i els arlequinats van passar dels tres quarts de camp en molt poques ocasions. La segona, és que la defensa va ser especialment tova. Entre Carlos Hernández, Riau i Eguaras no en van fer un a l'hora de refusar i l'Alavés va començar amb 1-0 al minut 8.

Quan un planteja un sistema diferent que passa per l'acumulació d'homes al darrere i se li esfuma en els primers instants, el camí es complica molt. Però ni amb el 0-0, ni 1-0, ni 2-0 ni 3-0 el Sabadell no va tenir ni una opció de guanyar. Estava completament descoordinat quan havia de jugar la pilota, i desesperat, va acabar llançant pilotes llargues a veure si Juanto i Tamudo en caçaven alguna per alt. Al davant, una parella de centrals com Migue i Laguardia, era un acudit.

Canvi de sistema

Els tres centrals no funcionaven i Olmo va decidir sacrificar-ne un abans del descans. Però quan Collantes es preparava per sortir, Tejera va clavar a l'escaire el segon punyal (40'). Que l'equip fos incapaç de fer el seu joc (Riau de falta, 26', l'únic xut a porta) i els dos de diferència feien del trist empat una quimera.

Al segon temps, van tornar a un 4-4-2 i van mostrar certa rauxa que aviat es va apagar. Centrada des de la dreta que va picar a la mà de Crespí dins l'àrea i Despotovic va signar el doblet de penal (56'). A partir d'aquí, l'Alavés es va tancar i no va cedir cap espai. Almenys el final va servir per veure el souvenir típic de Tamudo en forma de desmarcada i gol amb l'interior (83').

ALAVÉS: Manu Fernández; Galán, Laguardia, Migue, Raúl Garcia; Toribio, Manu García, Tejera (Castillo, 53'); Juli, Ion Vélez (Rafa, 61') i Despotovic (Sangalli, 82'). SABADELL: Nauzet; Cristian Garcia, Kiko Olivas, Crespí, Carlos Hernández (Collantes, 40'), Riau; Eguaras (Aridai, 46'), hidalgo, Longás (Sotan, 61'); Tamudo i Juanto. GOLS: 1-0 (8') Despotovic. 2-0 (39') Tejera. 3-0 (56') Despotovic de penal. 3-1 (83') Tamudo. ÀRBITRE: González Fuertes. T.G.: al local Tejera i Laguardia; als visitants Cristian, Longás, Crespí i Sotan. PÚBLIC: 9.634 espectadors a Mendizorrotza.
Em preocupa que el rival fent tan poca cosa ens hagi fet tres gols. Ni tan sols hem reaccionat
Miquel Olmo
entrenador del sabadell
Després d'encaixar el gol, el plantejament que hem fet ha deixat de servir
Juan Collantes
extrem del sabadell
No hem trobat la solució, després del segon gol seu no hem sabut prendre la mida al matx
Miguel Ángel Riau
lateral del sabadell

Keisuke Sakamoto tornarà a visitar Sabadell

Aquesta setmana està previst que el president i màxim accionista del Sabadell, Keisuke Sakamoto, torni a la capital vallesana. L'última visita va ser per al partit contra el Betis, en què els arlequinats es van estrenar a la lliga. Sakamoto, a banda de veure el matx contra l'Albacete que l'equip disputarà aquest diumenge (17 h), tractarà sobre diferents temes de l'actualitat del club. Principalment, el deute que té amb Hisenda i que podria donar problemes en un futur al conjunt arlequinat. “Vam tenir una reunió a Madrid i tenim bones perspectives de solució”, va dir Ignasi Lúquez ahir als micròfons de Ràdio Sabadell.

La setmana passada, va arribar a Sabadell l'altre conseller japonès, Naosuke Takahashi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)